Ömer Günel Gerçeği

Lider kavramı birçok enstrümanı birlikte karakter yapısıyla bütünleştiren, siyasi alt yapısını kitlelere bilgi akışıyla kabul ettiren, o coğrafyada kendini kabul ettiren hizmetleri başarıya dönüştüren, yaşam şekliyle karakter yapısını yücelten, insan olma ilkelerini duygularıyla bütünleştirip geleceğe iz bırakan kişilerin geleceğin lideri olarak anılmak hakkını tanıya bilir!

Uzun soluklu siyaset, öz verili çalışma ve azim, aile ile bütünleşmek, halka ve yerele inen yolda naif ve duyarlı davranmak, sabırlı ve inançlı olmak, halkın bellediğinde silinmeyecek liderlik vasfını kazıyarak yerleştirir!

Ömer Günel başkanlık seçimlerine uzun soluklu bir çalışmayla hazırlandı, yılmadı, yıldırılamadı! Doğrusundan ve siyasi tutarlılığından kopmadan, ahde vefayı ön plana çıkararak takım halinde çalışmalarını başarıya ulaştırıp, Kuşadası’na başkan seçildi! Seçildi seçilmesine gelin görün ki seçildiği günden bugüne kadar topun ağzından hiç düşmedi. O denli kuşatılmak ve yıpratılmak istendi ki, etrafında ki sevdikleri ondan nasıl nemalanırım diye yol bulmaya çalışırken bile ona verdikleri ya da verecekleri zararı hiç düşünmeden hareket ettiler! Ama o bildiği doğruyu seçerken kırmadan dökmeden hareket etmeyi de elden bırakmadı!

Yalnız yakınındakiler mi? Biz Kuşadalıyız sloganını iyi kullanan Kuşadası’nın baronları onu başarısız kılmak adına olmadık suçlamalarla yürüdüler! Sabır ve hukuka bağlılık onun için en doğru yoldu! Öyle de yaptı. Bugün onu içeride ya da görevden almak isteyen zihniyetler,  her şeye rağmen boşa çıkmaktan sıkılmadılar!

Kasabanın üzerine Turizm adına ölü toprağı dökülmüş, mafya bozmaları her köşeyi tutmuş, kasabanın baronları Turizmde büyüme adına başka şehirlere yol almış, yığınla sorunları dünya Kuşadası’nı konuşacak diye geriye bırakmışlardı! Bu da yetmezmiş gibi yüzleri kızarmadan bu kasabanın kaderini kitleme adına tekrar aday adayı olmayı bile kendilerince kendilerine hak olarak görüp sahneye çıkmayı da ihmal etmediler!

Ömer Günel; kültür ve sanatın bir ülkenin muasır yapısında ki yerini görmüş, Turizmin kapılarını açan yerinde Fuarları ihmal etmemiş katılarak yol almış bir Turizm yapısına kavuşturmuştur!  Kruvaze turizmin yapılanmasını önemsemiş, görselliğin içini dolduracak toplumsal yapının temel ilkelerini içten içe çalışmış, kenar mahallere yatırımlarla yaşana bilinir standartları yakalamanın azmini göstermiştir!  Tasarrufa dayalı ekonomi yapmanın yolunu açarken, tanıtım hamillerini her olumsuz koşullara, pandemiye rağmen kaybedilen  zaman aralığını doldurmaya çalışmış, kulaklarını kendisine yapılan mobinge karşı tıkamayı becermiştir! Mafya Ömer Günel’i kuşatmış diyen sahte klavyecilere inadına mafya önünde diz çökenleri ayağa kaldırdığını ifade etmiştir!

Bugün gelinen nokta her şeye rağmen bağlı olduğu siyasi parti de;bu değişimleri gözetleyen bir kararlı davranışla kendisine hak ettiği görevi telaki etmiş, gayret , çabalarını ve hizmetlerini, projelerini devam ettire bilmesi için görevi tekrar kendisine vermiştir! Bu saatten sonra karalama politikaları bu kasabaya belirsizlik içinde olacak bir seçim sonucunun  faturası ağıra mal olur!

24 yıldır kasabanın spora olan  düşkünlüğünün heyecanını , üç büyükler ile oyalanarak harcayan Adalılar nihayet akıllı formülle belediye ye tek kuruş maliyet yaşatmadan yol almış, kasabaya genç kuşak adına heyecan gelmiş, hareketlilik gelmiştir.

Kuşadası tanıtım konusunda bir ilki başarmış, sonrası İstanbul’da yapılan finallerle neredeyse ismini unuttuğumuz “Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması” yeniden ana yuvasına dönmüş Kuşadası’nda yaşayan yazın milyona yakın nüfusun bir sosyal etkinlik heyecanına ulaşmasına neden olmuştur!

Unutulmaması gereken önemli hususlardan biri; aslında Kuşadası her ne kadar Turizm eksenli bir ticari yapılanmaya sahip olduğunu ileri sürse de yaz boyunca Aydın’ın nüfusunun yüzde 70’i Kuşadası’na taşınır ve orada yaşar! Bu kent ne kadar sosyal etkinliği bol olursa ve uzun zamana yayılırsa o kadar önem kazanır! Bir çok yeşillik alanlar, parklar, sıcak asfalt yollar, yapılanmanın ıslahı ile yerleşim alanlarının kente yakışır boyutta olmasına doğru yol alışı, Büyük Şehirle birlikte kazandırılan kalıcı değerler ve hizmetler kazanılacak bu ikinci dönemde de daha çok yol alacağı görünmektedir! Unutulmasın ki Kuşadası Türkiye’nin ikinci İstanbul’u ve bir başka Kuşadası yoktur!

Ustalık dönemine geçiş yapan Ömer Günel daha ihtiyatlı davranarak hizmet çıtasını yükseltecektir! Bu hassasiyeti gösterecek hizmet anlayışını taşıyan bir başkanlık anlayışının olgunluğu ve sorumluluğu altındadır!

Adaylığı ADA’ya hayırlı olsun. Başarılı ve sorunsuz bir seçimin Kuşadası’nın geleceği için oldukça önemli bir gelişme sağlayacaktır! Yerelde siyaset verilen hizmetin kazanan tarafıdır! Halk hizmet edeni yabana yedirmez!

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.