banner61

GERMENCİK BELEDİYESİ MALİ DÜZLÜĞE ÇIKIYOR

banner35

Germencik Belediyesi’nde Belediye Başkanı Fuat Öndeş’in uyguladığı şeffaf ve disiplinli mali sistem sayesinde bankaların geçmiş dönemdeki mali disiplinsizlik sebebiyle uyguladığı hacizler kaldırılıyor, hizmet ve yatırımlar devam ederken, şahıs ve firmalara olan borçlar önemli ölçüde erimeye devam ediyor.

GERMENCİK BELEDİYESİ MALİ DÜZLÜĞE ÇIKIYOR
banner66
“BANKA HACİZLERİ KALDIRILIYOR, GEÇMİŞTE KEYFİ UYGULAMALARLA MEYDANA GELEN BORÇLAR AZALIYOR" 
Germencik Belediyesi’nde Belediye Başkanı Fuat Öndeş’in uyguladığı şeffaf ve disiplinli mali sistem sayesinde bankaların geçmiş dönemdeki mali disiplinsizlik sebebiyle uyguladığı hacizler kaldırılıyor, hizmet ve yatırımlar devam ederken, şahıs ve firmalara olan borçlar önemli ölçüde erimeye devam ediyor.”
Göreve geldiği günden beri mali düzeni sağlamak, geçmiş dönemlerden kalan büyük borç yükünü azaltmak ve bankaların uyguladığı hacizleri kaldırmaya yönelik çalışmalar yapan Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş belediyenin mali düzlüğe çıkmaya başladığını ifade ederek israfı önlediklerini ve tasarruf tedbirleriyle başarılı bir süreç yönettiklerini söyledi. Fuat Öndeş, “Yaptığımız çalışmalarla borçlarımızı önemli ölçüde azalttık, özellikle bankalar tarafından uygulanan hacizlerin yine büyük ölçüde kaldırıldığını ve azalmaya devam ettiğini ifade etmek istiyorum. Amacımız geçmişi suçlamak yada mevcut durumda bahane sunmak değil, hizmet ve yatırımlarımıza durmaksızın devam ediyoruz. Ancak halkın da bunu bilmesi lazım. Çünkü şeffaf belediyecilik ilkesiyle yönetim sergilemek için bu yola çıktık ve vatandaşın ne olup bittiğinden haberi olması gerekiyor.” dedi.
“ALINMAYAN HİZMETLERİN FATURASINI ÖDÜYORUZ”
Borç ve icralar ile ilgili detay da paylaşan Belediye Başkanı Fuat Öndeş “Keyfi yaklaşımlarla yapılan borçları, alınmayan hizmetlerin faturalarını da ödemek bize nasip oldu. Örneğin Çarıklar Mahallesi köy meydanı, kuran kursu ve lojman yapımı işi ile ilgili bir firmayla anlaşılmış ancak çalışmalar %40 seviyesindeyken önceki belediye yönetimi tek taraflı olarak ve tamamen keyfi bir yaklaşımla sözleşmeyi feshetmiş. Dolayısıyla firma haklı olarak konuyu adli mercilere taşıyor. O sırada iş bir şekilde başka bir firma aracılığı ile tamamlanıyor. Ancak sözleşmesi feshedilen ve ilk yüklenici olan firma sözleşme gereğince işin yapamadığı kısmını da belediyeden tahsil etmek için icraya başvuruyor. Ve sonuç olarak ilgili firmaya 377 bin TL ödenmesine hükmediliyor. Faizleri, vekalet ücretlerini de içeren bu tutarı yapılandırma yaparak geri ödeyeceğiz. Tamamen keyfi yaklaşımlarla yarım bıraktırılan işin faturasını yani alamadığımız hizmetin bedelini hizmet almış gibi ödeyeceğiz. Maalesef ödediğimiz borçların önemli bir kısmı bu keyfi yaklaşımlarla meydana gelmiş durumda. Yönetim olarak bizler çalışmalarımıza devam edecek, belediyemizi her anlamda yükseltmeyi sürdüreceğiz.
“2015 YILINDA KEYFİ OLARAK İŞTEN ÇIKARILAN PERSONELLERİN İŞ KAYBINA UĞRADIKLARI SÜRELER İÇİN TAZMİNAT ÖDEDİK”
Ödediğimiz borçlar içerisinde 2015 yılında dönemin belediye yönetimince işten çıkarılan personellerin lehine olan mahkeme kararlarını keyfi bir şekilde uygulanmaması sebebiyle sadece bir personele 200 bin TL’si SGK cezası, 240 bin TL’si geriye dönük 4 yıllık sosyal ve mali hakları içeren maaşı olmak üzere yaklaşık 440 bin TL cezayla karşı karşıya kalmış bulunmaktayız. Faiziyle beraber ödenecek bu tutarın sadece bir personel için olduğunu düşündüğünüzde tabloyu daha net görebilirsiniz. İşte liyakat ve ciddiyetten uzak, keyfiyetle sürdürülen bir belediyecilik anlayışının nelere mal olabileceğini iki basit örnekle siz değerli kamuoyuna sunmak istedik. Çünkü bu para milletin parası, halkımız için yatırıma, hizmete dönüştürülmesi gerekirken biz geçmişin tazminatını ödüyoruz. Tüm bunlara rağmen Germencik Belediyesi olarak şeffaf ve insan odaklı belediyecilik anlayışıyla güçlü, kurumsal ve sürdürülebilir bir mali altyapı tesis ettik. Tüm zorlukları sizlerin de desteğiyle kısa sürede aşacağız.”


Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2021, 12:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER