RİSK, BİR YAŞAM TARZIDIR

Korkarak, ürkek tavırlar içinde debelenerek, istikrarsız, tek düze hedefine ulaşmada sabit ve standart yollardan gitmeyi seçenler; asla kazanamazlar.
Hayat, hedeflerle şekillenir. Hedeflere kavuşmak için cesaretle yoğrulmuş bir beyin gücü gerekir. Sonuç her zaman hedefe ulaşmaz fakat seçtiğiniz yol ne kadar korkusuz ve cesurca olursa, risk almaktan asla çekinmeden yolunuzda devam ederseniz 3. Denemede hedefi 12’den vurursunuz. Başarısızlığı tatmadan, cesaretin asla artmaz. Riskleri göze almadan sadece olabilirlikler ve fazlaca mantıklı yollar içinden geçerseniz yavaş yavaş silinir ve yok olursunuz. Fark yaratmak; risk almaktan geçer.
 Güçlü olmanın en doğru başlıklarından bazıları; tembellik etmeden, sadece güvenilir bir yerde olmayı tercih edip geri planda kalmadan, hayatın bize getireceği her şeyi sırtlanmaya hazır bir vaziyette duruşu sergilemekten çekinmeden savaşırsak ,hedefler bizi vurur. Her evrede fazla temkinli davranmak cesareti kırar, cesaret kırılırsa seçenekler daralır ve risk almak bizi korkutur. İllaki her risk doğru sonuçlar doğurmayabilir, yalnız risk faktörü asla ve asla tamamen  yok edilemez.
Kimseyi hedeflerinize ve hayallerinize ulaşmada araya girmesine geçit vermeyin. Destek alın mutlaka. Fakat bazı çevreler Sıradanlaştıranlardan ibarettir ve  size zarar verir. Çünkü tehlike ve riskten korkan insanlar tek düze yaşamda boğulurlar. Diyoruz ve;
Bu haftaki makalemi iddialı ve keskin bir söz ile sonlandırıyoruz…
“İKİ SEÇENEK VARDIR;
 YA KAZANIR YA DA KAYBEDERSİN
ASIL MESELE RİSK ALABİLMEKTEDİR.
ASIL MESELE SIRA DIŞI OLABİLMEKTEDİR”
 


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.