HACI BEKTAŞ VELİ VAKFI ERENLERLE GÖNÜL BİRLİĞİ YAPTI

banner35

Türkiye’nin en büyük Cemevlerinden biri olarak sayılan Kuşadası Hacı Bektaş Veli vakfı Erenlerin gönül birliğine örnek olacak kalabalık eşliğinde, okuyan çocuklara özellikle kız çocuklarına yardımlaşma ve dayanışma adı altında yapılan gecede, önemli konuşmalara tanıklık edildi!

HACI BEKTAŞ VELİ VAKFI ERENLERLE GÖNÜL BİRLİĞİ YAPTI

Türkiye’nin en büyük Cemevlerinden biri olarak sayılan Kuşadası Hacı Bektaş Veli vakfı Erenlerin gönül birliğine örnek olacak kalabalık eşliğinde,  okuyan çocuklara özellikle kız çocuklarına yardımlaşma ve dayanışma adı altında yapılan gecede, önemli konuşmalara tanıklık edildi!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve Hacı Bektaş Veli Vakfı başkanı Erdal Kılınç yaptıkları konuşmalarla Alevi toplumunun inanç Ritüellerine ve Kültür Ritüellerine vurgu yaparak yıllarca bekleyen sorunlar hakkında önemli açıklamalar ve Alevi toplumunun beklediği ve duymak istediği birer konuşmalarla geceye heyecan, sevgi ve sevinç kattılar!

Ülke demokrasisine, birliğine ve Laik yapısına sıkı sıkıya bağlı yaşam şekliyle umut veren Alevi Toplumu; Laikliğin, demokrasinin temeli olduğu, inanç özgürlüğünün teminatı olduğu söylemlerinden vaz geçmeden her zaman şunu söylemişlerdir; “eğer bir kilime yanlış ilmikle başlanırsa, sonuna kadar yanlış gidiyor ve sonunda yanlış desenler çıkıyor. Bu kilimin ilmiği en baştan yanlış atılmıştı. Sonradan onu düzeltmek için Cumhuriyetin kuruluşundan bu güne demokrasi mücadelesi verir gibi yanlışları düzeltmek adına mücadele veriyoruz.”

Mesele eşit yurttaşlık meselesi, mesele inançların özgürlüğü meselesi, mesele seçmeli din dersi meselesi, mesele Cemevlerinin ibadet hane olarak statü verilmesi meselesidir deniyordu yüz yıla yakın bir süreçte.

İşte tüm bu söylemlere vurgu yaparak konuşma yapan Vakıf başkanı Erdal Kılınç; Cemevlerine ibadet hane denilmesini bekliyoruz, bazı konuşmalar dinlendiriliyor bu günlerde; Cemevleri kültür merkezi olarak kabul edilecek konuşmaları! Buna hayır diyoruz, sadece kültür ritüellerimizin faaliyetinin yapıldığı yer değildir, Cemevleri İnanç Ritüellerimizin yapıldığı yani ibadet hanemizdir! Bunu söyleyemeyenler, ne konuşuyorlarsa kendilerine konuşuyorlar dedi!

Cemevini yıllardır yapımı sürmektedir. Bugün geldiği noktada tabii ki yerel yönetimlerin yaptıklarını asla unutmayacağız ama bilinsin ki bu Cemevi canların destekleriyle, ellerinde, avuçlarında bulunan birikimlerini vererek bugünleri gördü! Cemevleri statü kazanmadıkça bizim mücadelemiz ve haklı istemlerimiz devam edecektir! Çok şey mi istiyoruz ki, büyük bir mesele varmış gibi önümüzde sorunlar bir türlü eritilemiyor! 25 ve 90 maddeleri yıllardır yüz binlerce canlarımızın ve kardeşlerimizin biriktiği alanlarda seslerimiz duyulsun diye onlarca miting yaptık, eşit yurttaşlık dedik, inançlara özgürlük dedik, Laiklik dedik, dahası önce insan dedik.

Tüm bunlar evrensel haklardır. Bu hakları sorun varmış gibi önümüze dikenlere ve zihniyet değişikliğine gitmeyenlere sesleniyoruz, İlmin varlığına inanan ve tüm karanlıkları aydınlatacağına inanan Alevi toplumu; bugün bu gece burada okuyan öğrencilerimizin, özellikle kız öğrencilerimizin yurt sorunlarını ve yemelerin ve içmelerine kadar hizmeti vermeyi düşündüğümüz yurt sorununu çözmek için bulunuyoruz! Görüyorum ki burada Alevi toplumunun bir olma düsturunun ne kadar etkin ve önemli bir güç oluşturduğunu görüyorum. Bu bana ve bizlere demokrasiden yana, Laiklikten yana yana davranan Alevi toplumuna büyük cesaret veriyor! Buradan Belediye başkanı Ömer Günel’den bir söz almak istiyorum; yıllardır didinip durduğumuz ve sonunda bugünlere ulaştırdığımız Hacı Bektaş Veli Vakfı Cemevinin tapusunun asıl sahipleri yani Cemevine verilmesini istiyoruz dedi! Büyük coşku ve alkış alan bu istem salonda başkan Ömer Günel’in vereceği cevaba tüm dikkatler toplandı!

Salonda bulunan siyasi partinin temsilcileri, milletvekilleri, STK ve kuruluşları, Sendikalar, Kanaat önderleri, Alevi toplumunun kuruluşlarının başkanları, Alevi dostları ve kardeşleri  ve  Alevi toplumunun olduğu salonda, alkışlarla konuşma yapmak için Kürsüye gelen başkan Ömer Günel; ben siyasi hayatımda ve verdiğim mücadelede her zaman Alevi toplumundan gördüğüm destek ve dayanışmayı asla unutmadım. Göreve geldiğimde Cemevinin birtürlü bitirilmeyen eksiklerini tamamlayarak, öncülük yaparak bugünleri hep birlikte gördük! Verdiğim sözleri de asla unutmadım. Bunu en iyi sizler bilirsiniz! Gecikmeden hemen şimdi yani Pazartesiden tezi yok bu tapunun verilmesi için gerekli işlemleri ben ve Cemevi yönetim kuruluyla birlikte başlatacağız. Buna mart diyelim ama yetiştiremezsek 1 Mayıs diyelim” konuşması sık sık alkışlarla kesilen başkan Ömer Günel heyecanlı olduğu gözlenirken, ben şuan heyecanlıyım ve burada bulunmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Cemevinin bu gece çok anlamlı bir konu için yaptığı geceye elimden gelen tüm katkıları koyarak destek olacağım dedi!

Alkışlarla sahneden inen Kuşadası belediyesi başkanı ve geceye katılan siyasi partilerin temsilcileri, milletvekilleri geceden başkan eşliğinde ayrıldılar. Geç saatlere kadar davul ve zurnanın eşliğinde eğlenildi, türküler söylendi, sanatçı Özgür İnce ve Alihan geceye renk kattılar!

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2021, 15:04

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER