GÜNDEMLER TÜRLÜ TÜRLÜ

Gidişattan bahsetmeyeceğim. Gerekenleri ülke adına gerektiği yerlerde kaleme alıyoruz. Hızına yetişemediğimiz balon gibi şişen sözde gündemleri konu edeceğim. Sahte ise niye gündeme getiriyorsun diyebilirsiniz lakin arada balonları söndürmek gerek diye düşünüyorum.

Sanat ve sanatçı bir ülke için bir değerdir. Sanat adına yapılan çabalar, sanatın gerektirdiği eylemler elbette ki olacaktır. Fakat sahne adına yapılan show da bunun bir parçasıdır. Sanatçının kılığı kıyafeti kendi özgür iradesini bağlar. Değer yargılarımız bizler için ve normlarımız adına tabi ki önem taşır. Bunu eleştirirken vizyon sahibi olmak ve kişileri özellikle kadınları bel altı bir üslupla yermek yerine daha yapıcı bir dil kullanılmak nezaketen saygı çerçevesi içinde daha uygun olur diye düşünüyorum. Kadını eleştirmek her zaman daha kolay olmuştur. Ahlak ahkamı kesenler önceliği kadın bedeninden yola çıkarak ve zihniyetiyle pekişenlere yaranmak adına baş vururlar. Hiçbir zaman aşırıya kaçmamanın savunucusuyumdur Ama söylemlerin ucuzca, basit bir tavırla ortaya konması beni hayli kızdırıyor. Ses sanatçısının yeteneğinin ve sanatının dışında göze hitaptaki özeninin ayrıca sahne gösterisinin de göz ardı edilmemesi düşüncesindeyim.  Ortaya çıkıp don muhabbeti yapanların şöyle bir kendi hayat düzenlerindeki normları gözden geçirmesi de yani öz eleştiri yapmasını da tavsiye ediyorum. Emeğe niyaz etmek zor iştir; asıl vurucu tavır hep bel altı olup balon gündemler yaratmak adına olmuştur.

Vazgeçin ve ne yapın biliyor musunuz? Sanatçıya neden ölümünden sonra değerinin niye 10 kat arttığını düşünün ve zamanında yerden yere vurduklarınızı bu dünyadan göçüp gittiğinde yere göğe sığdıramadığınızı bir analiz edin. Belki o vakit algılarsınız.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.