İKİNCİ NEOPOLİS SEMPOZYUMU AÇILIŞI YAPILDI

banner35

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan NEOPOLİS HEYKEL SEMPOZYUMU açılışı için kente gelen basın mensuplarıyla Gazi beğendide yapılan basın toplantısında, başkan seçildiğimde ilk yaptığımız basın toplantısında sizlerle sık sık bir araya geleceğiz sözünü unutmuş değiliz ancak PANDEMİ nedeniyle her konuda olduğu gibi bu konuda da belli bir düzeni yakalayamadık.

İKİNCİ NEOPOLİS SEMPOZYUMU AÇILIŞI YAPILDI

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan NEOPOLİS HEYKEL SEMPOZYUMU açılışı için kente gelen basın mensuplarıyla Gazi beğendide yapılan basın toplantısında, başkan seçildiğimde ilk yaptığımız basın toplantısında sizlerle sık sık bir araya geleceğiz sözünü unutmuş değiliz ancak PANDEMİ nedeniyle her konuda olduğu gibi bu konuda da belli bir düzeni yakalayamadık. Bu saatten sonra sizlerle bir araya sıkça geleceğimizi söylüyorum ve size de bizlerle örneğin Altın Güvercin beste yarışmasında yanımızda olmayışınızı ve yaptığımız etkinlikleri ve hizmetleri yeterince basına taşımadığınız için sizlere sistem ediyorum! Bize yardımcı olmalısınız yeterince sesimizi ve hizmetlerimizi kamuya taşımamızda yanımızda olmalısınız sözleriyle sorularında sıkça sorulduğu basına toplantıdan sonra birlikte resimler alındı ve Sempozyumun yapılacağı alana gidildi!

Heykel tıraşlarında hazır olduğu açılışta Kuşadası Belediye Başkanı yaptığı konuşmada;  

Bir taşın bütün gün aynı alanda yontulduğunu izleye bilecek, her gün bir taşın nasıl yontularak sanata dönüştürüldüğünü, nasıl bir ifade içerisine dönüştürüldüğünü izleyebilecek, tanıklık edebilecekler, hem de emeğin, sanatın ne olduğunu görecek ve yüzleşecekler, umut ediyorum ki ikinci Neopolis heykel sempozyumumuzda geçen seneki gibi başarılı olacak, geçen sene tüm sıkıntılara rağmen yapmıştık! inanıyorum ki bu sene başaracağız! Burada iki teşekkürüm var, birincisi Kuşadası Altın Güvercin kültür ve sanat vakfı başkanı Levent Köylü ve yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarıma teşekkürüm var, bu organizasyonda büyük özveri ve emek ve başarı gösterdiler, ikincisi benimde yaşarken yakından tanıdığım Reyhan hanımın dedesi sevgili Mehmet ağabeyimin adına kurulmuş olan Mehmet Nuri Göçen vakfı ilk talebimde hiç tereddütsüz kabul etmişti bu desteği. Oda bugün burada bu iki önemli vakfın Kuşadası belediyesinin isimlerinin yazılmasından büyük onur ve gurur duyuyorum! İstiyorum ve diliyorum ki uzun yıllar bu etkinliği yapalım ve kentimizin her yerine bu sanat eserlerini koyalım. Hepinize teşekkür ediyorum. Özellikle basın mensubu arkadaşlarıma söylüyorum bugünle kalmayın, lütfen buraya bir ay boyunca zaman buldukça uğrayın ve gelin, kurduğumuz kameralarla bu blok halinde ki taşların nasıl bir sanat eserlerine dönüştüğünü anbean izleyeceğiz, bunu da zamanı geldikçe yayınlayacağız. Çok keyifli ve güzel çalışma olacak. Bu alanda bu sene yine bu sempozyuma özel düzenledik. Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum…

Alanda bulunan gazetecilerin sorularına cevap veren Kuşadası Belediyesi Başkanı Ömer Günel;

-Hele bir Kentimiz heykele doysun daha sonra depolarımızda oluşacak heykellerden kardeş şehirlere hediye olarak verebiliriz neden olmasın! Çokta keyifli olur!

-Kuşadası belediyemizin böyle bir alışkanlığı ve Kuşadası’na özgün böyle bir kültür yok! Bu kente bir tane deveci yok. Deve yetiştirende yok. Ama buradan çıktığınızda, Selçuk, İncirliova ve Aydın’a doğru gittiğinizde bu kültür var. Ona da saygılıyım. Ama her yerde aynı aktiviteleri yapmaya gerek yok! Aydının başka yerin dede Heykel sempozyumu var bunluda biz yapıyoruz. Birde hayvan severlerin bu konuda ki hassasiyetini biliyorum. Hayvanlara hiç zarar vermeyen etkinlikleri seçmesi taraftarıyım!

-Ayrıca burada ki heykel tıraşların telif haklarının hukuki açıdan Kuşadası belediyesi tarafından ödenmesi gerekiyor ki heykeller Kuşadası belediyesine kala bilsin, bu da çok cüzi rakamlar, asla bir heykel tıraşın emeğinin karşılığı değildir! Bunun dışında tüm masrafları Mehmet Nuri Göçen vakfı ve KUSAV tarafından karşılamaktadır!

-Heykellerin pazarlanması öyle hemen olmuyor. Heykellerin beğenilmesi, çokça paylaşılması gerekiyor. Kaldı ki geçen senenin heykellerini daha yeni sahaya koyduk. Zamanla tanınması gerekiyor. Şu an bizim balıkçılar meydanında yapmış olduğumuz gümüş balıkçı heykeli fazlaca paylaşılır hale geldi. Bronz kediler balık kasaları aynı şekilde…

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel açılışa katılanlara teşekkür ederken, bir ay boyunca devam edecek II. NEOPOLİS SEMPOZYUMUN çalışmalarını yerinde izlemek isteyen vatandaşlar için servisler konulacağını da belirtti!

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2021, 10:50

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER