BAŞKAN GÜNEL İDDİALARA YANIT VERDİ: ‘BU BANA KURULAN BİR KUMPASTIR. YARGI SÜRECİ TAMAMLANINCA ERGÜN POYRAZ BENDEN ÖZÜR DİLEYECEK’

banner35

BAŞKAN GÜNEL İDDİALARA YANIT VERDİ: ‘BU BANA KURULAN BİR KUMPASTIR. YARGI SÜRECİ TAMAMLANINCA ERGÜN POYRAZ BENDEN ÖZÜR DİLEYECEK’

BAŞKAN GÜNEL İDDİALARA YANIT VERDİ:
‘BU BANA KURULAN BİR KUMPASTIR.
YARGI SÜRECİ TAMAMLANINCA ERGÜN POYRAZ BENDEN ÖZÜR DİLEYECEK’

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Davutlar Mahallesinde önceki gün yaşanan saldırıda yaralanan yazar Ergün Poyraz’ın yoğun bakımdan çıktıktan sonra bir yayın organında hakkında yaptığı suçlamalarla ilgili ulusal bir televizyon kanalında açıklama yaptı. Yazar Ergün Poyraz’ın internet ortamında yayın yapan bir haber sitesine açıklama yaparak, “Bana saldıranlar PKK’lıdır. Bu saldırının azmettiricisi ise Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’dir” şeklindeki suçlaması üzerine konuşan Başkan Ömer Günel, “Yargı süreci tamamlanıp, olay aydınlanınca Ergün Bey benden özür dileyecek” dedi. 

Ergün Poyraz’ın suçlamalarını kesin bir dille reddeden Başkan Ömer Günel, konuyla ilgili ulusal televizyon kanalında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Öncelikle Ergun Poyraz’a acil şifalar diliyorum. Gerçekleştiği andan itibaren olayı yakından takip ettim. Haberi duyar duymaz İl Sağlık müdürümüzü, eşini ve emniyet müdürünü aradım. Biz Kuşadası’nda bir düzen sağlamaya, huzur yaratmaya çalıştıkça ne yazık ki bazı talihsiz olaylarla muhatap oluyoruz. Biz düzen sağlamaya çalıştıkça düzeni bozmaya yönelik bu tür olaylar oluyor. Dolayısıyla bu olayı da onlardan biri olarak görüyorum.” 

‘YAŞADIĞI TRAVMA İLE TALİHSİZ BİR İDDİADA BULUNMUŞ’

Başkan Ömer Günel sözlerine şöyle devam etti: “Olayla ilgili kendisinin açıklamasını ben de şimdi duydum. Üzüldüm. Bizim böyle bir şiddet olayına taraf olmamız mümkün değil. Ben hukukçuyum, avukatım. Yıllarca bunlarla mücadele ettim. Kendisinin yaşadığı olayın travması ile böyle talihsiz bir açıklama yaptığını düşünüyorum. Olay yargıya intikal etmiştir. Gözaltına alınan şahıslar var. Olay aydınlanınca eminim Ergün Bey benden özür dileyecektir.”

‘KUŞADASI VE KUŞADALILAR İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRECEK’ 

“Düzeni bozmak isteyen birileri her zaman olacaktır. Ama biz Kuşadası için Kuşadalılar için mücadelemize yılmadan devam edeceğiz. Ergün Beyin 1 yıldan beri bizimle ilgili çeşitli iddiaları ve iftiraları var. Bunlarla ilgili savcılığa şikâyette bulunduk. Ben avukatım. Hayatım boyunca bu tip işlerle mücadele ettim, yargının peşinde oldum. Bulunduğum konum itibariyle de bu kentin huzurunu tesis etmeye çalışıyorum. Buradan da tüm emniyet güçlerimize ve yargı mensuplarımıza bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Bu olayların bir an önce çözülmesini bekliyorum.”

‘BU OLAY BANA KURULAN BİR KUMPASTIR’

Belediyede bütün ihaleleri açık ihale olarak yaptıklarını ve iddialarda adı geçen firmayı tanımadığının altını çizen Belediye Başkanı Ömer Günel, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bahse konu firmayı tanımam. Önceki dönemlerde de belediyemizden iş alan bir firmadır. Kaldı ki bu firma devlet kurumlarından ve başka belediyelerden de iş almıştır. Kuşadası Belediyesi her işini hukuka uygun yapmak için en üst seviyede çabalayan bir kurumdur. İddia edilen konularda Sayıştay denetiminden ve kontrollerden geçmişiz. Bir devlet kurumunun ihalesine girenlerin güvenlik soruşturmasını devletin güvenlik birimleri yapar. Ergün Beyin iddiası doğrultusunda söylüyorum; bizim böyle bir firmayı ihaleye almamız söz konusu olabilir mi? Bunun saldırının amacı apaçık ortada. Bu saldırıyı yapan bana zarar vermeye çalışıyor. Bu yapılan saldırı bana kurulmuş açık bir kumpastır. Gerekli araştırmaları devlet kurumlarımız yapacak ve gerçekler mutlaka ortaya çıkacaktır. Kimsenin kuşkusu olmasın.”

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2022, 14:28

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER