MESUDİYE MAHALLESİ'NİN SESİ KADIN MUHTAR FUNDA ŞENEMRE

Cuma günü rutin yoğunluktan daha da fazla iş temposunun içinde koşuştururken; mesleğim gereği nezaket ziyaretlerim son hızla devam ediyordu. Kurumsal iletişim bizler için tabi ki çok kıymet taşıyor. Bunun bilincinde olarak tüm meslek aşkımla uzun süredir takip ettiğim Efeler İlçesi’ne bağlı Mesudiye Mahalle Muhtarı Sayın Funda Şenmere’yi ziyaret ettim.  Her şeyden evvel şunu belirtmek istiyorum. Muhtarlığa adım atar atmaz karşımda son derece güçlü, son derece dik duruşu olan ve kendinden emin, bulunduğu mevkiiye de tam anlamıyla hakim bir kadın muhtarla karşılaştım. İlk intiba çok mühimdir ve tecrübelerim gereği de hiç yanılmadım bugüne kadar. 
Sayın Şenemre ile çok faydalı çok yerinde bir sohbet gerçekleştirdik. Mahallesini son derece iyi tanıyan ve gözlemlediğim kadarıyla  mahalle sakinlerinin çok da benimseyip bağırlarına bastığı bir KADIN MUHTAR. Günümüzde kadın olmanın zorluklarını ve ayrıca çalışan kadın olmanın bir kat daha fazla artan zorluklarını kaleme dökmeme hacet yok sanırım. Bunca hengamenin içinde 10 bin nüfuslu bir mahalleyi toparlamak kolay olmasa gerek. Mesudiye Mahallesi Aydın’ın en köklü ve eski mahallelerindendir.  Mahallenin sit alanı olması haklı olarak yapılanmayı engelliyor. Vatandaşa hizmet istenilen düzeyde verilemiyor. Funda Şenemre bütün bu sıkıntılar içinde mahalle sakinleri için elinden gelen tüm yardım ve desteği sağlamaya çalışıyor bütün çabasıyla. İlçenin en genç muhtarları arasında yer alan başarılı  kadın muhtar siyasi ayrım gözetmeksizin mahalle için gerekli olan bütün imkanları sağlamak üzere özveriyle hizmetine devam ediyor. Sivil Toplum Örgütleriyle ve belediyelerle de dayanışma ve iş birliği içinde mahalle insanına maddi manevi desteğini sunmaktan çekinmiyor. Netice itibariyle bulunduğu mevkiye değer veren ve asla kibir taşımayan kadın temsilci örneği diyerek hakiki ve vurucu bir cümleyle ne diyelim; bu ülkeye ne lazım bu ülkeye akıllı yöneticiler azimli çalışkan kadınlar lazım slogan tarzı bir dokundurma yapalım…
Her şeyi bir kenara bırakıp şöyle bir yorumu kaleme almam icap ediyor. Buradan çıkarılacak en doğru sonuç KADININ GÜCÜ ve KADININ SİHİRLİ DOKUNUŞU…. Kadın demek başarı, kadın demek dünyaya bambaşka bir gözle bakmak, kadın demek akıl, kadın demek zeka ve inanç, kadın demek azim. Hepsi bir arada olunca biz kadınların üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey olamaz diyorum ve Sayın Muhtarımı tebrik ediyor başarılarının da kat kat artacağına emin olduğumu buradan belirterek makaleme noktayı koyuyorum.
 
 


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.