banner61

BAŞKAN YASAN'DAN YANGINLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

banner35

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Aydın İl Başkanı Selçuk Yasan, Türkiye'nin çeşitli illerinde meydana gelen yangınlarla ilgili açıklama yaptı.

BAŞKAN YASAN'DAN YANGINLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA
banner66

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Aydın İl Başkanı Selçuk Yasan, Türkiye'nin çeşitli illerinde meydana gelen yangınlarla ilgili açıklama yaptı.
Manavgat, Kayseri, Osmaniye ve Mersin'in ardından, Kilis, Marmaris, Bodrum, Didim, Milas ve Antalya'dan yangın haberlerinin art ardına geldiğini belirten İl Başkanı Yasan, “Türkiye son 48 saattir orman yangınları ile mücadele ediyor. Şimdiye kadar 3 canın gittiği yangınlar için herkesin kafasında aynı soru var; Yangınlar neden çıkıyor? İki ihtimal öne çıkıyor; iklim krizi ve sabotaj... Alınamayan önlemler” ifadelerini kullandı.

Başkan Yasan, son 48 saat içerisinde turizm merkezleri başta olmak üzene 20'ye yakın noktada başlayan orman yangınlarının çıkış sebebinin gizemini koruduğunu dile getirdi. Ardı ardına çıkan yangınlar için bilim insanlarının iklim krizi vurgusu yaptığını da hatırlatan Yasan, terör saldırısı ihtimalime de işaret etti. Başkan Yasan, şunları söyledi: “Geçmişte de sözde Ateşin Çocukları denilen ‘Ateşin Katilleri’, Türkiye’nin farklı noktalarında, değişik zamanlarda ormanları yakıp bazı sabotajların altına imzalarını atmışlardı. Bu yangınlar da onlara çok benziyor ama resmi bir açıklama yok. Devlet bu tür konularda toplumda var olan kutuplaşmanın artmasından endişe edecek şekilde bunun önünü almaya çalışıyor. Ciddi anlamda bir gerginlik var ve bu gerginliği kullanmaya çalışan bir terör örgütü ile karşı karşıya kaldığımızı unutmamak gerekiyor. Toplumsal anlamda bir bilgi ve bilince ihtiyaç var. Sonuçta bunu gerçekleştirenin bir terör örgütü olduğu üzerine şüpheler yoğunlaşıyor. Bunların maksadı işe toplumda bir şüphe, belirsizlik, korku yaratmak ve bir şekilde ben varım demek. Toplumda var olan gerginliği, terör örgütlerinin bu şekilde kullanmasına izin vermemek gerekiyor. Siyasi anlamdaki hizipleşme, özellikle de sosyal medyada orman yangınları üzerinde kullanılıyor.”

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER