Germencik Belediyesi, “Kan Bankası” projesini hayata geçirdi

banner35

GERMENCİK BELEDİYESİ, “KAN BANKASI” PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

Germencik Belediyesi, “Kan Bankası” projesini hayata geçirdi

Germencik Belediyesi oluşturduğu “Kan Bankası” projesiyle, kan ihtiyacı bulunan kişiyle kan bağışçısını bir araya getirecek. Belediye Başkanı Fuat Öndeş, “Amacımız bankamıza başvurup, bilgi havuzuna kaydolan gönüllü bağışçılarımız ile kan arayan vatandaşlarımızı bir araya getirmek.” ifadelerini kullandı.

Germencik Belediyesi, acil kan ihtiyacı olan ve kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlara kolaylık sağlamak için “Kan Bankası” projesini kurdu. Kan Bankası’na kaydolan vatandaşların kan grubu sisteme işlenecek, ihtiyaç durumunda kan arayan vatandaşlarla, bilgi havuzundaki gönüllü bağışçılar bir araya getirilecek. Projeyle gerekli irtibat sağlanarak kan talebinin hızlıca karşılanması amaçlandı.

Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini ifade ederek, şöyle dedi:

“Germencik Belediyesi olarak sosyal sorumluluk alanında projeler uygulamaya büyük önem veriyoruz. Ancak bunlar arasında kan gibi hayati bir öneme sahip konuda hassas bir çalışma başlattık. Emsalleri vardır ancak ne olursa olsun, hepimizin ihtiyaç duyacağı bir konuda bizler de böyle bir çalışma yapmak istedik. Amacımız bankamıza başvurup, bilgi havuzuna kaydolan gönüllü bağışçılarımız ile kan arayan vatandaşlarımızı bir araya getirmek, dolayısıyla acil bir durumda vakit kaybını en aza indirmektir.”

Gönüllü bağışçı olmak isteyen vatandaşlar, Germencik ve Ortaklar Mahallesi’ndeki Kültür, Sanat ve Spor merkezleri ile GESA birimine başvurarak, Kan Bankası’na kaydolabiliyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2023, 18:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER