ÖZLEM ÇERÇİOĞLU BU OYUNA GELMEZ

300 bin otistik hastanın yaşadığı Türkiye’de sorunun bir tarafından tutan her kurum bu ülkede soruna sahiplenme konusunda ülkeyi bir adım öne çıkaracaktır! Otistik hastaların rehabilitasyon ve özel eğitime tabii tutulma konusunda yeterli olmamanın acılarını çocuklarının dışarıda gördüğü mahalle baskısı ve ötelenme konusunda ki çektikleri üzüntülerin üzeri örtülemeden, bu gerçeğin içimizde yaşayan bir parça olarak görülüp ülke adına yapacaklarımızı acilen devreye sokmak asıl meseledir!
Yerel yönetimlerin ihmal edilen her ülke meselesine karşı duydukları sorumluluk gittikçe artırmaya başlaması, yeterli olmayan imkanlarla konulara yetmeye çalışmaları taktire şayandır! Aydın büyük şehir başta olmak üzere diğer ilçe belediyeler ininde imkanlar dahilinde bu konuda öne çıkmaya çalışmaları oldukça önemlidir!
Büyükşehir ve Başkanı Özlem Çerçioğlu ve diğer ilçeleri; Pandemi sürecinde Aydın’ın ve esnafın yanında kara gün dostu olarak yerel yönetimlerin sosyal devlet anlayışına yakışan bir duruşla belleklerden çıkmayacak hizmetlerde bulundular. Bulunmaya da devam ediyorlar.
Önümüzde turizm sezonu var. Yığınla sorun turizm sektöründe ki işletmecileri bekliyor’ Aynı şekilde esnafın durumu ortada! Esnaf ve Sanatkârlar odaları yani 17 oda bir arada CHP gurup başkan vekili Özgür Özen’in ziyaretinde “bir dokun bin ah dinle” misali içler acısı durumunu dinledi.
Onca oda başkanlarının arada söylediklerine dikkat çekecek olursak, Büyükşehir Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun esnafa titizlikle yapılan yardımların kendisi için gurur verici ve esnafın yanında duran kara gün dostu olduğunun itirafının bir tablosuydu, tabii ki Özgür Özen için de!
Biz Yörük Efe gazetesinde önceki sayımızda bu yardımları kalem kale saydığımızdan burada tekrarlamayacağız! Önemli olan sosyal devlet olgusunun yapması gerekenlerine yetemediği, eksik kaldığı, giderek esnafın nefes alamayacak duruma düşecek bir çizginin eşiğinde, her bir esnafın çeşitli siyasi görüşü olmasına karşın bu övgüler gerçekten gurur duyulacak bir yerel iktidar yapılanmasıydı haklı olarak CHP’si için!
Şimdi gelelim köşe yazıma attığım başlığın ne anlama geldiğini ifade etmeye!
Ülkenin toplumsal mutabakat ve muhalefet yapılanmasına bu denli ihtiyaç duyulduğu bir dönemde, Muhalefetin mutabakat ve birlik yapısının acilen oluşturulması gerektiği bir dönemde, Aydın Büyük Şehir Belediyesi ile CHP’nin iktidar olarak sahiplendiği ilçeler arasından bazılarının, özellikle Efeler arasında mesele varsa bunu derinleştirmek ve Aydın’ın havasını, doğa örtüsünü kirleten hatta yaşamı tehlikeye sokan dışarıdan gelen sermayedarların kaçından nasıl bir fayda edinim sağlıyorlar ki, onların haksızlıklarını, haklılık durumunda gösterip efeler belediye başkanı ile karşı karşıya koymayı gazetecilik olarak görüyorlarsa, yada sözde Özlem Çerçioğlu’na yaranmak adına bir hareket içerisindeyseler; bu birkaç kaleme sözüm şu; hiç heveslenmeyin yüzünüzde ki maske sizi örtmüyor, Özlem Çerçioğlu’ca bu yaptıklarınıza prim verecek bir CHP’nin lideri ve bu kalenin içinde sıkıntı yaratacak bir lider değil! Bu aile meselleri kendi içlerinde halledilecek meselelerdir, sizlerin pazara dökmesine ne prim verir nede böyle bir sözde kalem kullananlara ihtiyacı var! Onun yaptığı ve dahası yapacağı hizmetlerin karşılığı halkın kendisinde var!
Yörük Efe gazetesinin yerelin lideri ve yerelde iktidar çalışmasının neredeyse sonuna gelmek üzere çalışmalarımızdan çıkan sonuçların kendisine baktığımızda; Özlem Çerçioğlu ile bazı ilçe belediyeleri arasında sözde sorun varmış gibi yaratmaya çalıştığınız havadan halk rahatsız. Yani yaptığınız sözde bir şeymiş gibi böbürlendiğiniz haberler halkın kendisinde karşılık görmüyor!
Gelin size bir tavsiyede bulunayım; birçok gazeteci arkadaşlarımız yapılan hizmetleri hakkı olana teslim edip, yeni yeni projelerin gündeme gelmesine çalışırken, eldeki beş parmağın birkaçı olan siz sözüm ona kendilerini iş yapan görenler, ortalığı bulandırmaya çalışıyorsunuz ya, dışarıdan nasıl göründüğünüzü merak ediyor musunuz gidin Özlem hanıma sorun bence oda halkın gözüyle bakıp sizi tarif edecektir! Biz Aydın’da iktidar ve Aydın bölgede iktidar olan diğer ilçelerin birlikte tek vücut hareket ettiklerinin üzerini örtemezsiniz anlıyormuşsunuz! Gidin Kuşadası halkını konuşturun, gidin Efeler halkını konuşturun ve diğerlerini konuşturun, canlı canlı bu röportajları yayınlayın bakalım yaptıklarınız ne kadar karşılık görüyor!
Ya sabır diyoruz bazen kendi kendimize, neden mi, bakın neden! Büyükşehir Belediyesi Başkanı, CHP’nin gurup Başkan vekili ve diğer vekiller, misafirler açılıştan sonra binayı gezerken bu kalemlerden biri araya sıkıştırmaya çalıştığı bir soruyu, başkanım “Efeler belediyesi” diye söze başlamaya yeltenirken, işte o an Özlem Başkan kıvrak zekasıyla ve liderlik erkiyle hemen müdahale ederek” burası bunun yerimi arkadaşlar diye çıkışınca, başka müdahalede devreye girmekte gecikmedi! Ne oldu şimdi, neye yaradı bu ortalığı karıştırma alışkanlığıyla yaşama devam etme imkanını devam ettirme eylemi, karşılık görüp sözde iş yaptığını sanıp, efeler belediyesi ile iplerin tamamen koptuğunu, fırtına estiğini mi yaratmaya çalıştın! İşini yapan basın arkadaşlardan alkış mı aldın yoksa arkana bakarak gitmek mi düştü sana!
Tekrarlıyorum; Türkiye’nin ve her ilin olduğu kadar Aydın’ın da toplumsal mutabakata ihtiyacı var. Bu durumun yereldeki iktidar ve Aydın yereli lideri olan Özlem Çerçioğlu tarafından bir zati öncülüğünü yapmaya çalıştığını yaptığı hizmetlerden görüyoruz. Bu başarılacak bir duruşun habercisi olan mutabakatı bozmaya çalışanlar, dediğim gibi kendilerini ve meslek hayatlarını da kendi elleriyle tarihe not düşmeden gömeceklerdir. İşini mesleğin ahlak ve ilkelerine gör yapan tüm yoldaki emekçilere selam olsun! Politika bir günde kendini yeniler ve su yolunu bulur, siz sözde kalemler nerede hangi köşede kalacağınızı düşünün olmaz mı? Bozmaya çalıştığınız terazi bir gün gelir sizi de tartar unutmayın! Liyakatli kişi doğruları savunur…
 
 
 


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.