BAŞKAN EKİZ'İN 23 NİSAN MESAJI

banner35

CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, 101. yılını kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajını yayınladı.

BAŞKAN EKİZ'İN 23 NİSAN MESAJI

CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, 101. yılını kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve  Çocuk Bayramı mesajını yayınladı. Başkan Özlem Ekiz;

"Bir tarihin değiştiği günün 101. yılındayız.
Egemenliğin; bir hanedandan alınıp millete verildiği, devletimizin isminin ilk defa "Türkiye" olarak tanımlandığı,  ümmetin millet olma yolunda bir adım daha atıldığı, Cumhuriyet'e giden yolda son taşların örüldüğü ve belki de en güzeli, bu günün geleceğimizin teminatı çocuklara armağan edildiği gündür 23 Nisan 1920.
Emperyalizme karşı çok zorlu bir vatan savunmasından sonra, Mustafa Kemal'le yan yana, bağımsızlığa ve milli egemenliğe doğru ilk adımı attı ninelerimiz dedelerimiz. Millet Meclisi açıldı.
Bu öyle bir inançtı ki, Meclisin toplanacağı Ankara Ulus Meydanı'ndaki yapımı tamamlanmamış bina milletin katkısıyla tamamlandı. Kürsü, bir marangoz tarafından yapılarak Meclis'e hediye edildi. Sıralar, Ankara Öğretmen Okulu'ndan, iki petrol lambası ile sac sobalar kahvehanelerden getirildi. Hiçbir kazanım bugün harcandığı kadar kolay olmadı.
Sevgili çocuklar, biz anneleriniz ve öğretmenleriniz olarak sizlere bunları aktaran, tarihimizi doğru şekilde öğreten bir köprü olduk. Emperyalizme kafa tutmuş onurlu bir halkın siz torunlarına güvenimiz tamdır.
En büyük bayramınız, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun, gözlerinizden öpüyorum.
Bu vesileyle, bize bu eşsiz  vatanı, egemenliğin millete ait olduğu laik, demokratik ve çağdaş Türkiye'yi bırakan Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ile vatan için canını veren tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum" ifadelerine yer verdi.

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER