Sansür Yasası Gerçekleri Yasaklayıp, Yalanları Topluma Gerçek Diye Sunacak

AKP,bir  proje partisi olduğu halde, sureti halktan görünerek  iktidara  geldi. Rolünü  iyi oynadı. kitlesel taban yarattı.  Tüm kurumlarıyla  devleti ele geçirip, Anayasada yazılı’ Türkiye  Cumhuriyeti, laik, demokratik  sosyal ve hukuk devletidir’ rejimini de tasfiye ettiler. Siyasal İslam referanslı, tek kişiye dayalı, kendi deyimleriyle, ‘sahsım devleti’ olan, bir istibdat rejimi kurdular. Artık, ‘devlet benim’ diyen, Anayasa ve kurumları, TBMM’yi, devre dışı bırakan, hak ve özgürlükleri askıya alan, her konuda tek başına karar veren, sınırsız yetkileri olan, tek kişinin, demokrasi dışı rejimiyle, karşı karşıyayız.

       İktidar, 20 yılda, Cumhuriyetin bütün  ekonomik kuruluşlarını sattı ve ya özelleştirdi, sermayeye  peşkeş çektı. İBAN vererek,  halktan  para topladı.. Yeni zam  vergiler koydu. 2 trilyon,680 milyar dolar vergi topladı. Bu miktar 79 yıllık geçmiş  hükümetlerin topladığı verginin, tam  altı katıdır. 79 yılda  yapılan  129,6 milyar dolar devlet borçlarını, en az  dört katına  600 milyar dolara  çıkararak memleketin ve toplumun geleceğini ipotek altına  soktu. Savurganlıkları yüzünden, yıllık bütçe artık yetmiyor,ek bütçe yapılıyor. Buna rağmen, işsızlik, yoksulluk, hayat pahalılığı, enflasyon sorunu çözülemedi. Yandaşlık ve yoksulluluk arttı.Yasaklar kurumlaştı. Ülke, açık hava hapishanesine, göçmen toplama kampına, kara para cennetine, vurgun ve talan gruplarının  etkinliğine, çetelerin at oynattığı arenaya  dönüştürüldü.

     AKP-Saray iktidarı. hiçbir harcamanın, yolsuzluğun, rüşvet ve ihale fesatlığı ve talanının, hesabını vermedi. Hazineden hiç para çıkmayacak masalıyla yaptıkları kur garantili projelerle, kur korumalı mevduat vurgunuyla, boğazlarına kadar battıkları yolsuzluklarla,  hileli ihalelerle, liyakatsız  atamalarıyla, yandaşlara çekilen peşkeşlerle, enkaz halinde bir ekonomi ve ülke  yarattılar.

     Şimdi seçim yaklaşıyor. Hazinede ve bütçede para yok. Bir avuç yandaş çetelerinden başka,  memnun  olan  kimse yok. Ekonomideki yolsuzluklar, atamadaki usulsüzlükler, rüşvet ve kurumlardaki soygunlar, bir bir ortaya saçılıyor. İşsizlik, yoksulluk, enflasyon, hayat pahalılığı önlenemiyor Alım gücü düşen halkın, tepkisi yükseliyor. İktidarın  sebep olduğu bu durumun, yine iktidarca  düzeltileceğine kimse inanmıyor. İktidar, normal  koşullarda yapılacak bir  seçimde, hiç sansı olmadığını, kaybederse de, nelerle karşılaşacağını biliyor. Böyle durumlarda, demokratik olmayan bütün yönetimler gibi, AKP istibdat rejimi de,  baskıya, etnik ve  dini değerler üzerinden  ayrıştırma ve kışkırtmaya, düşmanlar yaratmaya yöneliyor. 

     Dezenformasyon yasası diye adlandırılan basın yasanın  amacı,  SANSÜRDÜR ‘Haber kirliliğini önlemek, doğru haber ortamı yaratmak’ sözleri tam bir aldatmacadır.Yalan haber ve bilgi kirliliğini yaratanlar,iktidar ve yandaş medyasıdır. İktidar, ortaya dökülen, gizlenemez, yolsuzluklarını, anayasa ve yasa dışı yaptıklarını, açıklayamadıkları harcama kalemlerini, iş cinayetlerindeki  atama skandalları ve usulsüzlükleri vb. gizlemek için,  bu sansür yasasını  apar topar çıkardı. SANSÜR  SAYESİNDE, GERÇEK HABER VE  BİLGİLER YASAKLANACAK, İKTİDARIN VE YANDAŞLARININ, GERÇEK  DIŞI  HABERLERİ , DOĞRU HABER  GİBİ  SUNULACAKTIR. Çünkü ; iktidar yasakçıdır. Seçime  giderken, yaptıkları peşkeş ve talanın ortaya çıkmasını istemiyor. Halkı, yalan ve din sömürüsüyle kandırmak istiyor. Muhalefetin  sesini, devlet  zoruyla engellemek istiyor. RTÜK aracılığı ile muhalif TV kanallarını kapattırıp, ortalığı yandaş kanalların yalanlarına  açıyor. Bu sistem  sürdükçe, bunun bir adım ötesi, açık bir şeriatçı diktatörlük olacaktır.

    Evrensel hukuk kurallarının uygulandığı, hak ve  özgürlüklerin Anayasal güvenceye  alındığı, Laik, Demokratik, Sosyal  ve  Hukuk  ilkelerini yerleştiği DEMOKRATİK CUMHURİYET  rejiminde yaşamak  istiyoruz.  Sansür yasasını, iktidarın gerçekleri gizlemesini ve  halkı aldatmasını  asla kabul etmiyoruz. Yapılacak seçimde, tek adam şahıs  rejiminin, sona ermesi ve parlamenter rejime dönülmesi için kararlıkla mücadele etmeliyiz. Korkmak ve susmak, iktidarın işine yarar .Demokrasi; mücadele ile  kazanılır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.