Bisikletli Ölümleri Bitsin "UMUT'A SES OL"

banner35

15 Temmuz 2020 tarihinde gazetemizin köşe yazarı  Soner Gündüz'ün 19 yaşındaki bisiklet sporcusu yeğeni Umut Gündüz, Ankara'da antrenmandan evine dönerken sarhoş ve aşırı süratli bir sürücü tarafından çarpılarak öldürülmüştü. Umut'un ölümüne neden olan sürücü olay yerinden kaçmış ve plakasını düşürdüğü için yakalanmıştı. Yakalandıktan 6 ay sonra serbest kaldı. Umut'un  acılı ailesi adalet arayışı için #UmutaSesOl hastagı ile sosyal medyada  duyarlılık ve farkındalık kampanyası sürdürüyorlar.

Bisikletli Ölümleri Bitsin "UMUT'A SES OL"

"15 Temmuz 2020 tarihinde gazetemizin köşe yazarı  Soner Gündüz'ün 19 yaşındaki bisiklet sporcusu yeğeni Umut Gündüz, Ankara'da antrenmandan evine dönerken sarhoş ve aşırı süratli bir sürücü tarafından çarpılarak öldürülmüştü. Umut'un ölümüne neden olan sürücü olay yerinden kaçmış ve plakasını düşürdüğü için yakalanmıştı. Yakalandıktan 6 ay sonra serbest kaldı.Umut'un  acılı ailesi adalet arayışı için #UmutaSesOl hastagı ile sosyal medyada  duyarlılık ve farkındalık kapmanyası sürdürüyorlar. Bu kampanyanın amacı: 
1. Bisikletli ölümlerinin son bulması
2. Suçlunun en ağır cezayı alması
3. Güvenli bisiklet yollarının inşası

 Umut'un adına TV program yapımcısı Aslı Şafak öncülüğünde ve ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı) tarafından 7000 fidanlık orman inşa edildi.Açılışı Mayıs/ Haziran ayında Silivri'de  yapılacak. Ayrıca Ankara'da yapılan bisiklet yolunun ilk etabına Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Umut Gündüz adı verildi.Her pazar saat 21:00'de twitter'de #UmutaSesOl hastagı ile kampanya yapılıyor ve
bir çok ünlü isim, sanatçı, milletvekili, yazar, siyasetçi ve gazeteciler destek veriyorlar.
11 Nisan'da Kapadokya'dan başlayıp 18 Nisan'da Kuşadası'nda bitecek olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na (Presidential Cycling Tour of Turkey)  Umut'un ailesi de katılacak. Umut'un hâyali bu büyük organizasyonda bisiklet sürmekti ama O şimdi aramızda değil. Bisiklet turunun bitiş noktası Kuşadası'nda #UmutaSesOl pankartları açılacak. Yörükefe Gazetesi olarak köşe yazarımız Soner Gündüz'e ve Umut'un acılı ailesine başsalığı diliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2021, 22:12

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER