MİLLİ DEĞERLER

Milli değer denince aklınıza ne gelir evvela?
Sadece bayrak mı? Gelenekler mi? Yaşlılara hürmet mi? Büyüklere saygı mı? Ya da memleketimin özgürlüğü için savaşmış şehitlerimiz mi?
Kuşkusuz bu saydıklarımın hepsi de milli değerlerimiz.Bunlar soyut değerlerimiz  ve maneviyatımız.
  Bir de maddi değerlerimiz var ki ( Şimdi satıldılar), bunlar yoksa özgür ve bağımsız bir devletten bahsetmek  imkânsızdır.Askeri fabrikalar, şeker fabrikaları,telekominikasyon,yeraltı kaynakları,ormanlar, v.s.
    Covid -19 salgınının ilk günlerinde kolonya dahi bulamadık;nedeni şeker fabrikaları satıldı ve hammaddesi şeker pancarıydı,yerli alkol üretimi durdu.Bir çok ülkeden etil alkol ithalatı yapılarak tekrar kolonya üretildi.
        En büyük milli değerlerimizi sorgularken milliyetçi(!) kimliğiyle mangalda kül bırakmayanlara soralım: Bu değerlerimiz teker teker Araplara satılırken ne yaptınız?
    Son  olarak Varlık Fonu bünyesinde bulunan Borsa İstanbul'un %10'u Katar sermayesine satıldı.Varlık fonu en büyük ekonomik milli değerdir ve halkın parası,dişi,tırnağı ve alın teridir.
  Tank Palet fabrikası satılırken millliyetçi geçinenler ne yaptı? Kaz dağları yağmalanırken, Orman vasfını yitirmiş arazilere ( hiç bir zaman toprak orman vasfını yitirmez) imar  izni verilirken Osmanlı torunları(!) ne yaptılar?
  Hazine bomboş, halk çaresiz, esnaf bitik, işsizlik had safhada, gençler umutsuz, salgın süreci asılsız ve sahte verilerle yönetilememiş ve tedbir alınamamış, her gün yüzlerce yurttaşımız ölüyor, emekliler yoksul ve bitkin durumda iken gündem mafya bozuntusu ve Kılıçdaroğlu'na tehdit gibi sanal haberlerle saptırılıyor.Bu oyuna da Kılıçdaroğlu çok iyi geliyor.
   Satıldık ve hâla satılıyoruz halkım unutma.Geleceğimiz Arap petrol zenginlerinin kontrolünde.


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.