banner61

Aydın’da gazete dağıtıcısından “insanlık ölmemiş” dedirten hareket

banner35

Aydın’ın İncirliova ilçesinde, Türkiye Gazetesi’nin dağıtımını yapan Bilal Yelmen, gazete dağıtımı esnasında yolda bulduğu 6 bin 900 bin TL’yi adeta dedektif gibi araştırarak bulduğu sahibine teslim etti. Yelmen’in örnek davranışı “insanlık ölmemiş” dedirtti.

Aydın’da gazete dağıtıcısından “insanlık ölmemiş” dedirten hareket
banner66

Aydın’ın İncirliova ilçesinde, Türkiye Gazetesi’nin dağıtımını yapan Bilal Yelmen, gazete dağıtımı esnasında yolda bulduğu 6 bin 900 bin TL’yi adeta dedektif gibi araştırarak bulduğu sahibine teslim etti. Yelmen’in örnek davranışı “insanlık ölmemiş” dedirtti.

İncirliova’da gazete dağıtıcılığı yapan Bilal Yelmen (36), sabah saatlerinde Türkiye Gazetesi abonelerine gazete dağıtımı yapmak için yola çıktı. Yelmen, bu sırada Sandıklı Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesi kesişimindeki sokağın kaldırımında duran parayı fark etti. Kısa bir süre şaşkınlık yaşayan Yelmen, parayı saydığında 6 bin 900 lira olduğunu tespit etti. Paranın, bulduğu kaldırımda park halinde olan kamyonet sürücüsünden düşmüş olabileceğini düşünen Yelmen, kamyonetin plakasının fotoğrafını çekti. Bir süre daha bölgede araştırma yapan Yelmen, mahalle bakkalına giderek parayı düşüren kişinin kendisine ulaşması için telefon numarasını bıraktı. Gazetelerini dağıtmak için tekrar yola koyulan Yelmen, dağıtım sonrasında paranın sahibine ulaşmak için ise adeta dedektif gibi iz sürdü. Fotoğrafını çektiği plaka üzerinden araç sahibine ulaşmayı başaran Yelmen, bulduğu para ile ilgili detayları sorduktan sonra düşen paranın, kamyonetin sahibi pazarcı esnafı İrfan Demir olduğunu tespit etti. Daha sonra Demir ile buluşan Yelmen, bulduğu parayı sayarak sahibine teslim etti. Parasının kaybolduğunu sabah saatlerinde fark ettiğini ifade eden İrfan Demir ise örnek davranışından dolayı Yelmen’e teşekkür etti.

“Kaybolduğundan haberimiz yoktu”

Paranın kaybolduğunu sabah saatlerinde fark ettiklerini ifade eden Demir, “Akşam dükkandan gelmiştim. Yorgunluk herhalde, tahminen çantanın ağzını açık unuttum. Oradan bir demet para düşmüş. Biz de sabah fark ettik onu. Kimsenin de paranın kaybolduğundan haberi yoktu. Bulan arkadaşımızdan da Allah razı olsun” dedi.

“Para bende durduğu sürede rahatsız oldum”

Herkesi bu tarz konularda duyarlı olmaya davet eden Bilal Yelmen ise insanlık görevini yaptığını ifade ederek, “Sabah saatlerinde, saat 8 gibi Türkiye Gazetesi’ni dağıtıyorum. Dağıtım yaparken yerde para olduğunu gördüm. Emin olmak için gidip baktım ve parayı aldım. Paranın da bulduğum yerdeki araç sahibinin olabileceğini düşündüm. Aracın plakasının fotoğrafını çektim. Dağıtımım bitmeden önce de oradaki en yakın bakkala giderek durumu kısaca anlattım ve telefon numaramı bıraktım. Tekrar dağıtıma devam ettim. Dağıtımım bittikten sonra da bir şekilde araç sahibine ulaştık. Paranın onun olduğunu anlayınca parayı kendisine teslim ettik sayarak. Para yaklaşık 2-3 saat durdu cebimde. Bu zaman zarfında da hakikaten rahatsız oldum. Bir an önce teslim etmek istiyordum. Çok şükür sahibine ulaştık ve teslim ettik. Bütün vatandaşlarımızın da duyarlı olmasını ve böyle bir davranış yapmasını istiyorum. Vicdanım rahat. Daha önceleri de 2-3 kez böyle yüksek miktar olmasa da para bulup sahiplerine teslim etmiştim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2022, 19:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER