SENDİKAL ÖRGÜTLENME VE EĞİTİM

2021 Tüm Emekliler Sendika Genel Merkezinde; aynı zamanda sendika üyemiz, araştırmacı, yazar, emekli öğretmen Davut Köksoy hocamız ile örgütlenme konulu ilk söyleşimizi gerçekleştirdik.

Panelist öğretmen olunca ilk giriş cümlesi dostluk üzerine oldu. Okul çağından birlikte olduğu arkadaşlarını söyleşide görmenin mutluluğunu yaşayarak daha ilk dakikada mesajını dostluk ve dayanışma üzerine verirken,  belki de unuttuğumuz duyguları hatırlatarak ilk toplumsal mesajını vermiş oldu.

Örgütlenmede;  organizasyon, takip ve eğitimin önemine değinildi. Kimsesiz çocukların örgütlenmesinde deneyimleri ile dernek kurma, kapatılması aşamalarını bizlerle paylaşarak örgütlü güç olmanın önemine vurgu yaptı. Sendikaların bir çatı altında toplanmasının konfederasyon yapısında kurumsal kimlikleriyle bir arada olmanın şart olduğuna değinildi.

Gene Merkez yürütme kurulu üyelerinin de bulunduğu bu eğitim amaçlı panelde; emeklilerin örgütlenmeye neden uzak durdukları konusuna dikkat çekilirken; Devletin sendikalaşmaya etkisi, baskı ve korku politikaları ile statü yasasının olmaması emeklilerin sendika örgütlenmelerine engel olduğuna değinilirken, şubelerin her tür faaliyetlerine, MYK olarak destek verecekleri sözüyle tekrar bir araya gelme beklenti ve dilekleriyle, örgütlenmede hep birlikte karar ve azmi dillendirilerek söyleşi, sendikal örgütlenme ve eğitim konusunda bir boyut kazandı!

Emeklilerin örgütlenmesinde yolunu açtığımız sendikal bilincinin sendikal eğitimle kazanılır düşüncesini, eyleme geçirdiğimiz etkinliğimiz olan panel ile değer ve önem bağlamında üye ve yönetim kadrosunu teşvik ve motive ettiğini gördük.

Sendikal eğitim; demokrasi, adalet, eşitlik, insan haklarının korunması ve hukukun üstünlüğü ile Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkılması gibi temel kavramların sendikal çalışmalarımızdaki yeri ve öneminin anlaşılmasında katkı sağlayacaktır.

Sendikal eğitimle, kolektif akıl bilincinin oluşması, dayanışma ruhunu kazandırarak emeklilerin eylem birlikteliğinde bütünleştirme bilincinin de kazanılmasında etkili olacaktır.

-Geniş perspektiften bakmayı sağlayarak 'küçük olsun benim olsun' zihniyetinin emekli hakları mücadelesinde direnci azalttığını yorumlama yetisini bizlere kazandıracağına inanıyoruz.

-İnsan odaklı, evrensel değerlere sahip çıkılarak, insanca yaşam için sendika stratejilerinde katılımcı demokrasiyi içselleştirerek planlı, programlı, bir şekilde Ankara Şubeleri olarak birlikte eğitimleri takvimlendirerek, MYK üyelerimizin de desteği ve onayıyla yolumuza devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Her geçen gün EMEKLİ sendikamıza artan ilgi, emeklilerin birleşik gücünde yer alması, belirleyici rol üstlenmesi yönünde sendikamızdan beklentileri ve talepleri artırmaktadır.

Sendikal çalışmalarımızı gönüllülük temelinde, görev ve sorumluluklarımızın bilincinde olarak çalışmalarımıza 'ben' değil, birlikte neler yapabilir izle 'biz' duygusuyla, ortak akılla hareket etmeye azami gayret gösteriyoruz.

Cumhuriyete inanan biz emekliler;

İnsanca yaşam için hakkı olanı emekliye teslim etmek için var gücümüzle örgütlenme mücadelesi vermekteyiz, vermeye de devam edeceğiz.

Sözün en güzeli; ulu çınarların kullandığı

Tahterevallinin tahtı var, her şeyin bir vakti var' sözüyle bitirmek istiyorum.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.