banner61

BAŞKAN FUAT ÖNDEŞ'TEN BİDEN'E SERT TEPKİ

banner35

ABD Başkanı Biden'ın 1915 olayları le ilgili yapmış olduğu soykırım açıklamasına Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, sert bir dille sosyal medya hesabından cevabını verdi.

BAŞKAN FUAT ÖNDEŞ'TEN BİDEN'E SERT TEPKİ
banner66

ABD Başkanı Biden'ın 1915 olayları le ilgili yapmış olduğu soykırım açıklamasına Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, sert bir dille sosyal medya hesabından cevabını verdi. Başkan Öndeş;

"Tarih, siyasetçilerin değil bu konuda uzmanlaşan bilim insanlarının ve akademisyenlerin alanıdır. Bu doğrultuda tarihçiler tarafından da soykırım olmadığı birçok kez ifade edilmesine rağmen 1915’te yaşanan olayları soykırım olarak nitelendiren ABD Başkanı Joe Biden’ı şiddetle kınıyor, akıl ve bilimden uzak açıklamalarını kesinlikle kabul etmiyoruz. Henüz 200 yıllık bile geçmişi bulunmamasına ve tarih sahnesinde yeni bir devlet olmasına rağmen bu kısa sürede gerek ülkesinde gerek dünyada doğrudan ya da dolaylı olarak soykırımlar gerçekleştiren, sadece kendi coğrafyasında milyonlarca kızılderiliyi acımasızca yok eden, 1950’li yıllara kadar sırf renkleri yüzünden milyonlarca Afrika kökenli vatandaşını ikinci sınıf insan yerine koyan ve ırkçılık yapan bir devletin hala dünyaya jandarmalık yapması, demokrasi havarisi diye geçinmesi ve aklı sıra adalet dağıtıp hüküm vermesi bizim için hükümsüzdür" ifadelerine yer verdi.

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER