KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK

İktidar ortağı ve MHP lideri Devlet Bahçeli kayyum rektör Melih Bulu'nun atanmasını protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için "Türkiye'nin böyle evlatları yoktur. Çocuk ve öğrenci dedikleri vandaldır, barbardır, gözlerini kan ve nefret bürümüştür. Sırtlarını ajanlara, zalimlere ve karanlık çevrelere dayamış olanlar evlat değil başı ezilmesi gereken zehirli yılanlardır. Sayın Rektör asla istifa etmemelidir. Eğer aksi olursa üniversiteler tümden yönetilemez hale gelecektir." dedi.
 Korkunun ecele faydası yok, bu işin sonu geldi artık. İnsanlar tedirgin ve tek adamla yönetilmek istemiyorlar. Demokrasiye alışmış ve özümsemiş bir toplumu geriye döndürmek çok zor ve döndürme çabaları kaos yaratır.
  IQ dereceleri üst seviyelerde olan bu gençler iktidarın kölesi değil, geleceğin bilim insanları olarak topluma rehber olacaklar. Ve bir gün Aziz Sancar gibi, Özlem Türeci/ Uğur Şahin gibi adları dünya genelinde duyulacaklar.
 Bahçeli'nin bu nefret söylemi hangi sonuçları beraberinde getirebilir? Eline silahı alan bir militan millliyetçi bu öğrencilere katliam yapsa acaba mahkeme ifadesinde ne diyecektir? "Koskoca MHP başkanı yalan mı söyleyecek? Başları ezilmelidir dedi ya" diyecektir.
 Sözü uzatmayacağız ve bu haftaki yazımızı basın şehidi Uğur Mumcu'nun tarihe geçen şu sözleriyle bitireceğiz.
   "Anneler ve babalar, çocuklarını sokak ortalarında eşkiya çetelerince öldürülsünler diye yetiştirmediler. Bir gün bunların hesabı sorulacaktır. Devlet koltuklarına dayanarak kabadayılık yapanları, sanık sandalyesinde göreceğiz bir gün.
    "Hangi iktidar din sömürüsüne sığınmışsa mutlaka yıkılmıştır."


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.