Atatürk Türk Milleti’nin Şah Damarıdır

İlkokula başladığım  yılları çok net hatırlıyorum.  Sonsuz bir gururla Andımızı haykıra haykıra okur; sınıflarımıza koşardık. Sıralarımıza oturduğumuz anda karşı duvarımızın en güzel yerinde Atamızın tablosunu görürdük ve şeref duyardık. İlkokul 1-2-3-4-5. Hangi sınıfta, hangi yılda olursa olsun Atamızın; kitaplarımızda, sınıflarımızda, karnelerimizde, okulumuzun neresinde olursa olsun; onu yaşatan fotoğraflarının bizlerde “pedagojik bir gereklilik” oluşturacak hiçbir durum yaşatmadığına and içebilirim.  O’nun varlığıyla ve emanetiyle güvende hissederek büyüdük, eğitimimizi tamamladık. Başöğretmenimizin eseri olan Cumhuriyet’i ebediyete taşıyacağımıza söz verdik inançla.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucu önderi, başkomutanı ve tek adamı ATATÜRK’ÜN; yıl olmuş 2026, halen daha tartışma konusu olmasını kabul etmek mümkün değil. En yüce milli değerimiz olan İSTİKLAL MARŞI’MIZIN  okul karnelerinde yer almaması, girişte de belirttiğim üzere Atamızın fotoğraflarının karnelerden kaldırılmasının geçerli bir izahı asla olamaz. Öz kimliğimizi temsil eden ayrıca değerlerimizin öneminin vurgulandığı Andımız’da 2013 yılında kaldırıldı. Faşistlik olarak nitelendirilen içeriğe yapılan haksızlığı da tekrardan hatırlatmak farzdır benim için.  

Yüce Türk Milleti’nin çok hassas olduğu noktalar vardır. BAYRAK GİBİ, VATAN GİBİ, CUMHURİYET GİBİ VE EN MÜHİMİ TEK ÖNDERİMİZ MUSATAFA KEMAL ATATÜRK GİBİ.

ATAMIZ TÜRK MİLLETİ’NİN ŞAH DAMARIDIR ; dokunmayınız…..

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.