ÖMER GÜNEL İLE “ŞİMDİ DEĞİŞİM ZAMANI” RÜZGARI KUŞADASI’NDA ESİYOR

banner35

Kuşadası; doğasıyla, kültürel yapısıyla, tarihiyle ve sosyal yapısıyla değişime, gelişime ve global dünya ekonomisinin kendisiyle yarışacak turistlik zenginliğiyle gelişimi ve çağdaş değişimi hak ediyorsa, geriye bir tek şey kalır. İyi yönetimler ve bu yönetime talip iyi kadroları olan lidere ihtiyaç vardır!

ÖMER GÜNEL İLE “ŞİMDİ DEĞİŞİM ZAMANI” RÜZGARI KUŞADASI’NDA ESİYOR
Kuşadası; doğasıyla, kültürel yapısıyla, tarihiyle ve sosyal yapısıyla değişime, gelişime ve global dünya ekonomisinin kendisiyle yarışacak turistlik zenginliğiyle gelişimi ve çağdaş  değişimi hak ediyorsa, geriye bir tek şey kalır. İyi yönetimler ve bu yönetime talip iyi kadroları olan lidere ihtiyaç vardır! Bazen bu değerler makus kaderine giden yolda, yanlış yollardan ve seçimlerden giderek zaman kaybına uğramış olabilir!. Bir şeyler tıkanır ve tıkanıklık, liderini ve bu liderde ki çözümler üretecek gücü bulmaya doğru arayış ve zamanı kovalamaya zorlar. Çünkü o yerelde yaşayan halkın kültürel yapısı ve ideolojik yapısı, fazla oyalanmaya ve ertelenemeye gelmez! Zaman sabırlıdır ama zorlayıcı gücü bir matematiğin denklemini çözer gibi problemleri nakış gibi işler, çözüme ulaştırır!  Zaman, ışıldayan tünele girmiş, gücünü liderinden alacak beklemeyi sabırla kovalamış, iktidar olacak zamanı yakalamış, başarıya imza atmak için  yol kat etmeye  başlamıştır bile!
Önemli olan hizmeti sunacak iktidarın lideri olma anlayışının gücünü, koltuk üzerinden değil, halkın beklediği değişim ve bu değişime üretilecek çağdaş projelere harcayarak halkın kendisiyle birlikte iç içe olmayı tercih etmesidir! İşte o zaman liderin amacı, değişimden yana rüzgârlar estirerek, halkın beğenisi, desteği ve katılımı ile iktidardaki gücün lideri eliyle hizmet anlayışının verdiği güveni yaratmak, yansıtmak, o yerelde yaşayan insanların sosyal ve ekonomik yapısındaki derinliği yaratarak, katma değerini yükseltmek olacaktır!
Kuşadası; bu değişimi çağdaş projeleri geliştiren bir iktidar ve liderinin öncülüğünde yarınlara hak ettiği dünya markası unvanı almak için yola çıktığının farkındadır artık! Hizmet, başarı ve değişim, gelişim, halkın ümidi ve umudu olma anlayışı ile yola çıkan iktidar ve lideri Ömer Günel; daha işin başında Kuşadası’nın değişimle farkındalığını içte ve dışta hissettirmeye başarmıştır! Bu özgüveni yakalayacak desteği Kuşadası’nın halkından alarak hizmet yarışı yolunda daha hızlı hareket etme refleksini yakalamıştır!
Türkiye’nin içinden geçtiği ekonomik durum ve duruma neden olan sistem ve nedenleri gün geçtikçe zora girdikçe, yerelde ki iktidardan ve liderden halkın umudu, ümidi ve beklentileri artmış, tüm sorunların halledilmesi noktasının yerel yönetimler olduğu belleklere yerleşmiş durumdadır artık! Buna neden olan ülkenin yönetim şekli ve şartları yerel yönetimleri daha fazla çareler üretme arayışına adeta itmiş, hakkaniyet ve liyakat anlayışının olduğu yerelde iktidar ve lider anlayışının şeffaf, doğru, yansız yönetimleri yönünde olması gerekliliği üzerine hassasiyetler oluşmaya başlamıştır! Yani yerelden genele uzanan iktidar olma anlayışı yeterince anlaşılmış, bu gerçek,  genelde iktidara giden yolun yerelden geçtiği anlayışı inkâr edilmeyecek kadar gerçekliği, siyasal zeminde kendine önemli yer açmıştır!
Bu söylemlerin ışığında siyasal analiz yapıldığında; yıllar sonra markalaşmayı bekleyen Kuşadası, değişimi çağdaş projelere taşımayı bekleyen Kuşadası, yerli kimliklerle ve siyasetçilerle yola çıkmanın takıntıdan başka bir anlayış olmadığını anlayan Kuşadası, hizmet aşığının yerli kimlikten değil, karakter ve siyasi terbiye ve ahlaktan geçtiğini anlayan Kuşadası; ideolojik duruşu ve siyasi kimliğinden vazgeçmeden birkaç dönem iktidar isteyen şimdinin lideri Ömer Günel ile “şimdi değişim zamanı” söyleminin rüzgarını Kuşadası’ndan estiriyor!
Dünya Kuşadası’nı konuşmalı tabi ki; sahip olduğu turistik değerleri, Turizme taşımayı beceren ve kollayan bir anlayışın iktidarına ihtiyaç duyarak markalaşmanın tek yol olduğunu görmektedir artık!
Markalaşmanın sadece kültürel, tarihi ve sahip olunan doğa zenginliği ile değil, sosyal belediyecilik anlayışı ile yakalayan, halkın yaşam şartlarının ekonomik, sosyal ve eğitim seferberliğinin halka yansıtılmasıyla olacağını bilen bir iktidar ve lidere sahip bir Kuşadası var artık. Kapılarını dünyaya, markalaşmış bir turistik kent olarak açmayı gerekli kılan ivmeyi, Ömer Günel ile yakalamaya  çok yakın mesafededir!
Yerelde iktidar ve lider olma azmi çok yönlü lider olma özelliğine sahip, iktidarın sürekliliğini halk ile aralarına kurulacak köprünün taşıyıcı ayaklarının sağlamlığını yaratarak sağlar!  Yansız bir lider, halka açtığı kapının sonuna kadar açık olmasını sağlamakla gelecekte iktidarın devamını sağlar.
Ülke yönetimi yapısında kendisine reva görülen işsizlik, açlık sınırının altında kalma çaresizliği ve asgari ücret yoksulluğunun, ne yazık ki çarelerini yerel yönetimlerde aramak zorunda kalan işsiz, aşsız insanları ile birlikte, umudunu başkanın vereceği müjdelere bağlayan belediye çalışanları iktidar ve lider olmanın işçiye ve emekçiye karşı sorumluluk taşıyan anlayışla “3100 TL” asgari ücret tanımlaması Kuşadası’nın sevinci, Ömer Günel’in yüz akı ve  işçi, emekçi dostu olduğunun göstergesidir!
23 Yıllık bir öykü diye köşe yazısıyla Kuşadası’nda yaşayan Alevilerin, yapımında ki tükenmeyen Cem evlerinin sorunlarının bugüne taşınmasının öyküsünü tarihsel tüm süreçleri irdeleyerek yansıtan gazetemiz yazarı ve sahibi Erdal demir; bizimde bu yazıda Ömer Günel ile ilgili satırları dizelememize imkân sağlamıştır! Dünya markası yolunda hizmetlerin çıtasını sürekli yukarıya taşımayı görev adamı özelliğiyle sırtlanan Ömer Günel; Adeta kanayan yara haline gelmiş bu 23 yıllık öyküye bir nokta koymak adına “artık yeter” demiş, Alevi toplumunun 2020 de sevincini yaşadığı Cem evlerinin eksiklerinin tamamını yaparak Cem evlerine kavuşmalarını sağlamış. Bu hizmetiyle, Alevi toplumunun inanç yapısına şapka çıkarmıştır!  İnançların özgürlüğüne olan saygısını, geleceğin tarih sayfasına kazıyarak yaşamıştır. Alevi toplumu iktidar ve liderini asla unutmayacak, Ömer Günel’e kadim anlayışla bakışını asla esirgemeyecektir! Cem evi kültürel ve inanç Ritüelleriyle Turizm trafiğine ve inançların kardeşliğine büyük katkısı olacağını, gelecek süreçte Kuşadası halkı mutlaka görecektir!
Kuşadası’nda İktidar ve lider olan Ömer Günel; kısa bir zamana sığdırılan sorunlar yumağını çözmenin yanında şimdi değişim zamanı ve Kuşadası’nı dünya Turizm kenti markası yapma yolunda, halkın ekonomik, eğitim ve sosyal yaşamda ki çağdaş yaşam seviyesine taşıma hizmeti yönünde ki sayacağımız onlarca proje ve hizmetlerini belirtmek gerekiyor tabii ki. Kamuoyuna ulaştırma adına! Bizler yazabileceğimiz satırlara sığdıracak kadarıyla seçtiğimiz hizmetleri dizelemeyi yeğledik. Bu hizmetlerin çokluğu ve süratliliği, Ömer Günel’in bütün şehir yapısının kapsamını bilmesi ve bu sorumluluğu uyum ve liyakat anlayışı ve bütünleştirdiği hizmet anlayışı içerisinde, ABB ve başarılı başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte başarıya taşıması, Kuşadası halkı tarafından memnuniyetle kabul görmüş ve izlenmeye alınmıştır! Şimdi bir çok övgüyü ve haklı taktiri toplayan, değişimin meşalesini halktan alınan destekle ateşleyen Kuşadası Belediyesi başkanı Ömer Günel’in yaptığı hizmetlerin bazılarına göz atalım hep birlikte…
İŞÇİ EMEKÇİ İÇİN TALEP EDİLEN 3100 ASGARİ ÜCRET ÇAĞRISI
Ana muhalefet partisi tarafından asgari ücrete belirlenecek miktarın 3100 tl olması çağrısında, ana muhalefet partisinin iktidar olduğu büyük şehirlerin ikisinin ardından Kuşadası başkanı Ömer Günel bu talep çağrısına üçüncü lider olarak “bizde varız” diyerek, üçüncü sıraya yerleşmenin gururu ve onurunu; işçi, emekçi dostu olarak emekten yana davranan lider olarak katılarak ana muhalefet partisinin iktidarında nelerin yapılabileceğine örnek lider oldu! Ömer Günel iller bankasının %60 ödenek kısıtlamasına rağmen istenildiğinde iktidarın ve liderin işçi emekçinin insanca yaşam hakkına katkıda bulunmanın şeffaf mali bilançolar sayesinde kaynak sağlanabileceğinin de örneğini sunan lider oldu! Bu davranışla evlerde emekçinin tenceresinde etsiz kemik kaynamayacak diyerek hükümetin sağlayamadığını vermenin de huzurunu yaşıyordur!
DÜNYA MARKASI OLMAK 7/24 MESAİ GEREKTİRİYORSA BENDE SİZİNLEYİM DEDİ
Dünya markası olmak; azim ve hırsla çalışmak, çağdaş değişimi ve değişimi tetikleyen projeler üretmek gerektirir!
Alt yapı yapılanmalarının geleceğin değişen koşullarına göre yapılmalı, üst yapı hizmetleri; yollar, kaldırımlar, park ve bahçeler düzenlemeleri kalıcı olarak yapılmalı, yaz boz tahtasına çevrilmemelidir anlayışını savunan başkan Ömer Günel; yeni sezona ilçenin markalaşacak çehresini ve yapılanmasını gerçekleştirmek için Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile bütün şehir yerel yönetimler yasa ve yönetmeliklerine bağlı kalınarak omuz omuza 7/24 çalışmayla alt ve üst yapılanmada, yenilenme ve değişim çalışmalarını süratle sürdürüyor olmaları, Kuşadası’nın alması gereken hizmetlerin başkan Ömer Günel ile akılcı karar, duruş ve hizmete giden yolları açmasıyla, gecikilmiş ve kaybedilmiş zamanı telafi etme gayretleri taktire şayandır!
Gece vardiyalarıyla hizmeti yetiştirme gayretinde bulunan işçilerin, emekçilerin dostu başkan Günel birlikte Çorba içip yerinde denetimlerde bulunurken moral olma sonucun uda yaratıyor! Hizmetin ve yönetimin çalışma şevkinin arkasında halk durdurdukça, hizmet zamanı ve zemini aramadan devam eder fıtratında halk ve kent için hizmet yarışına girenler için!
Dünya markası olma, Kuşadası’nın çağdaş ve dokusuna yakışan görünüme kavuşturulması için Turistik çarşılarında başlatılan yenilenme çalışmaları, ASKİ ekipleriyle Kuşadası Fen işleri müdürlüğüyle birlikte ortaklaşa yürütülen çalışmalarında; zemin sökümü, tefsiye ve hafriyat çalışmaları tamamlandı! İçme suyu ve yağmur suyu hattı da döşenen turistik çarşılarda, Öge ve Bülent Çağatay sokaklardan sonra Sağlık caddesine zemin kaplamasına temel olması için beton dökümü gerçekleştirildi!
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, başkan yard. Seyfi Seyhan Suvari, ve meclis üyeleri; Emre Fazlılar ve Volkan Alkış eşliğinde çalışmaları yerinde inceleyip şunları söyledi; “Türkmen mah. Balıkçılar Mey. ve Kemal Arıkan cad. ilgili kurumlarla yapılan iş birliğiyle yenilenmesi tamamlandı! Kuşadası ekonomisinin can damarı olan Turistik çarşımızda alt ve üst yapı yenilenme çalışmaları hızla devam ediyor! Bu çalışmalar bittiğinde Kuşadası’nın yeni yüzüne katacakları katma modern görünüm ve çağdaş Turistik motifler ile gerçek Turistik dokulu profiline kavuşacaktır” derken,
“İşçi ve emekçi kardeşlerime bu tempoda gösterdikleri hizmet, gayret ve çalışmalarına, azimle gösterdikleri başarıya teşekkür ediyorum” dedi.
OKUL ÖNCESİ ÖZEL EĞİTİM TÜRKİYENİN ÇÖZÜM BEKLEYEN EĞİTİM SORUNUDUR
Türkiye’de okul öncesi eğitim alması gereken özel durumları olan öğrenci adaylarının bu alanda 

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2021, 12:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER