PAZAR ARABASININ TINGIRTI SESİ

Üst üste yağmur gibi yağan zamları şakaya vurup konu üzerinde yüksek düzeyde espiri zekamızın arttığını ve gene yurdum insanının ,bu mevzuyu da tiye alma becerisinin giderek geliştiğini yaşıyoruz cümleten.

Temel ihtiyaç ürünlerine, akaryakıta, efkarlı zamanımızın ortağı sigara ve içkiye, halkımızın biricik tavşan kanı çayımıza vb. her şeye verilen zam furyası bizleri derin, gergin ayrıca sindirsek mi sindirmesek mi ikilemine sokan bir hale bürüdü maalesef. Hepimiz insanız fuzuli ihtiyaçlarımız, keyfe keder yaşam isteğimiz bir anda kuruşu kuruşuna matematik dersinin ne kadar da kıymetli olduğunu öğretti bizlere.  Çözüm noktasında muhteşem çözümsüzlüğün yaşatıldığı ve isyanın zirve yaptığı hayat pahalılığı dengemizi allak bullak etmiş durumda.

Vatandaşın pazara  giderken  elinde zevkle götürdüğü o temsili aracı Pazar arabaları dolmaz oldu. Sabahın ilk saatlerinde taze taze sebzesini meyvesini alma zevkinin dibine vuruldu. Taşımaya zorlandığımız Pazar arabalarının meşhur engebeli yollardaki tıngırtı sesi, duyulmaz oldu. Kilo ile alınan yiyeceklerimiz taneyle satılır oldu. Akşama doğru pazarcı esnafımızın satış saati daha da artar oldu. Alan sıkıntıda veren sıkıntıda.  HALİMİZ HARAP, CEPLER DELİK OLDU. Hayatın önlenemez pahalılığı bizi delirtir oldu. Nasıl olacak bu işler sorusu beynimizi yer oldu.

Düşünü ki siz değerli okurlarıma makale konusu olarak Pazar arabasının tıngırtı sesine duyulan özlemi ve hasreti yazmak durumunda kalıyorum. Diyeceğim o ki ne günlere kaldık. Neler yaşıyoruz ve bize neler yaşatılıyor. Seçimler yaklaşırken toplumun içinde bulunduğu durumu nasıl toparlayacaklarını çok merak ediyorum. Halkı temsil etmenin, halk için yönetmenin ne kadar önemli ve tek realitenin bu olduğunu bile bile yapılan yanlışların sonucunun ne olacağını çok merak ediyorum. Kimsenin  kişisel çıkarları doğrultusunda yapılmaya çalışılan siyaseti asla kabullenemeyeceğinin kanaatindeyim. Artık bu dönemde tavan ve tabanın müthiş bir uçurumun eşiğinde olduğu ve zorlukla sürdürülmeye çalışılan hayat mücadelesinin gözleri kararttır olduğunun farkında herkes. Lokmalar boğazımıza birer birer dizilirken kimilerinin gırtlağından sefa içinde geçtiğinin farkında herkes.

ŞAKAYA VURA VURA TESELLİ EDEBİYATI YAPMAYA ALIŞTIRILDIK

ZAMLARIN GELİŞ SAATİNİN HESABINI YAPARAK STOK YAPMAYA ALIŞTIRILDIK.

ŞAKA DEĞİL, HERŞEY BİLDİĞİNİZ HARBİ GERÇEK. ALIŞMAYIN

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.