AYDIN DA TURİZİM ÇALIŞTAYI 13-15 MAYISTA KUŞADASI’NDA

banner35

Ege bölgesinin en güçlü tarihi kültür yapısına sahip Aydın bölgesi Turizm alanında ki değerlerini tanıtma ve potansiyelini turizme kazandırma adına düzenleyeceği, koordinesini Aydın Valiliğinin düzenleyeceği Turizm Çalıştayı öncesi Aydın Adnan Menderes Üniversitesi(ADÜ) arasında protokol imza töreni gerçekleştirildi!

AYDIN DA TURİZİM ÇALIŞTAYI 13-15 MAYISTA KUŞADASI’NDA

Ege bölgesinin en güçlü tarihi kültür yapısına sahip Aydın bölgesi Turizm alanında ki değerlerini tanıtma ve potansiyelini turizme kazandırma adına düzenleyeceği,  koordinesini Aydın Valiliğinin düzenleyeceği Turizm Çalıştayı öncesi Aydın Adnan Menderes Üniversitesi(ADÜ) arasında protokol imza töreni gerçekleştirildi!

Aydında bulunan Turizm adına değerleri tartışmak, önemini ortaya koymak ve Turizme kazandırarak bölgede yıl on iki ay turizm sezonu yaratabilmek için yapılacak; Turizm sektörünün paydaşları ile beraber yapılacak Turizm Çalıştayı 13-15 MAYIS tarihleri arasında Kuşadası ilçesinde yapılacak!

  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün mensuplarına bu Çalıştayda önemli görevler düştüğünü belirten Aydın Valisi Hüseyin Aksoy; Sektörden birçok kişinin görüş ve önerilerini alarak bu çalışmalarımızı tamamlayacağız dedi!

Bu konuda; ADÜ Rektörüne, Turizm Fakültesine, Turizm Meslek Yüksek Okulu’nun yöneticilerine, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün mensuplarına bu çalıştayda önemli görevler düşüyor diyen Vali Hüseyin Aksoy; ayrıca sektörden birçok kişinin görüş ve önerilerini alarak bu çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz dedi.

Gazetemiz Yörükefe; Aydın bölgesinin jeoturizm adına önderlik yapacak güçte olduğunu, Aydın bölgesi bu zenginliğini Turizme kazandırarak yıl on iki aya yayabileceği, ayrıca Unesco’ya vereceği bir Projeyle,  tüm bölgeyi içine alan bir Jeopark kazandırıla bileceği ve bu Jeoparkın tüm bölgelere örnek olacağını belirtirken, Valilik makamına manşetten yaptığı bir haberle çağrıda bulunmuştuk.

VALİLİĞİMİZE ÇAĞRIMIZDIR AYDINDA JEOTURİZM ÇALIŞTAYI ZAMANIDIR

 Jeoturizm bu bölgede geliştirilmemiş olması; Aydın’ının tarih ve kültürel, coğrafya ve jeolojik zenginliğinin büyük kayıplarına yol açmaktadır! Bu kayıplar bu dokuların korunmasını, önemsenmesini ve kıyı şeridinde tahrifata uğramasını, jeolojik yapının yeterince kullanıma sunulmasını engellemektedir! Bu konuda birçok dava dosyası mahkemelerde bulunmaktadır! Çalışmalarıyla öne çıkan ADÜ rektörü Osman Selçuk Aldemir, Akademik kariyerli ve çalışkan, dinamik yapısıyla bölgeye canlılık getiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Doçent. Dr. Umut Tuncer beye de aynı zamanda bu çağrımızdır! Bu çağrının bu dönemde onun dinamik ve enerjik yapısıyla, her gayret ve düşüncesini bu bölgeye harcamaktan yorulmayan Sayın valimiz Hüseyin AKSOY döneminde devlet yapısıyla iç içe alınacak kararlar ve hızlı adımlarla yapılacağı inancındadır Yörükefe gazetesi!

Aydın bölgesinde Turizm kapsamında yapılan ve yapılacak olan çalıştayları, Turizm bölge toplantılarını adım adım izleyen Yörükefe gazetesi Aydın’da Valilik öncülüğünde devletin konaklama ve tesis kapasitesini artırıcı kararları ile bu bölgede ki yatırıma açık yerlere KONAKLAMA TESİSİLERİ yapılması için, yatırımcılara alan yaratmaları ve yatırımcıya ulaştırmak için çaba içinde olduklarını da biliyor ve takdirle takip ediyoruz. Bu anlamda çok önemli bir projeyi Türkiye’de önemli bir isim kendi dalında Kariyer yapmış İstanbul Üniversitesi mühendislik Fakültesi Jeoloji mühendisliği öğretim üyesi Dr. Yıldırım GÜNGÖR ve ekip arkadaşlarıyla birlikte Jeoturizm projesini bir çalıştayla, valilik makamına içerik olarak, kamuya, en önemlisi sivil toplum örgütlerine ve Aydın halkının bilgisine sunmak, ulaşmak amacıyla bir çalıştayı gerektirecek sunuyla ön bilgiyi gazetemizde manşete taşımayı, büyük bir hizmeti yola çıkarmanın amacını güdüyoruz Yörükefe gazetesi olarak! Bu çağrının payının olup olmaması konusunda yorum yapmadan, yapılacak bu çalıştayı çok heyecanla karşıladığımızı ve katkı koyma adına hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz!

Diyoruz ki;

Afrodisias’ı gezen yüzbinler bu muhteşem kültürel değerleri hayranlıkla izlerken akıllarına bu mimari yapıların taşları nereden geldi diye bir soru gelmez. Oysa Geyre’nin birkaç yüz metre ilerisinde bu taşların ve sütunların bulunduğu birçok antik ocak var.

Eko turizm, doğal alanlara odaklanan, sürdürülebilir ekolojik turizmdir. Bunun amacı, çevre ve kültürel farkındalığı desteklemek, bu konudaki olanakların kıymetini bilmek ve korumaktır. Jeoturizm, eko turizmin jeolojik bir eklenti içeren halidir.

Jeoturizm, büyük bir potansiyeli olan yeni bir eko turizm ürünüdür ve diğer “yüksek değerli” turizm alanlarına uygulanan kurallar bu alan için de geçerlidir. Turizm her zaman ziyaret edilen yere çevresel fayda ile birlikte bu zenginliklere ziyaretçilerin empati duymasını da sağlar, böylece operatöre de daha fazla müşteri memnuniyeti yansır.

Bu tanımlardan sonra Jeopark kavramını biraz daha irdeleyerek Aydın ilinin jeopark ve Jeoturizm potansiyeli üzerinde katkı ve proje sunmaktan büyük gurur ve memnuniyet duyacağımızı da belirtmek istiyoruz.

HABER EDİTÖRÜ: ERDAL DEMİR

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2022, 13:33

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER