İSTİHDAM HEDEFLİ KARİYER MERKEZLERİ VE İŞSİZLİK

Milyonları aşan işsizlik oranları ürkütücü seviyelere ulaşırken, ara işlere çalışacak kimseyi bulamıyoruz diyen siyasilere cevabı Efeler Belediyesi ve başkanı M. Fatih Atay verdi!

Ara işçi bulunmamasının nedenlerini halka anlatmaktan ve çarenin ne olduğunu araştırmaktan uzak bir eğitim sistemin acizliğini her konuda olduğu gibi yerel yönetimler çözmeye çalışıyor! Çünkü umutlarını ekonomik anlamda yitirmiş halk; çözüm merkezi yerel yönetimleri görmeye devam ederken, başkanlarda bu yönde imkanların el verdiği ölçülerde akılcı projelerle çözmeye çalışıyorlar!

Ülkede sayısız Üniversite ardı ardına açılırken, işsiz Üniversite mevzunları işsizler ordusunu oluşturmaya devam ediyorlar! Üniversite mevzunu bir işsiz ara işi yapmayı da haklı olarak kendine yakıştıramıyor! Ben Üniversiteyi neden bitirdim diyerek, ara işleri ret ediyorlar! Ret ediyorlar etmesine sonuçta çaresizlik onları olunmaz sonuçlarla baş başa bırakıyor! Ya evdeki yaşayanlara ekmek götürmek zorunluluğu taşıyarak önüne gelen işi kabul etmek zorunda kalıyorlar ya da yurdu terk etmenin yollarını arıyorlar! Kaynak üretimini harçlar ve vergilerden alarak ülkeyi yönetmenin eşiğine getirenler, fabrika bacalarını, işletmeleri ve tarımı, ziraatı bir gözden çıkarınca, teşvikleri yetmeyecek oranlarda tutup ve dış borçlanmadan elde edilen paraları ülkeyi betonlaştırma adına inşaata yatırınca, bugün elde avuçta ne varsa satıp borçları ödemenin yollarını ve cari açığı kapatmanın yollarını arar duruma düşmenin sıkıntısın içerisinde, devlet kendi eliyle istihdam yaratmanın ipinin ucunu kaçırmış duruma düşüldü!

Efeler belediyesinin, Avrupa’da meslek okullarının işsizliğe, ara işeler çözüm ve teknolojik gelişmeye katkı koymak için yaygın bir biçimde açılmasının benzer örneğini teşkil eden kariyer merkezi açmanın öncülüğünü yaptı!

Bu projeyle işsizlik konusuna katma değer koyacağı gibi, is verenlerin ve özel teşebbüsün de istihdam sağlama konusunda kolaylık elde edeceğinin de yolu açılmış oldu!

İnsan odaklı projeleri ardı ardına hayata geçiren Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, ülkenin kanayan yarası işsizlik konusunda Efeler ’de önemli bir ilke imza attı. Efeler Belediyesi Kariyer Merkezi düzenlenen açılış töreni ile hizmete girdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.