SEVGİNİN DERİNLİĞİNDE

İfadesi sözlere, cümlelere sığmayan, telaffuz ederken bile yüreğimizi fetheden ve sonsuzluğa akan kocaman bir sevgiden bahsedeceğim bu haftaki makalemde size. Evet anladığınızı hisseder gibiyim….” ANNELİK” dile gelecek kelamlarımda.
Yaradanın biz kadınlara bahşettiği en kutsal lütuftur anne olmak. Heyecan içinde başlayan evlat sahibi olma duygusu kalbe düşer ve o muhteşem bağ kimsenin gücü yetmeksizin kopmadan, ilelebet sürer. Tüm dünyasını gözünü kırpmadan çocuklarına adayarak, sabır içinde,  evladını herşeyle savaşmaya hazır bir ruhla kanatlarının altına alır bir anne.Yokluklardan, çaresizlikten, en iyisini evladına sunamamaktan boğazı düğümlense de bazı zamanlarda,bir anne gene de güçlü ve gene savaşçı ruhuyla yılmadan emek verir. Çünkü emektir anne olmak. Korumaktır anne olmak, sevmenin en doruk noktasıdır anne olmak, yürek titremesi, hassaslıktır anne olmak. Evlat sevgisini hiçbir yere sığdıramayandır anne olmak.
Toplumun Bakış Açısı
Topluma kişilik sahibi, başarılı bir birey yetiştirmek bir annenin en önemli hedeflerinden biridir. İşte bu amaçlara ulaşmada öncelik olarak kadınlarımızın toplum içindeki değerini çok iyi idrak etmek gerekir aslında. İtilerek ve hor görülerek kimlik arayışına sokarak ezmek istenilirse bir kadın ve bir anne , işte o zaman toplum hiçte sağlıklı olmayan bireylere mahkum kalacaktır. Onun içindir ki kadına hak edilen kıymeti verip onu yok saymadan, baş tacı yapmak toplum adına en büyük vazifelerden biridir. Unutmayın; “Bir anne tüm dünyayı değiştirebilir”
Kutlu Olsun
Yıllardır her mayıs ayının ikinci haftası bildiğimiz üzere yegane değerlerimiz olan annelerimize ithaf edilmiştir. Tabi ki kılışe bir söz olacak lakin tek günle anımsanacak bir değer değildir annelerimiz. Ben öncelikle can parçam olan ,ben de çok emeği geçen  annemin ve sonrasında dünya üzerindeki tüm annelerin anneler gününü en samimi dileklerimle kutlar, hepsinin ellerinden öperim; inanın çok yücesiniz.
 


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.