BAŞKAN GÜLER” HİZMETİN İNSAN İÇİN OLMASI KARAKTERİ VE OLGUSU BİZİM ANLAYIŞIMIZIN TEMEL PRENSİBİDİR”

banner35

Yörük Efe Gazetemizin "Yerelde lider ve İktidar Olmak" projesinde bu hafta Köşk Belediyesi yer aldı.

BAŞKAN GÜLER” HİZMETİN İNSAN İÇİN OLMASI KARAKTERİ VE OLGUSU BİZİM ANLAYIŞIMIZIN TEMEL PRENSİBİDİR”
Çok eski siyasi geçmişim var! Siyaseti meslek amaçlı yapmadım hizmet amaçlı yaptım! Reklam ve tanıtım konusunda on planda olmayı dert etmedim diye söze başlıyor Köşk belediye başkanı Nuri Güler.
Düşünerek konuşan, sözü söylerken ifadeye önem veren ve mütevazi yapısıyla hareket eden başkan, aslında bu göreve talip olmasına rağmen, öne çıkan bir davranış sağlayarak gündeme girmeyi çokta önemsememiş!
Görev aldıktan sonra aynı iktidar liderinden devir aldığı şartları gündeme getirmeden, önceleri küçük maddiyata sahip olmayı büyük güç olarak gören başkan, aslında gücü; hizmet ve azmin getirdiğine inandığını söylüyordu! İktidar partisinin yerelde lideri olmanın imkanlarını zorlayarak, Köşk’e hizmet getirmeyi amaçladığını, bunda da başarılı olduklarını, huzur ve mutluluk duyduklarını söylüyordu!
Büyük Şehir Belediyesinin Köşk ile olan ilişkilerinde hoşnutsuz hiçbir şeyi yaşamadığını söylerken, Özlem başkana ne zaman ulaşmak istesem bunda hiçbir sıkıntı çekmedim şimdiye dek diyerek, önemli bir noktaya parmak basan başkan Güler; Özlem başkan’dan beklentilerimiz olan iki kilometrelik bir çevre yolumuz var, oranın asfaltlanmasını, arıtma tesisinin yapılması ve otopark ihtiyacımızın yerine getirilmesini, bu eksikliğin giderilerek bir rahatlık sağlanacağını önemsiyoruz diyen başkan Nuri Güler bu hizmetlerin Özlem Çerçioğlu tarafından yerine getirileceğini umduklarını söylerken, bu beklentinin önemli olduğunu da vurguluyordu!
Köşk Belediyesine göreve geldikten sonra hizmet kalitesini ve hızını artırdıklarını, on yılı aşkındır bekleyen çay kenarına ısrarla istenen yolun yapıldığını, on bin metre kare taş döşeme yol çalışmasının tamamlandığını, bunu yaparken alt yapı malzemesi olan “rimel” malzemeyle 20 bin metre küpe yakın dolgu yapıldığını da vurgulayan başkan Güler; hizmet götürmek sade var olan maddi güçle bir başına olmuyor! İmkanları yaratmak ve elde etmek, kurumsal ilişkileri ön planda tutmayla da ilgili olduğunu söylüyordu! Bu anlamda Çevre Şehircilikten iki milyon yardım alınarak dört adet park yaptıklarını, hibe çöp aracı alarak, çöp toplama hizmetini güçlendirdiklerini, bununla birlikte dört yüz adet çöp konteyneri “pandamide”, bir adet “Arazöz” aracı yardımı aldıklarını söylerken, memleket işleri gönül işleridir sloganıyla düşünülerek yapılan faaliyetlerdir!
Yine aynı şekilde Aydın millet vekili Selim Köşker’in tahsis ettiği bir milyon Tl ile köylerde yolların acilen ihtiyaç duyduğu yirmi adet istinat duvarını tamamladığını hizmetin elde edilmesinde bir imkân olarak yaratıldığını söyleyen başkan güler; bu ihtiyaçları kısa sürede yerine koymayı başarmak, toplum nezdinde güvenirliği artırmaya neden oldu! Bu süreçte toplumun yerel iktidara duyduğu güvenin ne kadar önemli olduğunu da vurguluyordu! Gönülden yapılan hizmetlerin topluma yansıtılması istiyordu, ön yargılı değilim, insanlarla olan iletişim ile onların dünyasında olan niyetlerin ortak paydasında buluşmak bizim için çok önemli benim için, hesapçı değil, samimi davranıyoruz!
Köşk’te yaşayan farklı bölgelerden gelenlerin birlikte yaşam uyumluluğu bu kentin en önemli özelliği. Alevi toplumuyla çok iyi ilişkilerin ve şahsımın Alevi toplumuyla olan ilişkilerimde çok olumlu düzeyde olması, hizmet gücümüze renk kattığını da belirtmek istiyorum!
Şimdi Başkan Nuri Gülerin hizmet ve projelerinin birkaçına birlikte göz atalım;
Aile ve Sosyal politikalar bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile başlatılan engelsiz yaşam merkezin de;
Engelsiz Yaşam Merkezi’nin taslak projesi tamamlandı
 
Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler’in Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına sunduğu; Balaköy mahallesinde yapılması planlanan 12 – 18 Yaş Engelsiz Yaşam Merkezi projesi onaylanarak ihale süreci başlatılmıştı.
12 – 18 yaş engelli çocuklara yönelik bakım, rehabilitasyon ve aile danışmanlığı hizmetlerinin sunulacağı engelsiz yaşam merkezinin taslak projesinin hazırlandığını ifade eden Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler; “Engelsiz Yaşam Merkezi; ilçemizde yaşayan engelli kardeşlerimizin hayat standartlarını yükseltmek için önemli ihtiyaçların başında geliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza bu konuyla ilgili başvurumuzu yaptık, onaylanmasıyla birlikte proje üzerinde çalışmalarımıza başladık. Standart projelere ek olarak, biz engelli kardeşlerimiz için daha kullanışlı ve işlevsel bir merkez yapabilmek amacıyla projemize eklemeler yapıyoruz. Taslak projemizi oluşturduk. 20 dönüm alan üzerine bloklar halinde inşa edeceğimiz 12 – 18 Yaş Engelsiz Yaşam Merkezimiz 98 kişi kapasiteli olacak. Merkezimizde ortak yaşam alanlarının yanı sıra, Grup eğitim alanları, bireysel eğitim alanları, engelli kardeşlerimizin gelişimlerine katkı sağlamak ve becerilerini arttırmak için iş uğraş atölyesi, çok amaçlı toplantı salonu, merkezde bulunan kardeşlerimizin aileleri için misafirhane gibi ihtiyaçları gidermek amacıyla birçok bölüm bulunacak. Kısacası engelli kardeşlerimiz için en güzelini yapabilmenin gayreti içerisindeyiz. İnşallah en kısa zamanda projemizi 4 4’lük tamamlayarak inşa aşamasına başlayacağız. Her hizmet bir yaşam kalitesi getirecek Köşk’e diyen Güler, hizmetin insan için olması karakteri ve olgusu bizim anlayışımızın temel prensibidir dedi.
Millet Bahçesi projelendirme aşaması tamamlandı
Köşk Belediyesinin Soğukkuyu mahallesinde bulunan Köşk Çayının çevresinde yapmayı planladığı “Millet Bahçesi” proje aşaması tamamlandı.
100 dönüm üzerine yapılması planlanan Millet Bahçesiyle birlikte İlçenin yeni ve modern bir çehreye kavuşacağını belirten Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler; “İlçemizde yeşil alan kapasitesini arttırmak ve vatandaşların güzel vakit geçirebilecekleri mekanlar oluşturmak üzere, Devlet Su İşlerinin ıslah ettiği Köşk Çayının çevresinde hayata geçirmeyi hedeflediğimiz Millet Bahçesinde önemli bir mesafe kat ederek projelendirme aşamasını tamamladık. 100 dönüm üzerine yapılacak olan Millet Bahçemiz’de parklar, kafeteryalar, yürüyüş ve bisiklet yolları, spor tesisleri ve yeşil alanlar olacak. Millet Bahçemizin tamamlanmasıyla birlikte İlçemiz, yeni ve daha modern bir çehreye kavuşacak. Köşk’te yaşayan vatandaşlarımızın çocukları ve aileleriyle hoşça vakit geçirecekleri, güzel bir Millet Bahçesini ilçemize kazandıracağız.”
Başkan Güler, yeni hizmet aracını teslim aldı
Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler’in girişimleri sonucunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığıyla alınan yeni hizmet aracı teslim alındı.
Köşk Belediyesi araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler’in girişimleri sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığıyla siparişi verilen arazöz Başkan Güler tarafından teslim alınarak hizmete sunuldu
660.000,00 TL bedelli, 13.000 litre kapasiteli olduğu öğrenilen yeni hizmet aracının Köşk’e hayırlı olmasını dileyen Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler yaptığı açıklamada; “Köşkümüze daha etkin bir hizmet sağlayabilmek için; araç filomuzu güçlendirmeye devam ediyoruz. Daha önce araç filomuza 2 ticari araç, 1 çöp kamyonu, 1 yol temizleme aracı ve 1 sepetli vinç kazandırmıştık. Teslim aldığımız yeni paslanmaz su tankeri ve distribütörü aracıyla hemşerilerimize etkin bir hizmet verebilmek konusunda belediyemizi bir adım daha ileri taşıdığımıza inanıyorum. Vatandaşlarımıza hizmet konusunda gücümüze güç katmaya da devam edeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız aracılığıyla, araç filomuza kazandırdığımız yeni Arazöz Köşk’ümüze hayırlı olsun. Desteklerinden dolayı başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Murat Kurum olmak üzere, Aydın Milletvekillerimiz Sn. Mustafa Savaş’a, Sn. Metin Yavuz’a, Sn. Rıza Posacı’ya ve Sn. Bekir Kuvvet Erim’e şahsım ve hemşerilerim adına teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi. Yol Çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Köşk Belediyesi, merkez ve mahallelerde yürüttüğü yol çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Köşk Belediyesi ekipleri, ilçe geneli ve mahallelerinde yürüttüğü çalışmalarla yollarda stabizasyon, parke ve kaldırım bordür taşı döşeme faaliyetlerini sürdürüyor.
Devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler; ekiplerin birçok mahallede çalışmalarını tamamladığını, Çalışmaların devam ettiği yollarda ise sona yaklaşıldığını ifade etti.
Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler yaptığı açıklamada; “Fen İşleri Müdürlüğümüzün yapmış olduğu program çerçevesinde çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Ekiplerimiz bir çok mahallelerimizde parke taşı döşeme çalışmalarını tamamladı, Çalışmaların devam ettiği yollarımızda da sona yaklaştık. Bugün Ova köy mahallemizde devam eden yol düzenleme çalışmalarını yerinde inceledik. Hedefimiz ilçemizde vatandaşlarımızın ulaşım problemini ortadan kaldırmak. Bu kapsamda taşı olmayan ve zamanla bozulan yollarda taş döşeme ve yenileme çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Köşk Belediyesi olarak, halka hizmet etmeyi gönül işi olarak görüyoruz. Yeni hizmetlerle gönüller kazanmaya ve bu yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. “Dedi.
Yapılan hizmetler ile gönüller kazanılır diyerek yola çıkmak, hizmetler ile çağı yakalamak ve yaşam kalitesini çağdaş yaşama uyarlayarak refah içinde sürdürülecek bir yaşama yerel iktidar ve liderinin öncülüğünde bayrak taşımanın huzurunu yaşadığını söylüyordu başkan Güler!
Biz Yerel de iktidar ve Lider anlayışını manşete taşırken yapılan işlerin doğruluğu, yerini bulması ve insana hizmet öncülüğü anlayışını arama projemize gelecek sayıda Söke’den devam edeceğiz! Biz söz verdik hizmeti sadece hizmeti önemseyerek çalışacak ve kaleme alacağız dedik, bizim tarafımız halkın kendisidir dedik ve bu yolda yürüyerek sözümüze sahip çıkıyoruz!
Sizlerde mail adresimize, bizleri ve yerel iktidarı ve liderini değerlendirin! Değerlendirmelerinizin takipçisi olacağımızın sözünü verdik sözümüzdeyiz!
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2021, 15:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER