İNTİHARLAR GİDEREK ARTIYOR;ÇÖZÜM BULUN

Ülkemizde son yıllara bakıldığında istatistik olarak intihar vakalarının giderek arttığını görüyoruz. Veriler çok can yakıcı. Dönem, insanlığı çileden çıkarmış durumda ve çaresizlik, çözüm arayışları sonuç vermeyince maalesef ki insanlar canlarına kıyma noktasına kadar geliyor.

İntihar girişimleri ve ölüm vakalarının artışı, Günümüz Türkiye’sinde ne denli çıkmaz bir durumda olduğumuzun kanıtıdır aslına bakarsanız. Ekonomik koşullar, umutsuzluk, insanlara empoze edilen ve sindirilmeye çalışılan tüm olumsuzluklar ve şükür edebiyatı, iflaslar, istemsiz ve zorunlu olarak pandemi belasının getirdiği bir türlü bitemeyen banka borçları, covid sürecinde ekonomik politikadaki sıkıntılı süreç, katlanarak devam eden çöküntü vatandaşları dar boğaza sokarak ölümü çare olarak gösterdi.

Verilere bakıldığında; 2021 yılı Ocak ayı en az 94, şubat ayında en az 99, Mart ayında en az 112, Nisan ayında en az 129 kişinin intihar ederek yaşamına son verdiği maalesef ki istatistiklere yansıdı. İntihar girişimleri ve ölümler de eklendiğinde 2021 yılındaki intihar sayısı 600’ü buldu. Salgın sürecindeki zaman diliminde 2021 yılının ilk 5 ayında 150 vatandaşın hayatına son vermeden önceki “geçinemiyorum” açılması ise bunca intihar vakalarının altında yatan asıl nedeni bize kanıtlamış oldu. Sosyoekonomik durumların incelendiğinde bölge bölge araştırma yapıldığında çıkan sonuç bizi aynı sorunla yüz yüze getiriyor. Yoksulluk ve çaresizlik…

Aydın Bölgemizde de son günlerde yaşanan özellikle yaş ortalaması 13-20 arası gerçekleşen intiharlar bizi bir kez daha düşündürüyor. Gençlerin ülkemizde yaşam standartlarının tek düze olması ve istedikleri seviyeye erişememe korkusu, güvensizlik duygusu, gelecek kaygısı, aile içi ilişkiler, cinsel istismar, ensest ilişkiler, yozlaşmış ve dejenere olmuş teknoloji hastalığı, ekonomik çöküntü ve arayış çabası gençlerimizi çıkmaza sokarak yaşamlarına son verme gibi korkunç sonuçları ortaya çıkarıyor. Gencecik beyinler geleceğe ve istikbale ışık saçmak yerine ölümü çare görüyor ki bu çok çok kötü bir sonuç. Gençliği kaybedersek, ülkemizi kaybederiz, gençliği boşluğa iterseniz onların hayatını karartırsınız. Gelecek nesilleri ilim ve bilim ışığında bizlere en iyi gelişimi ve geleceği sağlayacak olan, bu ülkenin gençliğidir.

Yönetenlerden bu gidişata acil çözüm bulunmasını ve yurttaşların bu hengameyi andıran yaşam koşullarından en hızlı bir biçimde arındırılmasını bekliyoruz. Yaşam standartlarının arasında uçurum olduğu ve insanların giderek umut yerine umutsuzluk içinde bir halet-i ruhiyeye sokulduğunu, bir çoğu ekonomik dengesizliklerin sonucu olan intihar vakalarının tavan istatistiklerde olduğunu, mutsuz bir halk, isyankar bir halk ve bıkmış bir halk tablosunun arttığını lütfen ama lütfen görün artık. Yüzeysel çözüm arayışı değil mühim olan meselelerin derinine inerek, kökten çözümler yaratmaktır asıl olan.

ÇÖZÜM, ÖLÜM DEĞİLDİR

ÇÖZÜM; ÖLÜME SEBEP OLANLARI ORTADAN KALDIRMAKTIR

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.