NAZİLLİ BELEDİYESİ TARİHİ YAŞATIYOR.

Aydın Bölgesi kültürel değerler  ve turizm açısından çok zengin bir coğrafi yapıya ve geçmişe  sahiptir. Tarihi dokulara sıkça rastladığımız ilimizde, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkıp , yaşatmak ve gerekli tüm imkanları kullanıp korumak bir nevi bizlerin sorumluluğundadır aslında. Geçmiş tarihinize ne kadar saygı duyar ve yaşatırsanız hem yaşadığınız bölgeye katkı koymuş hem de kültür ve turizm  açısından büyük kazanımlara artı fayda sağlamış olursunuz. Bu bilinçle ilerlediğiniz takdirde hem Aydın Bölgesi olarak hem de ülke çapında önemli başarılara imza atıp dünya üzerinde turizm sektöründe ve kültürel mirasa fayda sağlamanız açısından basamak atlamanıza sebebiyet verecektir.
Kültürel miraslar her dönem korunmalıdır ve dünyaya tanıtımı açısından kendi haline bırakma yerine yapılabilecek tüm imkanların zorlanması ve  alt yapılarının oluşturulması gerekmektedir. Yerel Yönetimlerin bu konudaki hassasiyetlerini takip ediyorum ve takdirle de karşılıyorum. Belediyelerin asli görevlerinin yanı sıra tarihi ve kültürel yapıların bölgeye ve turizme sunacak katkılarını sağlayacak çalışmalar ve faaliyetler içinde olması sevindirici ve umut verici. Tarih ve kültürel yapıların dokularını onarmak, gelecek sürece ya da yıllara dair soluk aldırtmak bu değerleri turizme açıp göreceli duruma getirmek ve ülke ekonomisine katma değer olarak kazandırmak açısından Nazilli Belediyesi’nin yapmış olduğu tarihi dokuları onarma, koruma gayreti , hizmetleri gerek kamuoyunun gerek yöre halkının dikkat ve takdirlerini toplamıştır. Bu bağlamda yapılan tüm çalışmalar giderek arttırılmış ve geniş çapta bir proje kapsamında Valilik, Milletvekilleri,  ADÜ, Arkeologlar, Turizm Müdürlüğü’nün de destek ve katkılarıyla güzel sonuçlar elde edilmiştir. En son olarak Nazilli sınırları içerisinde yer alan Mastaura Antik Kenti Amfitiyatrosu üzerinde yapılan kurum, kuruluş ve tabi ki Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan öncülüğündeki çalışmalar sonuç vermiş, Roma mimarisinin dünya üzerindeki en iyi örneği kabul edilen Mastaura 2020 yılında Türkiye’deki en önemli 10 arkeolojik keşif sıralamasında 2. Sırada yer almıştır. Yaklaşık 3 ay önce Mastaura Antik Kent Kollezyum yapısının bulunduğu yaklaşık 5 bin 500 metrekarelik alan kamulaştırıldı. Buradan anlıyoruz ki keşif ve kazı çalışmalarına gösterilen titizlik ve önem ne kadar da kutsallaştırılmış.  Bu gurur verici başarıya öncülük eden ve inanan Başkan Özcan’ı emeğinden dolayı kutluyorum. Tarihi dokuların yeniden kapılarını açan Nazilli Belediyesi ekiplerini de yoğun çabalarından ötürü tebrik ediyorum.
Tarihi korumak; geçmişe sahip çıkmaktır, Ülkesini sevmek ve Milliyetçilik ruhunun doruğa çıkmasının göstergesidir. Turizme yol açmak, gelişmişlik düzeyini bir üste çıkarmasına katkı sağlamaktır. Tebrikler BAŞKAN KÜRŞAT ENGİN ÖZCAN….


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.