Nazilli’de filmlere ve kitaplara konu olan tarihi yapı ziyaretçi akınına uğradı

banner35

AYDIN (İHA) - DEMİRCİ MEHMET EFE TARAFINDAN 1930 YILINDA OTEL OLARAK İNŞA ETTİRİLEN, 1952 YILINDA ANKARA PALAS OTELİ OLARAK KULLANILAN VE 2010 YILINDA RESTORE EDİLEREK MÜZE HALİNİ ALAN NAZİLLİ BELEDİYESİ ETNOGRAFYA MÜZESİ ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI.

Nazilli’de filmlere ve kitaplara konu olan tarihi yapı ziyaretçi akınına uğradı

Demirci Mehmet Efe tarafından 1930 yılında otel olarak inşa ettirilen, 1952 yılında Ankara Palas Oteli olarak kullanılan ve 2010 yılında restore edilerek müze halini alan Nazilli Belediyesi Etnografya Müzesi ziyaretçi akınına uğradı.

Ünlü Yazar Yusuf Atılgan’ın romanından uyarlanan Anayurt Oteli filminin çevrildiği ve filmin çekilmesinden sonra Anayurt Oteli olarak tanınan Nazilli Belediyesi Etnografya Müzesi, 18-24 Mart Müzeler Haftası dolayısıyla ziyaretçi akınına uğradı. İnşasının ardından bir dönem vergi dairesi, karakol ve konut olarak kullanılan yapı, müzeye çevrilmesinin ardından Milli Mücadele Dönemi’ne ve Sümerbank Basma Fabrikası’na ait öğelerle ziyaretçilerini adeta bir zaman yolculuğuna davet ediyor. Orijinal efe kıyafetleri, silahlar, yer sofrası, divan, çeyiz sandığı ve gaz lambaları ile ziyaretçilerin keyifle vakit geçirdiği asırlık bina, ilçeyi ekonomik yönden olduğu kadar sosyal ve kültürel açıdan da etkileyen basma fabrikasına ait dikiş makineleri, araç-gereçler, desen çalışmaları ile fabrikada dokunan ilk ve son basmayı görme şansı tanıyor.

Türkiye’de 1982 yılından itibaren 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası vesilesiyle tüm Nazilli halkını ve çevre il ve ilçelerden vatandaşları Nazilli Belediyesi Etnografya Müzesi’ni ziyaret etmeye davet eden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Kültürel mirasımızın korunması, sanat, bilim ve tarihin gelecek nesillere en iyi şekilde anlatılması için müzeler büyük önem taşımaktadır. Bu önemli haftada müzeciliğin çocuklarımıza anlatılması ve yerinde öğretilmesi için İstasyon Meydanı’nda bulunan müzemiz her gün mesai saatleri içerisinde vatandaşlarımıza ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Uygarlığımızın hafızası olan müzelerimizin korunması ve zenginleştirilmesi için toplumun her bir ferdine büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Müzeler Haftası’nı kutluyor, kentimizin mirasını günümüze taşıyan Etnografya Müzemizi ziyaret etmeye davet ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2023, 11:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER