Kadının Kadına Şiddeti Gök Kubbenin Kararmasıdır

Anlatılması ve yapılması gereken tek şey bu işte!

Toplum kirliliği; Bugün Türkiye’nin kirli siyasete bulaştırılmasından kaynaklandığını ve gelecekte tarihe kazınacak; 19 Ocak Parlamento’da kara gün diyeceğimiz, yüzümüzün akının silindiği siyasette ki kirlilikten gelmiyor mu? Bunu yüksek sesle demenin zamanıdır, demeyecek miyiz?

Şimdi bu çağrıyı, keskin uçlar ve hizipçiler, TBMM'de eksen kayıyor diye yorumlayacaklar ve biz buna şaşırmayacağız!

Ne zaman sağduyulu siyaset anlayışı, temiz toplum anlayışını tetikleyecek zemin bulursa, Elitist yapılı siyasetçiler burunlarını uzatıp ahkâm keserler. Kadının kadına şiddet uyguladığı bir vesayetin kol gezdiği Parlamento!

Zaman; varlık toplumuna, birlik toplumuna ve özgür toplum zamanına doğru mutlak hâkimiyet sağlayarak(Halkın iktidarı)ilerleyecekse bu gücün içinde, sağduyulu tüm fikirlerin sembolleştiği siyasi partilerin ve tabanında ki toplumun bir araya gelmesi gereken bir süreci dikkate alarak gerekeni yapmamızın zamanının geldiğini görmemiz gerekmiyor mu?

Toplumu kirleten siyaset anlayışının iktidarını, sistemlerinden ve anlaşılmaz oyunlarından kurtarmanın yolunun; şiddetten ve dayatmacılıktan başka bir yolu varsa, toplumsal fikir birliği ve eylemiyle karşı durmanın ve bu gelişen sisteme dur demenin zamanı bu zaman değil midir?

Uzun zamandır söylemlerimde ve yazılarımda mütemadiyen vurguladığım şudur; TBMM'de irade siyasi vesayet altındadır. İradenin gerçek sahibi milletin kendisi ise ki mutlak iradedir, bu iradenin yola çıkma zamanıdır!

Tarifi olmayan bir hâkimiyeti, teslimiyetçi bir anlayışla çoğulcu ve katılımcı bir yönetimden, teklik anlayışına neredeyse bayrağa sarılı bir bohçada teslim etmek üzere olan bu parlamentoda; kadının,  kadına şiddetine, engellilerin protezlerinin savrulmasına gelen noktanın, nasıl bir zihniyetten yola çıktığını daha fazla tarif etmeye gerek kaldı mı ki? (TBMM de geçmişte yaşanan bir Anekdot)

Yarının Türkiye’sinde milli iradenin hakim olduğu bir sayfa açıldığında, eşitlilik ilkesinin önce Parlamentoda çözülmesi gerektiğini buradan siyasi partilerin kendisine seslenmek lazım. Pozitif ayrımcılık ilkesi bunun ana temel unsurudur!

Bu ilkelerin muasır ülkelerde yaşanan ilkler olduğunu söyleye bilimiyiz? Neden bu ilkler Türkiye’den dünya’ya yayılması gerekirken bu ayrımcılık ve yetmezmiş gibi kadının kadına eziyeti niye?

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.