Aydın THK Kadın Havacılar Haftasını Kutladı

banner35

Türk Hava Kurumu(THK) Aydın şube başkanlığı her yıl 1-8 Mart haftası kutlanan Kadın Havacılar haftası nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Aydın THK Kadın Havacılar Haftasını Kutladı

Türk Hava Kurumu(THK) Aydın şube başkanlığı her yıl 1-8 Mart haftası kutlanan Kadın Havacılar haftası nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. 
THK Aydın şubesi yönetim kurulu üyesi Aynur Çam tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında; 
“Dünya havacı kadınlar haftası her yıl 1914 dünyada kadın pilot lisansının verildiği yıl dönümü ve 1914'ten beri Dünya kadınlar gününün yıl dönümü olan 8 Mart haftasında gerçekleşen küresel bir kitleye hitap eden etkinliktir 
Bu etkinlikler Enstitute for woman of aviation Worldwide (İWOAW) tarafından tüm dünyada düzenlenir. Bu hafta da her yaştan her kadında havacılığının açtığı kapılar hakkında farkındalık uyandırmak ve şimdiye kadar edinen başarıları kutlamak için yapılır. Dünya havacı kadınlar haftası hava ve uzay endüstrisinde rol alan herkes bireyler şirketler organizasyonlar eğitim merkezleri uçuş kulüpleri devlet departmanları ve benzeri için geçmiş ve mevcut havacı kadınlarının endüstriye katkılarını kutlarken yeni nesil havacı kadınları açık kollarla karşılama fırsatı sunuyor Her yıl Mart ayının ilk haftası eylem ve sloganları ile uluslararası etkinlikler düzenlenmektedir.
Dünyada ve ülkemizde havacılık sektörüne katkıda bulunan havacılığa büyük hizmetler sunan birçok kadınlarımız bulunmaktadır havacılık tarihini kadınların etkisi ve katkısı sayılamayacak kadar çoktur Türkiye de ise havacılık tarihine yön veren kadınlarımız bulunmaktadır bunlardan Bediye Tahir Gökmen ilk kadın pilotu olarak görev yapan ülkemizdeki Türk kadınıdır. Sabiha Gökçen dünyanın ilk kadın Savaş pilotu olarak yer alır. Madelet Garabbe Başusta, planör, paraşüt ve pilot brövesi alan dünyanın sayılı kadınlarından ve hava harp okuluna kabul edilen ilk kadındır öğrencilerdendir. Leman Bozkurt Altınçekiç ilk Türk kadın jet pilotudur. Yıldız Eruçman'ın ilk kadın paraşütçümüzdür. Eribe Kartal Hürkuş ilk kadın havacı şehidimizdir. Edibe Subaşı Kutucuoğlu ilk akrobatif kadın pilotumuz olarak tarihimizde yer almıştır.
Ülkemizde kadınlarımıza bu fırsatı ve sunan ve havacılığa ilk önemi veren, destekleyen büyük atamız Mustafa Kemal Atatürk'tür. Büyük önderimiz kadınlarımızın havacılık alanında yer alması için çok çaba sarf etmiştir.
Türk hava kurumu 1925 de Türk tayyare cemiyeti olarak kurulmuş ve 1935 de Türk hava kurumu adını alarak kadınlarımıza havacılık alanında bir imkan sunmuş ve halen bu çalışmalar devam etmektedir.
Her zaman kadınlarımızın havacılık sektöründe yer alması için ilkokullarda ve ülkemizin değişik alanlarında çocuklarımızın gençlerimizin havacılık alanında gelişmesi onların yetişmesi için elinden gelen desteği ve katkıyı yapmaktadır. Bu sebeple dünya havacılığın gelişmesinde rol alan bütün kadınlarımızı minnetle anıyoruz. Aynı zamanda havacılık sektöründe faaliyet gösteren bütün kadınlarımızın Dünya havacı kadınlar haftasını kutluyoruz” denildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2024, 11:59

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER