Köşk’te, tarım arazileri taşkınlardan korunacak

banner35

AYDIN (İHA) - KÖŞK ÇAYI’NDAKİ ISLAH ÇALIŞMALARI ÇERÇEVESİNDE UZUNDERE MAHALLESİ’NDE YAPILAN ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDERKEN, YÜZDE 70 FİZİKİ GERÇEKLEŞME SAĞLANAN PROJENİN TAMAMLANMASI İLE BİRLİKTE KIRSAL MAHALLELER VE TARIM ARAZİLERİ TAŞKINLARDAN KORUNACAK.

Köşk’te, tarım arazileri taşkınlardan korunacak

Köşk Çayı’ndaki ıslah çalışmaları çerçevesinde Uzundere Mahallesi’nde yapılan çalışmalar aralıksız devam ederken, yüzde 70 fiziki gerçekleşme sağlanan projenin tamamlanması ile birlikte kırsal mahalleler ve tarım arazileri taşkınlardan korunacak.

Aydın genelinde bulunan derelerde meydana gelebilecek taşkınların önlenmesi ve tarım arazilerinin korunması hedefiyle başlatılan ıslah çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu çerçevede Köşk Çayı Islah çalışmaları da hız kesmezken, proje çerçevesinde Uzundere Mahallesi’nde gerçekleştirilen taşkın koruma çalışmalarında sona yaklaşıldı. 650 metre kargir duvarlı ıslah kanalı ve 2 adet betonarme menfezin yapılacağı projede can ve mal kayıplarının minimuma indirilmesi hedefleniyor. Yüzde 70 fiziksel gerçekleşmenin sağlandığı ıslah çalışmalarının tamamlanması ile birlikte 1 ilçe merkezi, 2 mahalle ve tarım arazileri taşkınlardan korunacak.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2023, 10:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER