banner61

GERMENCİK BELEDİYESİ’NDEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA

banner35

Germencik Belediyesi kamuoyuna sözde basın diye haber yapanlarla ilgili yapmış olduğu açıklamadan çıkarılacak bir çok dersin olduğunu düşünüyoruz. Bölge halkına doğru bilgilerle ulaşma ilkesini iletme sorumluluğu olan basının bu tür asılsız haberlerle kamuoyunda basını zor duruma düşüren sözde basın temsilcilerini ciddi bir şekilde uyaracak tedbirleri çekinmeden sergilemelidir

GERMENCİK BELEDİYESİ’NDEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA
banner66

Germencik Belediyesi kamuoyuna sözde basın diye haber yapanlarla ilgili yapmış olduğu açıklamadan çıkarılacak bir çok dersin olduğunu düşünüyoruz. Bölge halkına doğru bilgilerle ulaşma ilkesini iletme sorumluluğu olan basının bu tür asılsız haberlerle kamuoyunda basını zor duruma düşüren sözde basın temsilcilerini ciddi bir şekilde uyaracak tedbirleri çekinmeden sergilemelidir. Ayakta kalmayı ve geleceği tahsis etme yolları asılsız haberlerle temin etme hastalığı basın içerisinde belirli kesim alışkanlığı haline getirmiş olması kurumlarla basın arasında sıkıntılar ve sorunlar yaratma konusunda problem olmaktadır. Basın gerçeği taşıma konusundaki hassasiyetini eleştiri yapma hakkında da tabi ki kullanacaktır. Bu doğru ve ilkeli haber konusunda vazgeçilmez bir niteliktir. Ancak bu nitelik ilkeli olmaktan uzaklaştığı zaman çıkarların çatıştığı bir alan intikal eder. Basın ve basının mensupları bu yolu izleyen her kim olursa olsun karşısında durmalıdır..

www.aydinpost.com adlı internet haber sitesinde yayınlanan “GERMENCİK BELEDİYESİ ÇÖP KONUSUNDA FENA YAKALANDI” başlıklı haber gerçeği yansıtmamakta olup, habercilik etiği ve basın meslek ilkelerinden uzak, teyit edilmeden ve gerekli araştırma yapılmadan belirli bir kasıt ve maksat güdülerek servis edilmiştir. Belediyemize ait çöp arabasının topladığı atıkları çevreye döktüğü iddiasıyla hazırlanan habere konu olay, yaklaşık 3 hafta önce bir takım sosyal medya hesapları tarafından da paylaşılmış, konuyla ilgili olarak gerekli incelemeler yapılarak doğru olmadığı yönünde gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve oluşturulmak istenen olumsuz algıyı önlemek için bu açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Servis edilen fotoğraflar incelendiğinde söz konusu olay günü çekildiği iddia edilen fotoğraflarla, ekiplerimizin vakit kaybetmeden aynı gün çektiği fotoğraflar hiçbir benzerlik taşımamakta olup dolayısıyla bizim dönemimizde yaşanmış bir hadise olmadığı açıktır. Hal böyle iken güncel olmayan ve geçmişe ait bir fotoğraf üzerinden başka bir belediyenin yaptığı iddia edilen olayı yan yana getirerek, aynı haberde zikretmekle kasıtlı bir durum söz konusu olduğu su götürmez bir gerçektir. Haberin her ne kadar siyasi ayrım gözetmeksizin kaleme alındığı gösterilmek istense de bu durumun göründüğü gibi olmadığı, yalan haber üzerinden çıkar sağlama amacı taşıdığı görülmektedir. Öte yandan belediyemizin katı atık konusunda gösterdiği hassasiyet ve bu anlamda öncü belediyeler arasında olduğu da tüm kamuoyunun malumudur.  Ayrıca tüm bunların yanında olaya konu aracın çöp arabası değil, süpürge aracı olduğunu da ilaveten belirtmek isteriz.  Görevi sadece toz ve toprak süpürmek olan bir aracın işlevini bile araştırma gereği duymadan, bu denli bir iddiayı gündem haline getirmeye çalışmak güdülen maksatları açıkça ortaya koymaktadır.

Belediyemize yönelik karalama ve yıpratma amaçlı bu tarz haberlere kıymetli kamuoyunun itibar etmemesini rica eder, gazetecilik mesleği evrensel ilkeleri gereği bu tarz haberciliğin makbul ve geçerli olmadığını bildiririz.

Sağlıklı günler dileriz.

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER