BAŞKAN EKİZ'İN 19 MAYIS MESAJI

banner35

CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz 102. yılını kutladığımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajını yayınladı.

BAŞKAN EKİZ'İN 19 MAYIS MESAJI

CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz 102.  yılını kutladığımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajını yayınladı.

"Anafartalar ve Trablusgarp'ta askeri dehasını kanıtlayan Mustafa Kemal, "doğum günüm" dediği 19 Mayıs 1919'da Bandırma vapuruyla Samsun'a vararak, bir milletin uyanış mücadelesini başlattı ve zaferle sonuçlanacak Kurtuluş Savaşı'mızın fitilini ateşledi.
19 Mayıs, Samsun'dan başlayan bağımsızlık hareketinin dalga dalga tüm yurda yayıldığı ve adını tarihe altın harflerle yazdırdığı bir ulus olma yolculuğunun başlangıcıdır.
Hiç düşündünüz mü, Mustafa Kemal ATATÜRK bu günü neden gençlere armağan etti?
Bu aslında rastlantısal bir durum değil.
Büyük önder için, genç fikir yani fikirde yenilik çok önemli bir kavramdı. O, milli mücadele günlerinde, Türk Milleti'ni ileri götürecek, köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü.
Kendisi de 19 Mayıs'ta genç fikirle çıkmıştı halkının karşısına; Türkiye Cumhuriyeti fikriyle. İşte bu yüzden 19 Mayıs gençlere armağan edildi.
"Birinci vazifen, Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyeti'ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir" diyen Ata'sına, Türk gençliği; "Ey büyük Ata, varlığımızın en mukaddes temeli olan, Türk İstiklali'nin ve Türk Cumhuriyeti'nin ebedî bekçileriyiz" diyerek en güzel cevabı vermiş, kararlılığını göstermiştir.
Gençlerimizin bugün de aynı azim ve kararlılıkta olduklarını gururla görüyoruz.
Son yıllarda, Cumhuriyetimizle ve kurucularıyla kavgası olanlar, türlü mazeretlerle kutlamaları engellemeye çalışsalar da, gençlerimizin Türkiye Cumhuriyeti'nin bekçileri olmaya devam edeceklerine olan inancım ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER