KADIN; DİRENMEKTİR

Kolay mı sanılıyor KADIN olmak. Anne olmak mı ya da eş olmak mı kadın olmanın gerektirdikleri sadece. Muhteşem bir duygudur annelik; kadına verilen kutsal bir vasıftır annelik. Peki sadece bunlarla mı sınırlı değerimiz. Biz bize verilen lütufların son derece farkındayız,biliyoruz,bununla gurur duyuyoruz. Bunların dışında çalışkan, direnen,kendini geliştiren,ayakta durma çabası içinde adını yok saydırmayan,mesleki guruplarda her alanda kendini kanıtlamaktan asla çekinmeyen zeki kadınlarla çevreli bu ülke. Çünkü kadın başlı başına bir yetenektir. Sadece kadın olmanın dışında birey olarak bakılırsa bizlere bambaşka oluşumlar doğar bu ülkede.
 Peki bize yapılan onlarca aşağılamalar, ötelemeler, bağnazlıkla bezenmiş sözde kadını koruma adı altında yapılan baskılar, sıradan hale getirilmiş, yaptırımı net olamamış ulu orta vb. yapılan şiddetler manzaraları ve son yıllarda git gide artış gösteren vahşetle dolu kadın cinayetleri. Hangisini sıralayacağımı inanın şaşırmış durumdayım.Yapılan bu zorbalıklarla, ürkek ve savunmasız hale getirdiğiniz kadınları bir daha bu topluma kazandırmanız zor görünüyor. Her şeyi bir tarafa bırakalım biz kadınlar önce kadın olmak için direniyoruz. Emek veriyoruz. Varlığımızı gücümüzle ortaya koymaya çalışıyoruz. Kadınların kendine duyduğu öz güveni sarsmayın, kadınlara ne kadar zarar verirseniz topluma zarar vermiş olursunuz. Kadına yapılan her türlü zulüm  bir toplumun kadına verdiği önemi belirler.  Medeniyet ve uygarlık seviyesini ortaya çıkarır.
 Üretmesine fırsat tanınan bir kadın ve beyni rahat ,huzur içinde toplumda var olduğunu korkmadan hisseden kadın, dünyaya çok şeyler katar. Başarı kadını besler. Cevherlerini içinde saklamak yerine, özgürce yeteneklerini sergilemek kadını her daim çok daha güçlü kılar.
Unutmayalım; kadın milletin kaynağıdır. Kadın hayattır. Kadın ilhamdır. Kadın sadece obje değildir; kadındır. Muhteşem bir detaydır zekasıyla bütünleştiğinde. Böyle bir varlığı;Vurmayın, öldürmeyin,işkence etmeyin,rahat bırakın. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk!ün çok doğru bulduğum bir cümlesi var;
” DÜNYADA HERŞEY KADININ ESERİRİDİR”
 


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.