BAŞKAN YASAN“BİZ ILIMLI SİYASETTEN HİÇBİR ZAMAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

banner35

Türkiye’nin yeni bir siyasi sayfaya, milletçe özlediğimiz çağdaş ve refahın bol olduğu bir yaşamı yerelden yükselen siyasetle ulaşmak için açılacak yolun ufku ve ışığı olma adına tüm yüreğimizi ortaya koyduğumuz bu çalışmayı ve ildeki tüm siyasi parti başkanlarına yapacağımız çalışmaları siz değerli okurlarımıza sunmaktan mutluluk duyuyoruz.

BAŞKAN YASAN“BİZ ILIMLI SİYASETTEN HİÇBİR ZAMAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

BAŞKAN YASAN“BİZ ILIMLI SİYASETTEN HİÇBİR ZAMAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

“GENEL BAŞKANIMIZ HİÇBİR ŞEKİLDE BİR İTTİFAKTA YER ALACAĞIMIZI DÜŞÜNMEDİĞİNİ BELİRTTİ”

ERDAL DEMİR: Kısa bir öz geçmiş ile kendinizi ve geldiğiniz siyasi noktayı bize anlatabilir misiniz?

SELÇUK YASAN: 1976 yılında Almanya’da doğdum. Almanya’da hukuksal ve ekonomi dalında eğitinler gördüm. Uzun yıllar uluslararası bankalarda yöneticilik yaptım. 2009 yılında babamızın vefatı üzerine Türkiye’ye dönüş kararı aldım ve 2011 yılında ülkeme geldim. Farklı farklı şirketlerde çalıştım. 2017 itibariyle de kendi işimi kurdum. Çağrı merkezi işletiyorum. Enerji sektöründeyim. Daha sonrasında 2020 yılının başlarında siyasete atılma kararı aldım. İlk etapta Gelecek Partisi’nde teşkilat başkanı olarak göreve geldim. 4 ay sonrasında da İl Başkanlığı görevi bana verildi. Şubat ayında iş yoğunluğu ve özel sebeplerden dolayı Gelecek Partisi’nden istifa ettim. Bir müddet siyasete ara vermeyi düşündüm. Fakat bu esnada farklı siyasi partilerle görüşmelerimiz oldu. Nisan ayında Sayın Mustafa Sarıgül ile görüştük ve yeni bir oluşumdu. Uzun süren görüşmeler sonucunda Aydın’da Kurucu İl Başkanı olma görevini kabul ettim. Nisan ayından sonra ise teşkilatlanma çalışmalarımız başladı. 3 aylık bir sürede altı ilçemizin kongresini tamamladık. İl kongresine gittik ve il kongresini kazandıktan sonra kurultaya hak kazandık. Geçen Eylül ayında da kurultayımızı gerçekleştirdik.

ERDAL DEMİR: Mustafa Sarıgül diyorsunuz. Ayrılış nedenlerinizin büyük bölümü ticari olarak işleriniz ve özel nedenlerinizden dolayı siyasetten uzak kalmayı tercih ediyorsunuz. Gelecek Partisi’nde kısa bir süre bulunup, sonrasında TDP geçiş arasındaki süreci açıklarsanız daha doyurucu bir cevap edinmiş olursunuz ve insanların kafasında yer eden soruları da yanıtlamış olursunuz.

SELÇUK YASAN: Öncelikle şu algıyı bitirmek istiyorum. Biz Gelecek Partisi’ndeyken hiçbir siyasi partiyle görüşmelerde bulunmadık. Herhangi bir arayış içinde değildik. O sırada yönetimle ilgili bir sıkıntıda yoktu. Genel Merkez ile aynı şekilde bir sıkıntımız yoktu. O dönemde iş yoğunluğum sebebiyle bu görevi bu şekilde yürütemeyeceğimi bildirdim. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki biz Gelecek Parti’nden kavgalı bir şekilde ayrılmadık. Çok farklı algılar yaratılmaya çalışıldı.

ERDAL DEMİR: Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül partisinin 10 yıllık bir siyasi geçmişinin olduğunu söyledi. Bu 10 yıllık mazinin siz neresindesiniz ve hangi noktasındasınız?

SELÇUK YASAN: 10 yıl önce Türkiye Değişim Hareketi olarak bir oluşum kurulmuştu. Belirli illerde il teşkilatları sonuçlanmıştı ve bunlar devam etmişti. Ben 2021 yılında Mustafa Sarıgül tarafına katıldım. Tabi bu 10 yıllık geçmişte TDH ile bir bağlantım yoktu.

ERDAL DEMİR: Türk siyaseti olumlu ya da olumsuz bir çağ atladı. Başka bir sisteme geçti ve sisteme geçince de kurumsal yapısında da değişiklikler oldu. Nedir derseniz mesele koalisyon anlayışı kalktı ortadan. Sistem buna müsaade etmiyor. Bu anlayış ittifak anlayışını gündeme getirdi ve Türkiye’nin ilk İttifakı olarak başladı. Sonrasında sistemi güdümledi ve destekledi. Nerdeyse Tek Adamın karar verdiği bir sisteme dönüştü. Türkiye bunun sıkıntılarını sancılarını çekiyor. Partinizin de bir ittifakla anılması kaçınılmaz bir sonuç. Millet İttifakı da var. Peki bu siyasi oluşumun içinde kısacası ittifak anlayışının içinde neresinde Türkiye Değişim Partisi?

SELÇUK YASAN: Partimiz hiçbir şekilde herhangi bir ittifaka mensup değiliz ve bunu düşünmüyoruz şu anda. Seçim zamanı geldiğinde TDP tek başına seçimlere girecek. Sonrasını da hep beraber göreceğiz.

ERDAL DEMİR: Mustafa Sarıgül’e baktığınız zaman geçmişte sosyal demokrat bir anlayışa sahip. Bu mütedeyyin bir anlayış mı, merkez parti olma anlayışı mı var bu konuda net bir cevap alalım sizden.

“TDP’ İN KAPISI HERKESE AÇIKTIR”

SELÇUK YASAN: Bizim amacımız merkez bir parti olmak. Sağ ile sol kanadı birleştirmektir hedefimiz. Burada asla ayrım yapmadan etik ayrılık ya da dini konularda ayırım yapmak gibi bir niyetimiz yok. Sonuç olarak TDP’ in kapısı herkese açıktır. Biz kimseye sormuyoruz nereye oy verdiğini. Merkezi parti olarak biz herkesle aynı masada oturup siyaset yapmak istiyoruz. Aydın’a dönelim ve ben burada yönetimi kurarken, çok farklı partilerden istifa eden arkadaşlarımız oldu. Bunun içinde CHP, MHP, Ak Parti, İyi Parti…. Bu da yeni bir partiye ihtiyaç duyulduğu için bu talepler oldu. Çünkü insanlar mevcut olan partilere bir güven kaybı yaşadılar. İnsanlarımız arayış içine girdiler ve ben artık sağ ve sol anlayışını da yanlış buluyorum. Türkiye’nin bu vakitten sonra merkezi bir düşünce ile yönetilmesi lazım.

ERDAL DEMİR: TDP ittifakta bir yeri olmayacak mı?

“GENEL BAŞKANIMIZ HİÇBİR ŞEKİLDE BİR İTTİFAKTA YER ALACAĞIMIZI DÜŞÜNMEDİĞİNİ BELİRTTİ”

SELÇUK YASAN: İttifak konusunda şunu belirteyim bu Genel Merkezin atacağı bir adımdır. Burada biz Aydın olarak fikirlerimizi beyan edebiliriz fakat bu genel merkezin vereceği bir karardır. Emin olun ki bir karar geldiği zaman bu kararı ilk olarak sizlerle paylaşacağım. Genel Merkezin İl Başkanları toplantısında bile Başkanımız hiçbir şekilde bir ittifakta yer alacağımızı düşünmediğini belirtti. Ben şu anda bunları konuşmayı çok da erken buluyorum.

ERDAL DEMİR:  Aydın İli siyasetin yoğun olduğu ve iktidarın uzun bir süreden sonra sosyal demokrat bir partide olmasını değerlendirir misiniz?

“BİZ ILIMLI SİYASETTEN HİÇBİR ZAMAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

SELÇUK YASAN: CHP’nin üçüncü dönemini yaşıyoruz. Aydın yerelde onayladığımız şeyler de var, onaylamadığımız şeyler de var. Bunların üzerinde çalışmaları bizler yapıyoruz ve ilçeleri, köyleri dolaşıp halkın nabzını ölçüyoruz. İhtiyaçlarının analizini etmeye çalışıyoruz. Biz de bu konuyla alakalı kendimiz de bir basın toplantısı düzenleyeceğiz. Bu cümlelerim TDP Aydın’daki iktidar partisinin açıklarını arıyor gibi düşünce asla bırakmasın çünkü öyle bir durum söz konusu değil. Biz ılımlı siyasetten hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Sadece çözüm üretmek istiyoruz. Amacımız bu doğrultudadır. Son yıllarda yerelde ve genelde partiler diğer partilerin açıklarını beyan ettiler. Burada asıl olan siyasi parti liderlerinin çözüm odaklı çalışmaları olmalıdır. Bakıldığında kimse çözüm odaklı çalışmıyor. TDP’de asla lekeleme kampanyası olmayacak.               

ERDAL DEMİR: Sosyal Demokrat Partinin iktidar olduğu Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni başarılı buluyor musunuz?

SELÇUK YASAN: Yerine göre ve yaptıkları işlere göre. Ne başarılı ne de başarısız diyebilirim. Başarılı olduğu yerler de var. Bizler güzel yapılan işleri her zaman onaylayacağız ve sahip çıkacağız. Aksi halde iyi olmayan yerleri de her zaman söz konusu edeceğiz. Malum köylere gidiyoruz ve bazı köylerde yollar çok kötü. Biz bunları yaşadık kısa bir süre önce. Her şeyi de Büyükşehir’e de bağlamaya da gerek yok öncesinde bir araştırmakta gerekli tabi ki. Büyükşehri Belediyesi ilk iki dönem şu andaki dönemden daha başarılıydı. İlk iki dönemde bir rüzgar esmişti. Sayın Özlem Çerçioğlu, bir kadın olarak çok güzel işlere imza attı. Erkeklerin yönettiği bir siyaset dünyasında Özlem Çerçioğlu bir kadın olarak başardı. Bunu asla kenara atamayız. Ben Özlem Çerçioğlu’nun kendisini çok başarılı buldum birinci ve ikinci dönem. Üçüncü döneme geldiğimiz zaman ise sadece şunu belirtmek istiyorum ve Sayın Genel Başkanımızın bir sözünü aktarayım size ”İktidarlar mevsim gibidir, zamanı gelince değişmesi lazım” Burada yeni yüzler, yeni vizyonların gelmesinin gerektiğini düşünüyorum. Bu mevcut belediyenin kötü bir çalışma yaptığı anlamına gelmiyor. Değişiklik olması gerektiğini de düşünüyorum.

ERDAL DEMİR: Sizce Büyükşehir iktidarının isim değiştirmeden aynı şekilde devam etmesinin öğreti açısından ve elde ettiği bilgileri daha iyi kullanma açısından bir avantaj il için ve bölge için söz konusu olur mu ne dersiniz?

SELÇUK YASAN: İnsanlara alışmış bir şeyden vazgeçmek çok zor geliyor. Düzenden vazgeçmek insanlara zor geliyor. Bir şekilde yürüyor mantığı var. Şunu da düşünmek lazım. Düzenimizi bozsak, çok farklı kapılar açılabilir. Bir şeyin bozulmasının, daha da kötüye gideceği anlamına geldiğini düşünmüyorum. Yeni kişi ve yeni projeler çıkabilir. Bazı insanlar bilmedikleri şeylerden korkarlar. Bu esnada da Özlem Hanım’ın bence Aydın’a yaptığı hizmetler tartışılmaz. Lakin bir devir teslim zamanı geldi mi diye düşünmüyor değilim. Büyükşehir Belediyesi başka bir partiye geçse, sonuçta takdir her zaman halkımızındır. Ama geçtiği taktirde Aydın iyiye mi kötüye mi gider. Bunu analiz etmek gerek. Tabi ki de adayın kim olacağının da önemi var. Sayın Mustafa Bey de çok değerli bir insan, Türkiye’ye isim olarak damga vuran bir insan. Toparlayıp baktığınız zaman Aydın için iyi olan kim ise o olsun.

ERDAL DEMİR: Aydın ili ve ilçeleri, yarın bir erken seçimde partinizin başarı oranı ne olur? Hedefleriniz 2023-2024’de nedir?

SELÇUK YASAN: Biz TDP olarak Aydın Bölgesi’nde değişimi sağlayacağımızı düşünüyorum. Yerel ve genelde baktığımız zaman nereye gidersek gidelim hiçbir şekilde ters tepki görmedik. Bu halkımızın teveccühüdür sonuç olarak. Kötü bir olay yaşamadık ve örf, adetlerimize göre her tarafta güzel karşılandık. Tabi ki eleştiri oldu ve fikir ayrılıkları yaşandı. Ben Aydın’da şunu gördüm. İnsanlarımız yeni bir parti  ve oluşum olduğu için her şeye açıklar, çok da sorular yöneltiyorlar. Öğrenmek ve parti hakkında bilgi edinmek istiyorlar. Sonuç olarak Ben TDP’nin, Aydın Bölgesi’nde siyaset sahnesinde bir rol oynayacağını düşünüyorum. Belirli ilçelerimizde belediye başkanlık adayları görüşmelerimiz oldu. İstişarelerde bulunduk. Sayın Genel Başkanımızın siyaset yolunu görüştük. Bu bizim onur verici. Yeni bir parti olmamıza rağmen bu yaklaşımlar bizi mutlu ediyor ve umutlandırıyor.

ERDAL DEMİR: Halkın sorularını size soracağım. İki soru geldi size. İlki, Mustafa Sarıgül bir sınav verdi CHP içinde. Buradaki başarısı ne ise genelde de başarısı nasıl olur?

SELÇUK YASAN: Ben Genel Başkanımızın son 10 yolda değil, çok uzun yıllardır liderlik vasfının olduğunu düşünüyorum. 3 dönem belediye başkanlığı yapmış birinden bahsediyorsunuz ki çok zor bir mecradır. Şişli gibi bir yerde merkezi bir ilçede başkanlık yapmak ve rekor bir oy ile görevi almak hiç kolay değil. Sayın Sarıgül, çok içten, samimi, il başkanları ile sürekli istişarede olan birisi. Biz her zaman yerel ve genelde olsun kendisiyle görüşebilme imkanına sahibiz. Ben bir il başkanı olarak bu lüksü yaşıyorum. Çünkü biz birebir görüşüyoruz fakat herkes u istişareyi kuramıyor. Genel Başkanımız “Her zaman beni arayın en az iki saat içinde size mutlaka geri dönerim” der. Biz onunla sabah yürüyüşe çıkar ev bizi ara. Direkt bilgiyi il başkanlarından alır. Fikir alışverişinde bulunup, motivede ediyor. Ben bunun diğer partilerde olduğunu düşünmüyorum.

ERDAL DEMİR: Diğer bir halk sorusu da… Aydın’da kısa bir sürede hareketli bir siyasi manevra yaşadığınızı ve sağlık sorunları sebebiyle diğer partiyi bıraktığınızı ve çok kısa sürede bir başka partinin il başkanı olduğunuzu, şimdiki partiye inanarak devam edip etmeyeceğinizi, yoksa başka bir partinin tekrar olacağı konusu sorulması istendi.

TDP MAZLUMUN YANINDA, ZALİMİN KARŞISINDA

SELÇUK YASAN: Çok memnum oldum bu soru için. Tabi ki yarın öbür gün ne olacağımızı hiç birimiz bilemeyiz. Ama Selçuk Yasan bu vakitten sonra partisini değiştirmeyecek. Yolumuz TDP’nin yanında olacak. Manevralarını da halktan yana yapacak.  Yerelden ve genelden yana yapacak. Bir gazetecinin sağlık sebepleri dolayısıyla neden olarak yanlıştır; çünkü ben iş yoğunluğu sebebiyle ayrıldım. Her zaman partimin arkasındayım. Çünkü TDP mazlumun yanında, zalimin karşısında duracağız. Adalet duygusu her zaman ön plandadır bizim için. Genel Başkanımız da sosyal demokrat bir anlayışa sahip ki bizler de öyleyiz. Projelerimizi de en kısa sürede yerele yansıtmak istiyoruz. Partimizde il bazında ayrı çalışmalar var. Ankara ile de sürekli görüşüyoruz. Aydın bizim için çok önemli fakat bir de Türkiye’nin geneline bakmak lazım. Çünkü siyaset Aydın’da dönmüyor, 81 ilde dönüyor. Bu illere ne gibi fayda sağlayabiliriz düşüncesiyle yola çıkmamız lazım. Selçuk Yasan üçüncü bir partiye geçmeyecektir.

ERDAL DEMİR: İl başkanlığı bir siyasi geleceğin temeli gibi görünür. Bir an evvel o gömleği üstünden çıkarıp ya genel başkanı ya da o ülkenin milletvekili olma gömleğini giymek için yol belirler. Peki siz bu geleneksel yapının neresindesiniz?

SELÇUK YASAN: Bu sorunun cevabını Genel Başkanımız, son geldiği il bina açılışında verdi. “Bütün kurucu il başkanlarımız ilk seçimlerde milletvekili adayıdır” diye açıklamasını yaptı. Çünkü milletvekilliği adaylık görevi de bir onurdur. Tabi ki zamanı gelince oturulup ekibimle tüm istişareleri yapacağız. Bu bir takdirdir ve bu da halkımızındır sonra da genel merkezimizindir.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2021, 14:39

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER