PODYUMDA ANNE RÜZGARI ESTİ

banner35

Rosee tasarım işletme sahibi Emine Gül Pekgözsana, 2022 hamile koleksiyonunu Aydın Kültür ve Turizm Derneği ev sahipliğinde, Aydın Girişimci Kadınlar Platformu desteğiyle “Bahar Kadınları” adlı defile ile görücüye çıkardı.

PODYUMDA ANNE RÜZGARI ESTİ

Defilede çeşitli meslek gruplarından 16 hamile anne ve 25 iş kadını, 106 kıyafeti giyip podyumda boy gösterdi.

Defilede dört mevsim ve doğa ana canlandırıldı. İlkbahar kıyafetini Aliye Öz Çöllü, yaz kıyafetini Betül Eski, sonbahar kıyafetini Deniz Işık, kış kıyafetini Nebahat Üstüner ve doğa ana kıyafetini Fatma Yazıcı giyip podyuma çıktı. Annelerin birbirinden güzel elbiseleri tanıttığı defile büyük beğeni topladı.

Defilede konuşma yapan Aydın Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Fatma Yazıcı, “Kadın soy ağacıyla değil hayat ağacıyla vardır. Dallarında kuşlar gibi cıvıldayan çocuklar barınır o ağacın. Yapraklarında sevgi, bereket ve huzur vardır. Işık saçar çiçekleri dört bir yana. Kökünde barış vardır. Hayalleri hep yeşildir kadının. Kadın annedir, huzurdur, sevgidir. Her şeyden önemlisi insandır.” dedi.

Kendi gebelik döneminde kıyafet bulamadığı için böyle bir işe giriştiğini ifade eden Rosee Tasarım işletme sahibi Emine Gül Pekgözsan, iki çocuk annesi olmasına rağmen hayal gücü ile tasarladığı ve dikimini gerçekleştirdiği birbirinden güzel elbiselerle bütün annelerin problemine son verdi. İlk kendisini kıyafet dikerek bu işe başladığını hatırlatan Pekgözsan, “Tek askıyla ve yoklukla başladığım işimde şimdi binlerce askım ve sayısız dostum oldu. Bu işim sayesinde birçok güzel insan tanıdım, tanıdıkça büyüdüm. Yurt içi ve yurt dışından binlerce müşterim oldu. En büyük destekçim eşim ve ailem oldu. Onlar benim başaracağıma hep inandılar.” dedi.

Defilede 106 kıyafetin yer aldığını belirten Pekgözsan, hayal ürünü ile çizdiği ve sonra dikimini yaptığı kıyafetlerin ilk kez bir podyumda görücüye çıktığı için çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Yılın annesi seçilen Emine Gül Pekgözsana, Hatice Bolu, Aysel Mumcu, yılın fedakar annesi seçilen Şirin Yaylalı Altuntaş’a ve destek veren iş kadınları Hülya Toprak, Fatma Yazıcı, Betül Eski, Aliye Özçöllü, Nebahat Üstüner, Deniz Işık’a teşekkür plaketi verildi.

haber: abdurahman fırat

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2022, 13:16

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER