Başkan Yazıcı'dan Dünya Turizm Günü Mesajı

banner35

Aydın Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Fatma Yazıcı, 27 Eylül Dünya Turizm Günü sebebiyle mesajını yayınladı.

Başkan Yazıcı'dan Dünya Turizm Günü Mesajı

Aydın Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Fatma Yazıcı, 27 Eylül Dünya Turizm Günü sebebiyle mesajını yayınladı. Başkan Yazıcı;

"Turizm; sevgi ve hoşgörü ile beslenen, birçok değişik  kültürlerden insanları kaynaştıran en kuvvetli sevgi bağıdır. Turizm; kalkınma ve barış yoludur. 
Anadolu Geçmiş Uygarlıkları Sergileyen Doğal Bir Müze İse, Turizmi canlandırarak, geçmişten-geleceğe kültürümüzü yaşatıp sonsuza taşımak, dünyaya tanıtmak bizim görevimizdir.
Turizm bilincinin geliştirilmesi ve bu alanda yaşanan gelişmelerin diğer ülkelere de aktarılarak deneyimlerin paylaşılması amacıyla, Dünya Turizm Örgütü (WTO)’nün önerisi üzerine Birleşmiş Milletlerin 1980 yılında aldığı kararla, her yılın 27 Eylül günü, “Dünya Turizm Günü” olarak kutlanmaktadır.
Turizm, yarattığı iş kolları ve istihdam olanakları ile dünya ekonomisinde çok büyük yer tutan sürekli gelişim gösteren bir endüstridir. Turizmin giderek çeşitlenmesi ve tüm yıla yayılması ile insanların gezi alışkanlıkları da değişti. Turizm sayesinde her yıl daha fazla insanın seyahat etmesine ve dolayısıyla sosyal ve kültürel alışverişin artmasına olanak sağlayarak dünya barışına da katkıda bulunulmaktadır.
Farklı inançları, kültürleri buluşturan, kaynaştıran, bir arada özgürce yaşamalarını sağlayan bir uygarlık mirasına sahip olmak kuşkusuz Ülkemizin en büyük zenginliğidir. Sahip olduğumuz bu zenginlikleri önce kendi insanımıza, sonra tüm dünyaya anlatmak ve tanıtmak olmalıdır il hedeflerimiz. Turizm sektöründe dünya ortalamasının üzerinde bir hızla büyüyen ülkemizin kültürel çeşitliliğinin öne çıkarılmasında hepimizin seferber olması gerekir. Turizm vizyonumuzun ana düşüncesi, kültürümüzü; insanımızın doğaya ve tarihe sahip çıkan bir bilinçle sergilemesi olmalıdır.
Ülkemizin en önemli turizm kentlerinden biri olan Aydınımızın ülkemiz ve dünya turizm pazarındaki payını daha da arttırmak ve ilimizin önemli bir destinasyon olarak en kısa sürede aranılan dünya şehirleri arasında yer almasına katkıda bulunmak hepimizin hedefi olmalıdır.
Turizmin ulusal ekonomilere katkısının yanı sıra uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayıcı ve bütünleştirici rolünün tüm dünyada egemen olması dileğiyle “Dünya Turizm Günü”nü içtenlikle kutluyor, sektöre emek veren herkese başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2022, 16:48

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER