HALKIN İKTİDARI

Halkın iktidarı için %35 oy almak gerekiyor. bu yolda ki yapılacak genel merkez siyasetinin arkasındayız ama bir şeyleri de kırıp dökmemek lazım..
Bu söze sahip çıkmamak ya da haksızsın arkadaş demek benim siyasi ahlakımın dışında. Ama yorumlamak istiyorum.
Genel merkezin MYK önerili aday isimlerinin acaba Parti meclisinden de onaylı geçse de öyle adaylığı açıklasam diye mi davranmak yada genel merkezin; parti meclisi kararını bekleyin DEMESİ, olmadı adaylığı geri çekilirken önce adayı ÇAĞIRIP, nedenlerini açıklaması mı daha doğru olur.
Daha doğru olan, adaya gerekçelerini açıklamak. Adaylar yola çıkarken aldıkları karar alkışa şayandır. Cesaret işidir. İşte bakın bazı yaşanan  sonuçlara!
Bu anlamda partinin örgüt disiplininin ana tüzüğe bağlılığını, örgütle genel merkez arasında ki bağın gücünün yükseltilmesinin önemini, kişilerin siyasi gücünün öne çıkarılmasının ne denli sakıncalara yol açtığını görmenin önemini çok yaşadık, gerekenin yapılan seçimlerden  sonra yapılmasının acili yetini konuşmalıyız. İsimlerin siyaseti yönlendirmekte ki dar kadro oluşumuna dikkat etmesinin amaç ve gayeleri artık ortadadır. Az olsun benim olsun Kriterleri; geniş halk kitlelerini temsil kabiliyetine sahip, kurmayların ve örgüt başkanlarının birlikte ilde yapması gerekeni siyasetin acili yetidir, bundan  bahsediyorum.
CHP yerel seçimlerden galip çıkmak için ideolojisini ne kadar öne çıkarmıştır. Bu yapılmış mıdır dedim defalarca yine tekrarlıyorum. Ancak bu yerel seçimlerden toplumun genelinden katılım ve birlikte siyaset beklenirken, aday adayların dikkat etmesi gereken tek şey; sağ duyulu davranmaktır.
Yerel seçimden galip çıkmak için küskünlüklerin olmadığı bir beraberlik, topluma yani katılımcı geniş halk kitlelerine örnek olacak ve cesaret verecektir.
Önümüz de muhtemel erken  seçim;Türkiye'nin kaderidir. Bunu şimdiden topluma yaymak gerekmektedir.Genel seçimin kaderi buna bağlıdır.
Başkan Tayip Erdoğan’ın ''Yerel seçimlerden sonra siyasetin sahnesine yeni siyasi partiler dahil ola bilir derken kastı tam da budur işte..
Adaylarımız nöbetçi siyasi partilerin yemi olmasınlar; onların eli yağlı olsa başlarına sürerlerdi.CHP kitle partisidir ve hepimizin gururu, bugün toplumun umududur.Bu tarihi sorumluluğu kendi silahlarımızla vurmayalım.
Yerel gazetelerin vurgunu yapmasının tam zamanıymış gibi yanlı ve kasıtlı davranmasını, yıkıcı ve ayrıştırıcı olmasını kınıyorum.Tenzih ettikleri mi ayrı yere koyuyorum..
Unutulmamalıdır, olası bir genel seçimden  galip çıkmayan bir CHP faturayı halka ödetir.
Feryatlar bu gün aday adayların, yarın halkın olur. En tehlikelisi de budur.
Aydın il teşkilatı başta olmak üzere,genel merkezin;seçilmeyen aday adaylara ve siyasetin kurmaylarına acilen göreve çağırıp,görev vermelidirler. İzlenecek doğru yol budur. İhmal edilmemelidir.
Tüm aday adayları ve seçilemeyen adaylar, ilkeli, partili, yürekli, CHP li ve siyasetin önderleridir.


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.