ŞAŞKALOZ OLDUK

Düzenin getirdiği yöntemler  ve hayat şartlarının şu dönemeçte bizleri zora soktuğu aşamalar içinde debelenirken onlarca soru beynimizde dört nala geziyor. Cevapsız sorular, dertlerine derman aramaktan bitap düşmüş ve sorunların  çözüme kavuşmasını deli gibi bekleyen mağdur vatandaş….
 Dedik ya sorular sorular sorular…. Sormak, sorgulamak, merak etmek çözüme ulaşmada en belirgin eylemdir. Sorgulayın ve merak edin. Cevap isteyin… İşte bu sıkıntılı süreçte kafamızı allak bullak eden sualler listesi….
-Virüs aşısı bulundu mu bulunmadı mı, aşı olacak mıyız olmayacak mıyız, dnamız bozulur mu, bozulmaz mı, kobay mıyız değil miyiz,bu gizemli aşı ücretli mi ücretsiz mi, esnafın hali ne olacak, sağlıkçılar ne zaman rahata erecek ve korona ne vakit meslek hastalığı ilan edilecek, işsiz kalan vatandaşa ne gibi kolaylıklar sağlanıp ekonomik bütçe ne vakit düzene girecek, asgari ücret vergi konmadan brüt üzerinden mi değerlendirilecek, emekli eve sığan zorunlu yaşamında nasıl yaşamaya çalışacak ve emekliye değer ne değerde olacak, Çiftçi ne kadar süre daha üretemeyecek, eğitim uzaktan ama her dağa bayıra yakın mı olacak , internet ağı ulaşımı ne denli yeterli duruma gelecek, eğitim eşit şartlarda mı gerçekleşecek,  deprem vb felaketlerde yeterli tedbirler alınacak mı, zam kabusu ne zaman bitecek, adalet herkese aynı işleyecek mi, kadın cinayetleri, tecavüz, taciz son bulacak mı ve yaptırımı yeterli olacak mı, tabakalaşma ve ayrıştırma üzerine yapılan politikalarda sona gelinecek mi, siyasette  bir kısım siyasilerin çıkarları doğrultusunda birbirlerine çamur atma yerine, vatandaşa hizmet etme yönünde siyasi yol izlemeleri mümkün olabilecek mi????????
İçimizi bunaltan ve ruhumuzu daraltan bizleri çıkmaza sokan sualler listesinden bir kısmını sizlerle paylaştım. Genel bakış açısı üzerinden oluşturduğum ve tabi ki de kendimin de bir vatandaş gözüyle ilave ettiğim sorularımın, ülke genelini bir hayli meşgul eden sualler olduğuna hiç şüphem yok.  Beynimizin yandığını ve artık ne yapacağımızı bilmeden benim tabirimle şaşkaloz olma yolunda ilerliyoruz. Bir taraf herbokolog olmuş bir tarafta şaşkaloz olmuş vaziyette yaşam savaşımızı var gücümüzle onlarca soruya acil cevap bekleyerek sürdürüyoruz.
Ne diyelim sual listemizin en kısa sürede cevaplarını bulabilmesi dileğiyle…
Siz gene de ne olursa olsun şaşırmayın, aklınızı kaçırmayın.
 


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.