GENÇ BİR ADAYIN İTİRAFLARI

KONU FATİH AKKENTLİ, yer Söke Harikalar diyarı kahvaltı bahçesi, konuşan genç bir Sökeli aday adayı. 
Davetliydik YÖRÜKEFE Gazetesi ekibi olarak. Cemiyetimiz  TÜM İNTERNET GAZETECİLİĞİ VE GAZETECİLER DERNEĞİ AYDIN ŞUBE Yürütme Kurulu olarak katıldık. Konuşması net, hizmete hazır Sökeyi elimize etmiş, stratejik tespitlere dayalı projeler hepsi kıymeti harbiyede yüksek şeyler. Bunları biliyor ve açılışta dinlemiştim. Biraz heyecanlı ve biraz gençliğin verdiği ışıltı gözlerinde şimşek şimşek çakan bir aday görüntüsü, öz güven yüksek , kendinden emin bir profil!
Beni ve kamuoyunu  ilgilendiren asıl mesele barışık ve hoş görü beyanlarını çıkış noktalarında ki söylemleri  hangi boyutta olmasıydı!
Gençliğine, talip olduğu mevki ve hizmet koltuğuna, yıllardır yol yürüdüğü CHP kimliğine, ÖZLEM ÇERÇİOĞLU'dan edindiği siyasi duruş ve tecrübelerine yakışır bir şekilde "kimseye kırgınlığım yok, kırdığım ve üzdüklerim de var haklarımı ve haklarını helal etsinler. Hep beraber Söke halkıyla alanlarda bir arada olarak bu kenti yöneteceğiz" işte bu! Beklenen siyasi olgunluk ve ahlak! Bundan sonra ne olur. Fatih başkan olduğunda bu sözlerin ağırlığını taşımalı ve sahiplenmeli. Yerlere, ayaklarının önüne kendi elleriyle ve muhalefet eliyle konulan taşlar böyle temizlenir. Genç ve dinamik, çok işler yapacak bir yaş ve erken kazanılan tecrübe. Söke'nin ona, onun Söke'ye vereceği çok şeyler var. Söke'nin toprağını koklamış ve çiğnemiş bir delikanlının yaptığı faydaları paylaşırken, bunun yanında kendisini eleştirmesi ve barış ve sevgi elini, hoşgörü dolu gönlünü ortaya koyması çok önemli. Biz konuştuklarının takipçisiyiz. Doğru işleri yazmak ve arkasında durmak  yerele hizmet adına biz basının doğru duruşunu gerektiriyorsa, yanlışlarını da önüne çıkıp dur demek bizim basın ahlakımızın gereğidir. Unutulmasın ki doğrularımızın ve ilkelerimizin tarifi dördüncü güçte barınmaktadır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.