KENDİLERİ SORUNLARIN KAYNAĞI OLAN İKTİDARLAR, SORUNLARI ÇÖZEMEZLER

    Genel kural olarak, her  iktidarın normalde, iktidar olduğu ülkenin ve toplumun sorunlarını çözmek, halkına daha iyi bir yaşam sağlamak  amacı taşıdığı varsayılır. Ancak, iktidarların özü başka  sözü başka iki yüzlü bir karakteri varsa, temel amacı kafasındaki soygun düzeni kurmak için halkını  yalanlarla, duygu sömürüsü yaparak kandırmayı  amaçlamışsa, kendi zenginliği  uğruna, ülkesini ve halkını sefalete  sürükleyip bizzat  sorunların kaynağı olursa,o toplumda  huzur ve mutluluk olmaz. İktidarın kendisi, sorunların  bizzat kaynağı ve sebebi olduğu için,  toplumun  sorunlarını  çözemez. Ülke ve halk, her gün daha  zor duruma düşer, Sıkıntılar.artar. İste, AKP-Saray iktidarı, halkını kandıran, gerçek  yüzünü  gizleyen, bu günkü sorunlarımızın  sebebi ve kaynağı olan tam da böyle  bir iktidardır.. Bu yüzden,  Akp iktidarı,  ülkemizin ve halkımızın   sorunları asla çözemez. Sadece  sorunları  çoğaltır      AKP, başta ABD  olmak üzere,emperyalist ülkelerin, politikanın gereği, Türkiye’de rejimi değiştirip ılımlı    İslam dedikleri emperyalizmin emrinde  bir dinci rejim kurmak üzere  kurdurulup iktidar yapılmış bir proje partidir. İktidar bütün politikasını,  bu temelde yaptı, yapıyor. Dışarıdan  emperyalist ve işbirlikçi sermaye  çetelerinin, içeride, laiklik ve cumhuriyet düşmanı tarikat/cemaatlerin,, kullanılmış sözde  solcu ve demokratların desteği ile,devleti ve  rejimi ele geçirip, dinci/şeriatçı tek adama dayalı bir istibdat rejimi kurdu. Güçler ayrımını kaldırdı  tek kişiye yani  saraya  bağladı. Yargı, muhalifleri  cezalandırma bürosuna dönüştü, Kendilerini, eleştirilemez ilahi varlıklar görüp, her türlü insan hak ve hürriyetini yok ediyorlar. Milli ekonomik kaynakları ve  kurumları  yok edilerek,  batan geminin malları türünden  emperyalistlere ve işbirlikçi sermaye çetelerine satılıyor. Ülkeyi, yüzlerce milyar dolarlık borç batağına soktular. Vurgun ve talan sürüyor. Torunlarımızın bile geleceğini bile ipotek altına sokuldu. Memleket, şeriatçı terör  örgütlerinin, sığınmacıların  toplama kampına ve  yolgeçen hanına  dönüştü.

     Bu gün  ülkemizin ve halkımızın   derin bir şekilde  yaşadığı, dövizin  durdurulmayan  yükselişi, Türk lirasının  her gün değer yitirmesi, çarşı Pazar fiyatlarının el yakıyor olması, kontrolden çıkan  enflasyon, yağmur gibi yağan elektrik, doğal gaz, petrol  gıda zamları, milyonlarca  işsizler ordusu,açlık sınırlarının  altıda çalışan asgari ücretlilerin  perişanlığı, milyarlarca dolar borç yükü, uluslararası alanda  ülkemizin saygınlığını yitirmesi vb sorunların hepsi, iktidarın,cumhuriyet ve laiklik düşmanı politikası ve zihniyetinin ürünü olarak  ortaya  çıktı. Bu iktidar,  kaldığı sürece bu sorunları çözemeyecek, tersine   büyütecektir. Çünkü İktidar, halkı  değil, kendilerini, yandaşlarını ve kendilerini buraya  taşıyan güçleri düşünüyor. Bu nedenle, toplumu sadakaya muhtaç duruma getirip kendine  bağlamak istiyor.

      AKP iktidarı, şimdi seçimde kullanacağı parayı bulma seferlerine başladı. Bunun için,  içeride baskı  ve  sağanak şeklinde vicdansız zamlar yaparken,   dışarıda ise, başarısızlıklarına gerekçe olarak  suçladığı dış kapılarda, tam kadro   para  dileniyorlar. Memleketimizi sömürge, halkımızı köle yapacak satışlar yapıyorlar. Satacak bir şey kalmayınca, artık vatan topraklarını satıyorlar. Peşkeş çekiyorlar.

    AKP  tek adam istibdat rejimi, memleketimizin ve  halkımızı içine sürüklendiği   ekonomik, siyasal ve toplumsal bunalımının  sorumlusudur. İktidar, Seçime giderken  bir yandan ülke genelinde baskı ve  korku iklimi yaratıyor. Bir yandan da, ülkenin ve toplumun sorunlarını ancak AKP iktidarı düzeltir reklamı yapıyor. Bunun için, devlet imkanlarını ve besleme medyasını kullanıyor. Bütün  vatanseverlere sesleniyorum. AKP, içinde yaşadığımız sorunların bizzat  sebebi ve kaynağıdır. Sorunlarımızı asla  çözemez. Yıllardır yaptıkları ortada.  Bize düşen görev, iktidarın boş hayallerine, yalan ve talanlarına,  teslim olmadan, demokratik  haklarını kullanarak, yapılacak seçimde, iktidardan kurtulmanın gereğini yapmaktır.Hepimize iş düşüyor.  

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.