Sevgi Barış ve İnsan

Sevgi canda, sevgi gönülde, sevgi dilde, sevgi sözde, sevgi türkülerde evrenseldir.

Her gün gönüllerde yaşamamız, yaşatmamız gereken insanlığın ortak değerin, bugün hatırlanması açısından önemsenmelidir!

Gönüldeki sevgi sıcaklığını artırmak anlamında önemsediğimiz BU ACILI GÜNLERDE sevgi insanlarının içinde biri birimize tutunup umut olmaya çalıştığımız bu günlerde!

Unutmayalım ki sevgi insanları; “Dünya bir sevgi bahçesi, içindeki yaşamda o bahçenin çiçekleridir.”

Barış ve sevgi; Herhangi bir siyasi ideolojiyi, dini, mezhep ya da ırkı sahiplenmez. Bu değerlere barış ve sevgiyi tam anlamıyla oturtmak mümkün değil. Ancak hoş görü içinde bir çerçeve olur!  Siyasetin ve inancın felsefesinde asıl amaç temel yapıyı korumaktır! Yani kendine has ve özgü hedefler başkalarınca zedelenir ve engellenir ise barıştan, sevgiden ve hoş görüden bahsedemeyiz!

Barış ve sevgi; Her düşünce ve inanç yapısına aynı ölçekte sahip çıkmalıdır! Çıkarlara ve beklentilere gör barış ve sevgi yaklaşımı, gerçekçi bir barış ve sevgi anlayışını koruyamaz!

Amaç temelde barış, sevgi ve adalettir! Barış ve sevgiyi hedefe ulaştırmak ve yaşam devam ettikçe güven altında tutmak asıl amaç olmalıdır!

Barış ve sevgi var olan insani değerleri koruyacaksa, insanı tam ortaya koyarak sahiplenecekse o zaman gerçek ruhuna ulaşmış olacaktır! İnsanlığın sahip olduğu düşünce, inanç ve kültürel değerleri vardır! Bu değerler farklılıklarıyla kabul edilmezse, barış, sevgi ve adalet ruhu yerine oturmayacaktır hiçbir zaman. Barış ve sevgi evrensel insan haklarını taşımasını bilenlerin yönetiminde yücelir! Aksi uygulandığında; sistem, Ülkeleri ve Toplumları her süreçte karşı karşıya getirir!

 GÜNDEMİ KARARTAN HER DÜŞÜNCEYE BİR PAY VERELİM

-Rehberimiz Mustafa Kemal Atatürk; Vatanın için gayret etmek, gençlere vizyon vermek, Muasır medeniyetlere girmeyi gençlerle başarmalıyız demiş!

-21 YY matbaası sosyal medyadır! Osmanlı matbaayı 300 yıl geciktirdi ve hala acısını çekiyoruz! Sosyal medyaya özgürlük verilmeli!

-Ülkenin yeni bir hikâyeye ihtiyacı var. Bunlar; Yeni anayasayla, Parlamenter sisteme dönüş, demokrasi ile genişletilmiş yeni parlamenter sistem!

-Anayasa mahkemesi ülkenin son emniyet spobudur. Tüm iktidarları rahatsız eden güç kısıtlaması, güç kimdeyse o siyasal yargıyı güçlendirmek ister! Bağımsız yargı için parlamento içinde nitelikli hukukçuların yer alması önemsenmelidir!

-Bugün HSYK üyelerinin altısı Cumhurbaşkanı tarafından atanıyor. Geriye kalan sayıda zaten malum. Bu durum ancak parlamenter sistemde düzeltile bilir. Ayaküstü bir anayasa çalışması ve reform bizi daha geriye götürür.

-Anayasa mahkemesinin kararlarına uymayan mahkemeler, anayasa mahkemesinin uygulamalarına ayak uymamakla yarattıkları ihlal, HSYK’nın bu mahkemeleri soruşturma altında almasıyla düzeltile bilecektir!

Bu yaşanan küçük kıyametin, evrensel hukuk değerlerinin, vatandaşlık haklarının, hukukun ve anayasal değerlerin, parlamenter sistemin, demokrasinin sivilleştirilmiş gerçek yönetim şekliyle ne kadar önemli olduğunu da bir örneğini teşkil etti!

Milletimizin başı sağ olsun…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.