LİYAKAT

Bir Devletin hiyaraşik düzeninin kendisidir.
Liyakatin olmadığı bir sistemde; Hak etmedikleri mevkileri temsil edenler ve mevkilerde bulunanlar, rant sağlayacak noktalar yaratırlar
Bu durum, Hukuksuzluğun başını alıp gitmesine neden olur ve bir önce ki yazımda da belirttiğim gibi yabancı sermaye asla gelmez, yatırım yapmazlar, geniş halk kitleleri mağdur olur.
Liyakat bir ülkenin temsilde ki en önemli duruşudur. Ülke kavram ve kurumları ile sistemini yürütür, adalet bir noktada değil, yürütmede yargıda sağlanır, dış ve iç dünya bu güvenirliği Liyakat’dan alır. Adalet duygusu ve kavramının içinin doluluğunun teminatıdır.
Sistem; Kavramlarını, kurumları ile yönetir. Kurumlar güç ve kudretini sağlam ilkelerin yer aldığı Liyakat’tan aldığı müddetçe, yaşamın; ekonomik, siyasal, sosyal olguları dik ve doğru duruşu ile ülkenin, dış dünyada itibarını ve güvenirliğini sağlayacaktır.
Tüm bunlar belki de hepimizin bildiği ve özlemini duyduğu olgulardır. Ama anlamakta güçlük çektiğim, hiçbir direnç göstermeden gücünü Liyakat’tan alan kavram ve kurumlar nasıl oldu da bir gücün her istediğini yapan kurumlar haline geldi. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır hep dedik. Yarın yönetiminde milli iradenin olmadığı bir ülkenin yaşayanları olduğumuzda, siz kavramların ve kurumların teslimiyeti kimin sırtında günahlarını taşıyacak. Umarım Liyakat’ın değerini bedel ödeyerek yeniden tahsisi edecek bu halk, sahip olduğu erklere kavuştuğunda, bu kavram ve kurumların başında kiler yalnızlıklarını kimlerle paylaşacaklar ve kendilerini nasıl savunacaklar?
Bugün Terörle mücadelede geldiğimiz noktada yaşadıklarımızın nedeni, Liyakat denilen gücün eksikliğinden kaynaklanmıyor mu? Terörizm ile mücadele, hukuksal bir zeminde disiplin altında olması gerekmez mi? Bu disiplin kendini kabullendiremez ise, Terör devletten işbirlikçilerle beslenmez mi? Bugün haklı olarak devletin verdiği terörle mücadele bunca maliyetler ile sırtımızda kaldıysa, işte nedeni budur! Bu günün ikliminin şartlarında verilen kutsal mücadelenin duruşuna niyaz olsun!
Bu ülkenin Liyakat’nın üzerindekiler, bu ülkenin kaderiyle ve Liyakat’ını ne hale getirdiklerini şimdi hangi gözler ile izliyorlar. Belki çok uzak olsa da içimizden hiç çıkmayan ve çıkmaya da niyeti olmayan, PENSİLVANYA müdavimi, bu durumu yarattınız ya, şimdi hanginizin işine geldi. Her alanda Liyakat’ı yerle bir etmenin bu ülkeye nelere mal olduğunu izlerken, içiniz neleri hissediyor?
Kendinizi bu ülkenin yaşayan yâda yaşama şansını kaybetmiş yabancıları gibi mi hissediyorsunuz? Bu sorunun cevabını, tarih ile yüzleşerek bir gün vereceksiniz.


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.