GENEL BAŞKAN ÇOK KARARLI

3 Haziran Perşembe günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Aydın’da yoğun bir gündem eşliğinde tabir-i caizse rüzgar gibi esip geçti. Sabahın erken saatlerinden akşama kadar süren programda kendisine Aydın basını olarak eşlik ettik. Çilek hasadı, halkla sohbet, Büyükşehirde ilçe başkanlarıyla görüşme ve durum değerlendirmesi, STK yöneticileri ile toplantı, Ada camping açılışı, Toplu açılışlar ve tanıtımlar, Sergi açılışları derken hakikatli ve Aydın Bölgemize yakışan tabi ki Başkan Çerçioğlu eşliğinde son derece güzel bir organizasyon olduğu kanımca aşikar. Şimdi sizlere gün içerisindeki gözlemlerimi ve yorumlarımı aktarmak istiyorum. Taraflı bir makale olduğunu düşünenler olabilir ama hayır sadece gördüklerim ve beynimde bırakılan izlenimlere göre yazacağım köşe yazımı.

Genel Başkan son derece mütevazi ve sıcak, samimi yaklaşımlar sergiledi. Devlet adamlığı sıfatının ve siyasi kimliğinin yanı sıra ne kadar özverili ve yürekten, halka yakın tavırlarıyla bazı makam sahiplerinde olan erişilmez ego ve kibir sahnelerini bir nevi yerle bir etti.  Çilek hasadında yapılan yer sofrasındaki kahvaltı görüntüsü inanın sadece basına verilmek için yapılan bir sahne değil son derece inançlı ve saygı duyularak yapılan bir eylem olduğunu en içten duygularımla söyleyebilirim. Çünkü insanı insan yapan en önemli vasıf samimiyet ve içtenliktir. Bunu sayın başkanda dibine kadar hissettiğimi belirtmek istiyorum. Çünkü biz halkın, samimiyete ve güvene ihtiyacı var. “Bizden olana” ihtiyacı var. O zaman halk bağrına basar ve başında taşır kim olursa olsun.

STK başkanları ve kanaat önderleri ile yapmış olduğu toplantının başlangıcında çok yerinde ve etkileyici bir konuşma yaptı genel başkan. Bilinçli, ülkenin bütün sorunlarına hakim, son derece ki en önemlisi müthiş kararlılığı, halka güven veren söylemleri, iktidarın yanlış uyguladığını düşündüğü politikaları, ekonomi ve üretimdeki eksikliklere vakıflığı, güçlü duruşu, ideolojisine olan sonsuz inancı, siyasi kimliğiyle pekiştirdiği dürüst, doğru bakış açısı ve GÜVEN VEREN KARARLILIĞI. Genel Başkanın ülke sevgisinin derinliği sonucunda devlet ve millet içindeki sorunları çözme babında verdiği tüm demeçler ve halka verdiği tüm sözlere “Vallahi de billahi de tüm sözlerimi yerine getireceğim” cümlesi sanırım güne damga vuran ve kararlılığı ve istikrarı ortaya koyan bir demeçti benim için. Sayın Genel Başkanı tebrik ediyorum. Aydın Bölgemizi ziyareti ve katılımları ile bizleri onurlandırdığı için de kendisine bir vatandaş olarak sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Ülkemizin çözümlere ihtiyacı var, ülkemizin güven veren kararlı devlet adamlarına ihtiyacı var, ülkemizin akıllı, bilime önem veren demokrasinin tüm gerekliliklerine göre hareket eden siyasilere ihtiyacı var, yepyeni atılımlara ve halkı, ülkesi için mücadele eden makam sahiplerine ihtiyacı var. Çünkü Genel Başkanın da dediği gibi ülkemizin her bir zerresi çok kıymetli.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.