JES ES GEÇİLMESİN!!

Aydın Bölgesi’nin ölüm saçan ve halen nihai bir sonuca ulaştırılmayan büyük tehlikesi JEOTERMAL.
Can alan sadece korona değil, ölümlere sebep olan sadece bu virüs değil. İşte uzun süredir mücadelesi süren lakin bütün tepkilere, bütün serzenişlere ve bütün çabalara rağmen insana, tabiata, tabiatta yaşayan canlılara sinsice sızıp canına kast eden jeotermal enerji sistemleri. Bu enerji sisteminin oluşumunu, katkısını, mutlaka ki hepimiz belleğimize kazıdık. Aydın halkının derdi bu enerji sistemi değil, sistemin doğru teknikle işlev görmemesi ve önüne geçilemez verdiği zararlar sonucu halkın canı pahasına ödediği bedeldir. Kimsenin günahsız bir halka bu bedeli ödetmeye hakkı yoktur. Her Türlü tepkisini göstermekten çekinmeyen Aydın Halkı ve en büyük mücadeleyi çetince veren köy insanımız,bazı kurumlar, sivil toplum örgütleri bu duyarsızlığı asla kabul etmemektedir. Sonuna kadar da direnişini sürdürecektir.
El insaf!
Sorumlular,halkın isyanını görmezden gelirken, jeotermal kaynaklı olaylar ardı ardına devam etmektedir. 1 Mayıs da Yılmazköy’de önceden kapatılan birinci sıcak su kuyusuna rağmen kazanma hırsından vazgeçemeyen rantçılar yeni bir sıcak su kuyusunu açmaya yeltenince faciadan dönülen bir olay yaşandı. Böyle riskli bir dönemden geçerken, inatla, düşüncesizce, menfaatler doğrultusunda yapılan eylemler görüldüğü gibi ters teper. Korona için, ölüm korkusu içinde, telaşla; her türlü tedbiri almak için elinden ne geliyorsa yapanlar bunların için de bahsi geçen rantçı takımı da dahil lütfen bu yüksek hassasiyeti jeotermaller için de göstersinler. Günümüzün kurallarını bile ihlal ederek gerçekleştirmeye çalıştıkları kuyu kazma eylemine kaba tabirle kendileri düştüler ve açık verdiler. Bu jeotermal santralin devam eden yargı sürecinde olmasını bile hiçe sayıp, o bölgeyi ve insanları tehlikeye soktular. Kabul edilebilirliği asla yok. Savunmalarını nasıl yapacakları konusunda merak içindeyim. Bilerek yapılmışcasına, büyük bir seferberlik ilan edilip; sanki insanlar, ağaçlar, çiçekler, canlılar daha nasıl zarar görür temasıyla yola çıkılmış. İnsafsızlık diz boyu…
Kaçak yapılan bu eylemin sorumluların en kısa sürede gerekli yaptırımı almasını ve JES sorununun hiçbir şekilde yok sayılıp, unutulmamasını ısrarla vurguluyorum.
LÜTFEN
JES ES GEÇİLMESİN
Direnmeye devam et…..
 


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.