DEMOKRATİK HAKLARINI SAVUNAN TÜM EMEKLİLER SENDİKASI ALANLARA İNDİ

banner35

Türkiye’de eş zamanlı emekli maaşlarını sadaka diye itiraz eden kabul etmiyoruz diye direnen Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanlığı’na bağlı şube ve temsilciler tüm yurtta alanlara indi.

DEMOKRATİK HAKLARINI SAVUNAN TÜM EMEKLİLER SENDİKASI ALANLARA İNDİ

Türkiye’de eş zamanlı emekli maaşlarını sadaka diye itiraz eden kabul etmiyoruz diye direnen Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanlığı’na bağlı şube ve temsilciler tüm yurtta alanlara indi. Hükümetin Temmuz ayı için önerdiği sadaka zammını kabul etmediklerini belirten Tüm Emekliler Sendikası Şube ve Temsilcileri sendikal haklara dayalı masa başı yapılacak karşılıklı görüşmelerle insanca yaşam ve onurlu bir hayatın parçası olmak için bugünkü hükümetin emekli sendikalarına kapatma kararını ve Temmuz ayı sadaka zammını kabul etmiyoruz dediler. Aydın ili Tüm Emekliler Sendikası Şubesi Aydın Kent Meydanı’nda eş zamanlı basın açıklamasını okumadan önce Aydın ili Şube Başkanı Erdal Demir şunları söyledi;

“Tüm dünyada evrensel hak olan sendika kurma eylemi Türkiye’de emekliler için yasak kavramı haline geldi. Yıllardır kuruluş mücadelesini verdiğimiz Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanlığımızı ve Şube temsilcilerini kapatma kararı bugünkü hükümetin sendikalaşma ve örgütlenme düşmanlığını yapmasını kınıyoruz. Ayrıca her çalışanın bir gün emekli toplumuna katılacağı inancıyla tüm herkesi yarınlardaki doğacak daha kötü yaşam koşullarına karşı uyarıyoruz. Bugün yasal haklarını kazanma ve savunabilmek için alanlara inen şube ve temsilciliklerimizden Ankara’daki Şube ve temsilciliklerimizin oluşturduğu platformun ulus meydanında Ankara valiliğince yapılması engellenmiş bu da yetmiyormuş gibi yasal gösteri haklarını savunan arkadaşlarımızdan bazıları göz altına alınmıştır. Bizler yasal olmayan göz altı kararını Aydın ilinden kınıyoruz. Bizlerde Aydın’da en yasal hakkımız olan basın açıklaması hakkımızı kullandık. Tüm  Dünyada evrensel bir hak olan sendikalaşma ve örgütlenme hakkımızı daha onurlu bir yaşam için savunacağımızı belittik. Mevcut emeklilerle yarının emeklilerini bir olmaya ve direnmeye çağırdık. Direne  direne kazanacağız, birleşe birleşe büyüyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

HABER EDİTÖRÜ: ERDAL DEMİR

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER