Başkan Şahin” Bu insanlık dışı vahşetin sorumluları en ağır şekilde cezalandırılmalı”

banner35

Aydın Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cemil Şahin, Konya’da yaşanan sahipsiz köpeğe yapılan kan donduran vahşeti kınadı.

Başkan Şahin” Bu insanlık dışı vahşetin sorumluları en ağır şekilde cezalandırılmalı”

Aydın Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cemil Şahin, Konya’da yaşanan sahipsiz köpeğe yapılan kan donduran vahşeti kınadı. Başkan Şahin;

“Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde,

bir sahipsiz köpeğimizin, başına kürekle defalarca vurulmak suretiyle vahşice öldürülmesi, hayatını hayvan sağlığı, refahı ve toplum sağlığına adamış biz Veteriner Hekimlerin kanını dondurmuş, derinden yaralamıştır.

Sağlığı, refahı ve yaşamı, bir kamu kurumuna emanet edilmiş olan köpeğimizin, bu kurumun cani personeli tarafından acımasızca katledilmesi çok daha acı vericidir.

Bu insanlık dışı vahşetin sorumluları en ağır şekilde cezalandırılmalı, hesabı sorulmalıdır. Yıllardır kanayan yaramız olan, her platformda dile getirdiğimiz ve halen mesafe alamadığımız sahipsiz hayvanlar konusunun, bilimsel ve vicdani standartlara uygun şekilde ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde çözüme kavuşturulması gerekliliğinin de tekraren altını çiziyor, bu ve benzeri olayların köklü çözümü için

özerk ulusal Veteriner Sağlık Teşkilatının kurulması talebimizi yineliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER