banner61

DEMİR"SENDİKA KAPATMALARIYLA EMEKLİLERİ SUSTURAMAZSINIZ"

banner35

Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube başkanı Erdal Demir "DİSK Emekli Sendikasına çağrıda bulundu ”Kapatmalara karşı en büyük direniş birleşmektir ”dedi.

DEMİR"SENDİKA KAPATMALARIYLA EMEKLİLERİ SUSTURAMAZSINIZ"
banner66

Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube başkanı Erdal Demir DİSK Emekli Sendikasına çağrıda bulundu ”Kapatmalara karşı en büyük direniş birleşmektir ”dedi.

Türkiye’de sınıf ve kitle sendikacılığına statü tanımayan zihniyet, yine aynı düşünce ve tavır ile Emekli sendikalarını kapatma sürecini devam ettiriyor.

Konuyla ilgili konuşan Tüm Emekliler Sendikası Aydın şube başkanı Erdal Demir; Türkiye’de on üç milyon emekli ve yine milyonlarca (EYT) emeklilik bekleyenler var. Bu milyonların kaderi ve geleceği iki dudak arasına sıkışmış durumda. Sendikal hakların kullanımına müsaade etmeyen zihniyete karşı yıllardır direnmeye ve statü kazanıp, tüm haklarını masa başında pazarlık yaparak halletmeye çalışan Emeklilerin, Emekli sendikaları örgütlenme kabiliyetlerini kazanmamaları için kurulan sendikalarının kapatma sürecini ve haksız eylemleri yok etmek için direniyorlar direnmesine ama bir türlü statü kazanıp örgütlülük güçlerini sendikalaştırma olanağını yakalayamıyorlar!

Türkiye’nin en önemli Emekli iki sendikası olan Tüm Emekli Sendikası ve DİSK Emekli Sendikası Yargıtay’ında katıldığı kararla kapatma sürecine girmiş bulunuyorlar.

Buradan bir çağrı yapmak istiyorum; bu iki güçlü Emekli sendikası, sürdürülen kapatma politikalarını yok etmek ve statü kazanmak için mutlaka tek çatı altında birleşerek yeni bir sayfaya adım atarak, örgütlülük güçlerini kuvvetlendirmelidirler! Neticede birbirlerine yakın iki sendika On üç Milyon emekliyi örgütlülük sürecine sokarak elde edecekleri ivme ile resmi statü kazanma imkânı yakalamaları mümkündür! Parçala böl politikalarının pratikte doğurduğu yıllara sair sonuçlarını belli kuşak yaşamış ve tecrübe sahibi olmuşlardır! Beklenen ne olabilir ki sonuçta bu beraberlik zorunlu hale kendiliğinden geldiğinde sorumlu oldukları kitlelere birçok şey kaybettirmiş olacaklardır! inandığım gerçek şudur; birleşmeye engel teşkil edecek hiçbir farklılık yoktur! Her ikiside sınıf kitle sendikacılığının yanındadırlar. O zaman birleşmeye engel olarak gösterilen her şey üst yani genel merkez yönetimleri arasında görüşülerek tarihi bir sonuç ve buna bağlı sorumluk taşıyan süreci başlatmaları gerekmektedir.

Neticede siyasi hiçbir tarafı olmayan, siyaset yapmaktan uzak duran Emekli Sendikaları güçlü örgüt yapıları ve kazanımlarıyla, on üç milyon tarafı olan ve sorunları her gün çığ gibi büyüyen, yaşam şartları neredeyse yok olmuş emeklilerin, kendi örgütlülük gücüyle tüm sorunları masa başı çözeceklerini görmemek için meselenin uzağında durmak gerekir. Oysa sendikacılık ve emekli sendikacılığı bir sürece girmiştir, bu süreçten kazançlı çıkmak örgütlülüğün elindedir! Yeter ki bir noktaya basabilecek diri olma, iri olma, bir olma anlayışına sıkıca sarılalım" ifadelerine yer verdi.

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER