Karacasu’da tarihi semerciler arastası rengarenk oldu

banner35

AYDIN (İHA) - AYDIN GENELİNDE KIŞLIK HAZIRLIĞI TELAŞI BAŞLARKEN, KARACASU İLÇESİNDE BULUNAN VE KORUMA ALTINA ALINAN TARİHİ SEMERCİLER ARASTASI, ASILAN KURUTMALIK KIRMIZI VE YEŞİL BİBERLER İLE RENKLENDİ.

Karacasu’da tarihi semerciler arastası rengarenk oldu

Aydın genelinde kışlık hazırlığı telaşı başlarken, Karacasu ilçesinde bulunan ve koruma altına alınan tarihi semerciler arastası, asılan kurutmalık kırmızı ve yeşil biberler ile renklendi.

Türkiye’nin en sıcak ve ürün çeşitliliği bakımından üst sıralarda yer alan Aydın’da mutfaklar kışa hazırlanırken, vatandaşları da kışlık hazırlığı telaşı sardı. İl genelinde birçok vatandaş domates salçasından, tarhanaya, kurutmalık biberlerden, bamyaya kadar birçok sebzeyi kurutarak kış aylarında kullanmak için hazırlıyor. Karacasu ilçesinde bulunan ve koruma altına alınan tarihi semerciler arastası da asılan kurutmalık biberler ile yeşil ve kırmızıya boyandı. Tarih ile kültürün iç içe geçtiği çarşıya asılan biberler ise adeta çarşıyı renklendirdi.

Tarihi semerciler arastasında 52 yıldır yorgancılık yapan ve Aydın’ın son yorgan ustalarından Ahmet Küçükkonuklar (65), tarihi çarşının kendisine ait bir atmosferi olduğuna dikkat çekerek “Her yıl bölgemizde kış hazırlıkları yapılır. Tarihi çarşımız da bu hazırlanan sebzelerle adeta renklenir. Zaten tarih kokan bu çarşımızın kendisine ait ayrı bir havası var. Bu kültürümüz ile birleşince çarşımız daha da bir güzel oluyor. Maalesef bir çok yerde ev yapımı yiyeceklerin tadı unutulmaya başlandı. Ancak insanın kendi yiyeceğini kendisinin yapması daha güzel oluyor. O yüzden burada hazırlanan bu kışlıklar, çarşımızı renklendiriyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2023, 18:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER